Ingrediente
Frunzele verzi de la morcov sunt foarte putin cunoscute ca aliment. Frunzele morcovului au remarcabile proprietati vitaminizante (contin vitamina C si vitamine din complexul B) si remineralizante (contin magneziu, calciu, fier). Consumate crude, au un aport remarcabil de clorofila - substanta cu proprietati detoxifiante, stimulent al proceselor de regenerare si cicatrizare remarcabil. Frunzele de morcov se pot folosi la salate, supe, ciorbe, racituri, etc. Da un gust deosebit si o aroma fina preparatelor. Frunzele de morcov tocate marunt si uscate la umbra se pot folosi in compozitia unor prajituri pentru a le da o savoare placuta, cum ar fi placinta cu mere, placinta cu dovleac, placinta cu branza, cornulete cu gem, gogosi, etc., , - pentru 4 portii:, , * 1,750 l apa, * 1 fir de ceapa verde, * 1 morcov 12-14 cm, * 1 castravete crud 12-14 cm, * 3 linguri pline cu frunze de morcovi, * 1 lingura patrunjel verde, * 1 lingura orez, * 1 lingurita usturoi granulat, * 1 cub Knorr cu smantana si patrunjel, * 1 lingura smantana, * 1 lingura plina cu ulei, * 5-6 frunze menta verde, * sare, * piper praf
Dificultate: Redusa | Timp: 45 min
13 voturi
Mod de preparare
- Apoi se adauga frunzele de morcov si se mai lasa sa fiarba 2-3 clocote.
- Se ia de pe foc si se adauga patrunjelul verde si menta tocate marunt, smantana si un praf de piper dupa gust.
Se serveste fierbinte cu crutoane.
Se adauga un pic de suflet si iese o supa nemaipomenita. Incercati!
Pofta buna!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2009
Interesanta ideea,o sa incerc reteta ta,dar ma innebunesti ca folosesti Knorr,delikat,vegeta si alte minuni de genul acesta...Incearca sa folosesti condimentele naturale ca sunt gustoase,aromate, sanatoase ,iar sosurile preparate in casa sunt grozave...
Crystyna (Chef de cuisine) , 23 iunie 2009
Cred că e minunată la gust! Felicitări, Tradaro!