autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Supa orientala

Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 septembrie 2005

Ingrediente
2 cartofi de marime mijlocie:, 8 cozi de creveti decorticati, 8 scoicii, 8 bucati de caracatita, 8 bucati calamar, 2 linguri ulei, 4 linguri orez, 1 lingura susan, 1/2 kg.cap si coada peste, cateva boabe de porumb, sare,

Dificultate: Medie Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Se fierb bine in apa cei doi cartofi.Se paseaza,se reintroduc in apa in care au fiert
si se lasa la rece pana a doua zi.vor capata un gust specific).
Capul si coada de peste se pune la fiert in 2 litri de apa cu putina sare.Se fierbe aproximativi o ora
in clocote mici(zeama poate sa fie tulbure.)Spumam de cate ori este nevoie.Cand totul este bine fiert,strecuram.Intr-un castronel punem orezul la fiert cu 12 linguri de apa.adaugam un varf de cutit de sara,unul de zahar si o lingurita de otet.Fierbem 8 minute,apoi lasam vasul acoperit alte 20 de minute.
Sotam crevetii,scoicile,calamarul si caracatita,adaugand uleiul si 2-3 linguri de apa.Procesul de sotare nu trebuie sa dureze mai mult de 2-3 minute.In castroane de supa repartizam in mod egal fructele de mare si boabele de porumb.Adaugam cate o lingura de orez.Turnam apoi in fiecare vas supa in clocote.Deasupra presaram cate putin susan
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa orientala" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Medalion de rechin cu legume

Medalion de rechin cu legume

Asez pestele intr-un vas de yena uns cu ulei. Peste pestele stropit cu zeama de lamaie, presar ceapa

20 voturi    11 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
File de Crap la gratar cu legume

File de Crap la gratar cu legume

Fileurile de crap, se spala, se tamponeaza cu hartie absorbanta, se sareaza, pipereaza, si se pudreaza

16 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 25 mai 2008

    O reteta originala dar cam scumpa.

Dificultate

Medie

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • 2 cartofi de marime mijlocie:
  • 8 cozi de creveti decorticati
  • 8 scoicii
  • 8 bucati de caracatita
  • 8 bucati calamar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri orez
  • 1 lingura susan
  • 1/2 kg.cap si coada peste
  • cateva boabe de porumb
  • sare,

Raporteaza reteta

Fara foto

Estera Flori (Chef de cuisine)

O reteta originala dar cam scumpa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Peste in crusta de verdeata si seminte de in cu legume trase la tigaie Peste in crusta de verdeata si seminte de in cu legume trase la tigaie

Se prepara pasta de verdeata blenduind patrunjelul verde cu 2 catei de usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, un praf de sare si piper. Fiecare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta usor picanta cu ceapa rosie caramelizata si file afumat de ansoa Tarta usor picanta cu ceapa rosie caramelizata si file afumat de ansoa

Se prepara aluatul din ingredientele mentionate, se framanta foarte bine; se da la rece 15 minute apoi se intinde intre 2 folii de plastic

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Linte cu pastrav in crusta de pesmet