Ingrediente
2 cartofi de marime mijlocie:, 8 cozi de creveti decorticati, 8 scoicii, 8 bucati de caracatita, 8 bucati calamar, 2 linguri ulei, 4 linguri orez, 1 lingura susan, 1/2 kg.cap si coada peste, cateva boabe de porumb, sare,piper
Dificultate: Medie | Timp: 1h
6 voturi
Mod de preparare
si se lasa la rece pana a doua zi.vor capata un gust specific).
Capul si coada de peste se pune la fiert in 2 litri de apa cu putina sare.Se fierbe aproximativi o ora
in clocote mici(zeama poate sa fie tulbure.)Spumam de cate ori este nevoie.Cand totul este bine fiert,strecuram.Intr-un castronel punem orezul la fiert cu 12 linguri de apa.adaugam un varf de cutit de sara,unul de zahar si o lingurita de otet.Fierbem 8 minute,apoi lasam vasul acoperit alte 20 de minute.
Sotam crevetii,scoicile,calamarul si caracatita,adaugand uleiul si 2-3 linguri de apa.Procesul de sotare nu trebuie sa dureze mai mult de 2-3 minute.In castroane de supa repartizam in mod egal fructele de mare si boabele de porumb.Adaugam cate o lingura de orez.Turnam apoi in fiecare vas supa in clocote.Deasupra presaram cate putin susan
Estera Flori (Chef de cuisine) , 25 mai 2008
O reteta originala dar cam scumpa.