autor:

tradaro

» » Supe de legume

Supa din frunze verzi de morcov Tradaro

Autor: tradaro (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tradaro (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 iunie 2009

Ingrediente
Frunzele verzi de la morcov sunt foarte putin cunoscute ca aliment. Frunzele morcovului au remarcabile proprietati vitaminizante (contin vitamina C si vitamine din complexul B) si remineralizante (contin magneziu, calciu, fier). Consumate crude, au un aport remarcabil de clorofila - substanta cu proprietati detoxifiante, stimulent al proceselor de regenerare si cicatrizare remarcabil. Frunzele de morcov se pot folosi la salate, supe, ciorbe, racituri, etc. Da un gust deosebit si o aroma fina preparatelor. Frunzele de morcov tocate marunt si uscate la umbra se pot folosi in compozitia unor prajituri pentru a le da o savoare placuta, cum ar fi placinta cu mere, placinta cu dovleac, placinta cu branza, cornulete cu gem, gogosi, etc., , - pentru 4 portii:, , * 1,750 l apa, * 1 fir de ceapa verde, * 1 morcov 12-14 cm, * 1 castravete crud 12-14 cm, * 3 linguri pline cu frunze de morcovi, * 1 lingura patrunjel verde, * 1 lingura orez, * 1 lingurita usturoi granulat, * 1 cub Knorr cu smantana si patrunjel, * 1 lingura smantana, * 1 lingura plina cu ulei, * 5-6 frunze menta verde, * sare, * piper praf

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

13 voturi

Mod de preparare

- Se pune apa rece pe foc cu ulei si un praf de sare. Se adauga in apa rece ceapa tocata marunt, morcovul si castravetele date pe razatoarea mica, orezul, 1 cub Knorr cu smantana si patrunjel, usturoiul granulat si se lasa sa fiarba 20 de minute.
- Apoi se adauga frunzele de morcov si se mai lasa sa fiarba 2-3 clocote.
- Se ia de pe foc si se adauga patrunjelul verde si menta tocate marunt, smantana si un praf de piper dupa gust.
Se serveste fierbinte cu crutoane.

Se adauga un pic de suflet si iese o supa nemaipomenita. Incercati!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa din frunze verzi de morcov Tradaro" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Ciorba de salata verde cu omleta

Ciorba de salata verde cu omleta

Salata se desface si se spala frunza cu frunza, sub jet de apa, pentru a indeparta toate urmele de

2 voturi    1 comentariu
40 min
Supe de legume
Supa de galuste

Supa de galuste

Se pun ceapa,morcovii si pastarnacul taiate cubulete la fiert in apa cu ulei.Se lasa sa dea primul

9 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Alina_Chiticaru

    Alina_Chiticaru (Chef de cuisine) , 29 mai 2014

    Arata delicios! Abia astept sa o incerc!!!

  • Fara foto

    Ionescu-Manafu Natalia , 15 martie 2014

    O fac zilele astea

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

    O bunatate !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2009

      Interesanta ideea,o sa incerc reteta ta,dar ma innebunesti ca folosesti Knorr,delikat,vegeta si alte minuni de genul acesta...Incearca sa folosesti condimentele naturale ca sunt gustoase,aromate, sanatoase ,iar sosurile preparate in casa sunt grozave...

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 23 iunie 2009

      Cred că e minunată la gust! Felicitări, Tradaro!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

13 voturi

Ingrediente

  • Frunzele verzi de la morcov sunt foarte putin cunoscute ca aliment. Frunzele morcovului au remarcabile proprietati vitaminizante (contin vitamina C si vitamine din complexul B) si remineralizante (contin magneziu
  • calciu
  • fier). Consumate crude
  • au un aport remarcabil de clorofila - substanta cu proprietati detoxifiante
  • stimulent al proceselor de regenerare si cicatrizare remarcabil. Frunzele de morcov se pot folosi la salate
  • supe
  • ciorbe
  • racituri
  • etc. Da un gust deosebit si o aroma fina preparatelor. Frunzele de morcov tocate marunt si uscate la umbra se pot folosi in compozitia unor prajituri pentru a le da o savoare placuta
  • cum ar fi placinta cu mere
  • placinta cu dovleac
  • placinta cu branza
  • cornulete cu gem
  • gogosi
  • etc.
  • - pentru 4 portii:
  • * 1,750 l apa
  • * 1 fir de ceapa verde
  • * 1 morcov 12-14 cm
  • * 1 castravete crud 12-14 cm
  • * 3 linguri pline cu frunze de morcovi
  • * 1 lingura patrunjel verde
  • * 1 lingura orez
  • * 1 lingurita usturoi granulat
  • * 1 cub Knorr cu smantana si patrunjel
  • * 1 lingura smantana
  • * 1 lingura plina cu ulei
  • * 5-6 frunze menta verde
  • * sare
  • * piper praf

Raporteaza reteta

Retete
de tradaro
Chec Tradaro

Chec Tradaro

Inainte de a incepe prepararea checului se aprinde cuptorul si se lasa la minim pentru incalzire. Stafidele

47 voturi    15 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Mamaliga Tradaro

Mamaliga Tradaro

Intr-o craticioara se pune lapte, apa, gris, delikat, sare si se amesteca la foc iute pana fierbe

9 voturi    12 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Puricei de mamaliga Tradaro

Puricei de mamaliga Tradaro

Mamaliga se taie cubulete. Ouale se bat cu telul sau mixerul, se adauga laptele, branza, delikat,

14 voturi    12 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza

Alina_Chiticaru (Chef de cuisine)

Arata delicios! Abia astept sa o incerc!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac Supa crema de dovleac

Se incepe cu dovleacul placintar pentru ca se curata destul de greu (coaja este foarte tare). Se decojeste, se scot semintele, apoi

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura

Se fierbe nautul si se scurge de apa. Se calesc afumatura cu ciupercile, apoi se condimenteaza, se stinge totul cu coniac si se mai

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de pui de casa