Supa pentru mahmuri

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kilogram de crap fara cap si coada;
  • 250 grame icre si lapti de crap;
  • 600 grame cap de crap;
  • 300 grame ceapa rosie;
  • 25 grame boia de ardei iute;
  • 200 grame smantana;
  • 15 grame ardei iute;
  • 2 lamai;
  • sare, o foaie de dafin;
  • 1 legatura de patrunjel verde.

Mod de preparare

Ceapa se curata, se spala, se taie rondele.

Crapul se curata, se eviscereaza, se spala, se taie felii, se lasa in apa rece pentru a se scurge sangele.

Laptii si icrele se curata, se pastreaza in apa rece.

Se taie o lamaie felii subtiri iar cealalta se stoarce.

Patrunjelul se spala, se curata, se toaca marunt.

Se pune o oala cu apa la fiert, se adauga o lingura cu sare, se pune capul pestelui, ceapa, boiaua de ardei si se lasa la fiert la foc mic o ora.

Dupa ce capul a fiert se adauga feliile de peste iar dupa 10 minute se adauga icrele si laptii, continuandu-se fierberea tot la foc mic inca 5 minute.

Se scoate carnea din supa cu o paleta, se lasa la racit, dupa care se dezoseaza, avand grija sa indepartam toate oasele;

Supa se strecoara prin strecuratoare avand grija sa pastram la racit 2 - 3 polonice de supa.

Restul de supa se pune la fiert, cand da in clocot, se reduce focul, se adauga foaia de dafin si sucul de lamaie, se continua fierberea 5 minute, dupa care se adauga pestele dezosat,ardeiul iute,feliile de lamaie si se mai dau 2-3 clocote.

Se adauga smantana amestecata cu supa, se inchide focul, se presara verdeata, se acopera oala pentru 5 minute.

Se serveste fierbinte, cu zeama de lamaie suplimentara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise