autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Supa orientala

Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 septembrie 2005

Ingrediente
2 cartofi de marime mijlocie:, 8 cozi de creveti decorticati, 8 scoicii, 8 bucati de caracatita, 8 bucati calamar, 2 linguri ulei, 4 linguri orez, 1 lingura susan, 1/2 kg.cap si coada peste, cateva boabe de porumb, sare,

Dificultate: Medie Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Se fierb bine in apa cei doi cartofi.Se paseaza,se reintroduc in apa in care au fiert
si se lasa la rece pana a doua zi.vor capata un gust specific).
Capul si coada de peste se pune la fiert in 2 litri de apa cu putina sare.Se fierbe aproximativi o ora
in clocote mici(zeama poate sa fie tulbure.)Spumam de cate ori este nevoie.Cand totul este bine fiert,strecuram.Intr-un castronel punem orezul la fiert cu 12 linguri de apa.adaugam un varf de cutit de sara,unul de zahar si o lingurita de otet.Fierbem 8 minute,apoi lasam vasul acoperit alte 20 de minute.
Sotam crevetii,scoicile,calamarul si caracatita,adaugand uleiul si 2-3 linguri de apa.Procesul de sotare nu trebuie sa dureze mai mult de 2-3 minute.In castroane de supa repartizam in mod egal fructele de mare si boabele de porumb.Adaugam cate o lingura de orez.Turnam apoi in fiecare vas supa in clocote.Deasupra presaram cate putin susan
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa orientala" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Somon condimentat la tigaie

Somon condimentat la tigaie

Se curata somonul de solzi,se spala bine,se unge cu ulei de masline,se condimenteaza si se lasa vreo

4 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu peste
MACROU CU LEGUME LA CUPTOR, IN FOLIE DE ALUMINIU

MACROU CU LEGUME LA CUPTOR, IN FOLIE DE ALUMINIU

Macroul se curata, se spala si se condimenteaza dupe gust, apoi se unge cu putin ulei de masline

23 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Trimmer T830E

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 25 mai 2008

    O reteta originala dar cam scumpa.

Dificultate

Medie

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • 2 cartofi de marime mijlocie:
  • 8 cozi de creveti decorticati
  • 8 scoicii
  • 8 bucati de caracatita
  • 8 bucati calamar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri orez
  • 1 lingura susan
  • 1/2 kg.cap si coada peste
  • cateva boabe de porumb
  • sare,

Raporteaza reteta

Fara foto

Estera Flori (Chef de cuisine)

O reteta originala dar cam scumpa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste al cartoccio sau in punga la cuptor Peste al cartoccio sau in punga la cuptor

Dupa ce ati curatat pestii de solzi si de interioare, ii uscati de apa. In burta lor introduceti 1/2 catei de usturoi, frunzele de

8 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Peste tilapia prajit cu lamaie si cumin