autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Supa orientala

Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 septembrie 2005

Ingrediente
2 cartofi de marime mijlocie:, 8 cozi de creveti decorticati, 8 scoicii, 8 bucati de caracatita, 8 bucati calamar, 2 linguri ulei, 4 linguri orez, 1 lingura susan, 1/2 kg.cap si coada peste, cateva boabe de porumb, sare,

Dificultate: Medie Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Se fierb bine in apa cei doi cartofi.Se paseaza,se reintroduc in apa in care au fiert
si se lasa la rece pana a doua zi.vor capata un gust specific).
Capul si coada de peste se pune la fiert in 2 litri de apa cu putina sare.Se fierbe aproximativi o ora
in clocote mici(zeama poate sa fie tulbure.)Spumam de cate ori este nevoie.Cand totul este bine fiert,strecuram.Intr-un castronel punem orezul la fiert cu 12 linguri de apa.adaugam un varf de cutit de sara,unul de zahar si o lingurita de otet.Fierbem 8 minute,apoi lasam vasul acoperit alte 20 de minute.
Sotam crevetii,scoicile,calamarul si caracatita,adaugand uleiul si 2-3 linguri de apa.Procesul de sotare nu trebuie sa dureze mai mult de 2-3 minute.In castroane de supa repartizam in mod egal fructele de mare si boabele de porumb.Adaugam cate o lingura de orez.Turnam apoi in fiecare vas supa in clocote.Deasupra presaram cate putin susan
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa orientala" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
dorada la gratar pe pat de cus-cus

dorada la gratar pe pat de cus-cus

doarada se curata ,se spala se condimenteaza si se unge cu ulei..se frige pe grilul incins intr-un

6 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Cosulet cu orez salbatic si medalion de rechin

Cosulet cu orez salbatic si medalion de rechin

Pregatim bucatile de rechin,pe care le asezam in tava,il asezonam cu rosii taiate,frunze de salata

13 voturi    6 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 25 mai 2008

    O reteta originala dar cam scumpa.

Dificultate

Medie

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • 2 cartofi de marime mijlocie:
  • 8 cozi de creveti decorticati
  • 8 scoicii
  • 8 bucati de caracatita
  • 8 bucati calamar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri orez
  • 1 lingura susan
  • 1/2 kg.cap si coada peste
  • cateva boabe de porumb
  • sare,

Raporteaza reteta

Fara foto

Estera Flori (Chef de cuisine)

O reteta originala dar cam scumpa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Salau in dovleac placintar Salau in dovleac placintar

Se taie capac la dovleac, se scot semintele si o mare cantitate din miez cu ajutorul unei linguri. Se sareaza pestii, se condimenteaza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Macrou marinat la rece