autor:

costy1969

» » , , , Borsuri si Ciorbe, Mancaruri cu peste, Supe de carne, Supe de legume

Supa pentru mahmuri

Autor: costy1969 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: costy1969 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 septembrie 2009

Ingrediente
1 kilogram de crap fara cap si coada, 250 grame icre si lapti de crap, 600 grame cap de crap, 300 grame ceapa rosie, 25 grame boia de ardei iute, 200 grame smantana, 15 grame ardei iute, 2 lamai, sare, o foaie de dafin, 1 legatura de patrunjel verde.

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

7 voturi

Mod de preparare

Ceapa se curata, se spala, se taie rondele.

Crapul se curata, se eviscereaza, se spala, se taie felii, se lasa in apa rece pentru a se scurge sangele.

Laptii si icrele se curata, se pastreaza in apa rece.

Se taie o lamaie felii subtiri iar cealalta se stoarce.

Patrunjelul se spala, se curata, se toaca marunt.

Se pune o oala cu apa la fiert, se adauga o lingura cu sare, se pune capul pestelui, ceapa, boiaua de ardei si se lasa la fiert la foc mic o ora.

Dupa ce capul a fiert se adauga feliile de peste iar dupa 10 minute se adauga icrele si laptii, continuandu-se fierberea tot la foc mic inca 5 minute.

Se scoate carnea din supa cu o paleta, se lasa la racit, dupa care se dezoseaza, avand grija sa indepartam toate oasele;

Supa se strecoara prin strecuratoare avand grija sa pastram la racit 2 - 3 polonice de supa.

Restul de supa se pune la fiert, cand da in clocot, se reduce focul, se adauga foaia de dafin si sucul de lamaie, se continua fierberea 5 minute, dupa care se adauga pestele dezosat,ardeiul iute,feliile de lamaie si se mai dau 2-3 clocote.

Se adauga smantana amestecata cu supa, se inchide focul, se presara verdeata, se acopera oala pentru 5 minute.

Se serveste fierbinte, cu zeama de lamaie suplimentara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa pentru mahmuri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa-crema de legume ( de post ) cu crutoane picante

Supa-crema de legume ( de post ) cu crutoane picante

Se curata si se spala legumele foarte bine, apoi se taie in bucati mai potrivite si se pun la fiert

13 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Supe de legume
Supa crema de porumb cu chimen

Supa crema de porumb cu chimen

Incingeti uleiul la foc mediu spre mare intr-o cratita mare si adanca. Adaugati porumbul, apoi

7 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 iulie 2010

    Cred ca este o bunatate !

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

7 voturi

Ingrediente

  • 1 kilogram de crap fara cap si coada
  • 250 grame icre si lapti de crap
  • 600 grame cap de crap
  • 300 grame ceapa rosie
  • 25 grame boia de ardei iute
  • 200 grame smantana
  • 15 grame ardei iute
  • 2 lamai
  • sare
  • o foaie de dafin
  • 1 legatura de patrunjel verde.

Raporteaza reteta

Retete
de costy1969
CARTOFI NOI CU DOVLECEI

CARTOFI NOI CU DOVLECEI

Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja,in apa cu sare; Dovleceii se spala,se curata

1 vot    1 comentariu
55 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
OMLETA CU CARTOFI SI COSTITA

OMLETA CU CARTOFI SI COSTITA

Cartofii se spala bine,se pun la fiert in coaja,in apa cu sare; Dupa ce au fiert,se lasa la racit,se

10 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
SUPA CREMA DE DOVLECEI CU CRUTOANE

SUPA CREMA DE DOVLECEI CU CRUTOANE

Ceapa se curata si se taie marunt; Dovleceii se spala,se curata de coaja,se taie cuburi sau felii

16 voturi    4 comentarii
50 min
Supe de legume
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de cartofi cu bacon si porumb Supa crema de cartofi cu bacon si porumb

Se curata cartofii, se spala si se taie cubulete mici. Se pun cartofii la fiert intr-un litru de lapte, 250 ml apa si putina sare. Dupa

1 vot    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole verde acrita cu zeama de varza Ciorba de fasole verde acrita cu zeama de varza

Se spală şi se curăţă legumele. În oala pentru ciorbă (capacitate 4 litri), se călesc mai întâi, în

2 voturi    1 comentariu
40 min
Borsuri si Ciorbe
Supa crema de sfecla rosie