Ceapa se curata, se spala, se taie rondele.
Crapul se curata, se eviscereaza, se spala, se taie felii, se lasa in apa rece pentru a se scurge sangele.
Laptii si icrele se curata, se pastreaza in apa rece.
Se taie o lamaie felii subtiri iar cealalta se stoarce.
Patrunjelul se spala, se curata, se toaca marunt.
Se pune o oala cu apa la fiert, se adauga o lingura cu sare, se pune capul pestelui, ceapa, boiaua de ardei si se lasa la fiert la foc mic o ora.
Dupa ce capul a fiert se adauga feliile de peste iar dupa 10 minute se adauga icrele si laptii, continuandu-se fierberea tot la foc mic inca 5 minute.
Se scoate carnea din supa cu o paleta, se lasa la racit, dupa care se dezoseaza, avand grija sa indepartam toate oasele;
Supa se strecoara prin strecuratoare avand grija sa pastram la racit 2 - 3 polonice de supa.
Restul de supa se pune la fiert, cand da in clocot, se reduce focul, se adauga foaia de dafin si sucul de lamaie, se continua fierberea 5 minute, dupa care se adauga pestele dezosat,ardeiul iute,feliile de lamaie si se mai dau 2-3 clocote.
Se adauga smantana amestecata cu supa, se inchide focul, se presara verdeata, se acopera oala pentru 5 minute.
Se serveste fierbinte, cu zeama de lamaie suplimentara.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii