autor:

Fara foto

» » Supe de carne

Supa plugarului

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Ingrediente
350 g costita afumata, 1 ceapa mare, 2 catei de usturoi, 500 g varza alba, 375 g cartofi, 2,5 l apa fiarta cu concentrat de supa de vita, 1 felie de dovleac, 250 g rosii proaspete sau rosii cojite (conserva), 100 g fidea, 4 linguri de bulion, sare, piper macinat, 3 fire de patrunjel, 50 g telemea., (pentru 6 portii),

Dificultate: Medie Timp: 1h

9 voturi

Mod de preparare

Se taie costita in feliute. Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Se curata varza si se taie fasii cam de 1 cm. Se curata cartofii de coaja si se taie in sferturi. Se scoate miezul de dovleac de pe coaja si se taie ca si cartofii. Ą Se prajeste costita intr-o cratita mare, pana ce devine crocanta. Se pune varza si se lasa sa se caleasca pana ce devine sticloasa. Se adauga ceapa si usturoiul, cartofii, dovleacul, se lasa si ei sa se caleasca putin. Ą Cand legumele sunt inmuiate, se toarna supa din concentrat de vita si se lasa sa fiarba la un loc cu legumele, fara capac, vreme de 15 minute. Ą Separat, se oparesc rosiile, se curata de pielite si de seminte si se taie marunt. Se pune fideaua in supa si se lasa sa fiarba cam 10 minute. Se pun rosiile taiate si bulionul, si se lasa sa dea un clocot. Se gusta supa de sare si de piper, se presara patrunjel tocat si branza rasa. Se mananca cu paine prajita si frecata cu usturoi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa plugarului" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa de carne cu fasole alba uscata

Supa de carne cu fasole alba uscata

Fasolea se strecoara de apa si se da un clocot in apa cu sare. Intr-o oala adinca de 7litri-se pune

10 voturi    0 comentarii
3h
Supe de carne
Mancaruri din resturi de friptura

Mancaruri din resturi de friptura

Pentru ciorba se taie cubulete zarzavaturi(ceapa, morcovi, telina), se calesc putin, se adauga friptura

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Vacuum Blender HB300SV

- 1500 lei
2499.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

9 voturi

Ingrediente

  • 350 g costita afumata
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 500 g varza alba
  • 375 g cartofi
  • 2,5 l apa fiarta cu concentrat de supa de vita
  • 1 felie de dovleac
  • 250 g rosii proaspete sau rosii cojite (conserva)
  • 100 g fidea
  • 4 linguri de bulion
  • sare
  • piper macinat
  • 3 fire de patrunjel
  • 50 g telemea.
  • (pentru 6 portii)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorba de potroace Ciorba de potroace

Se spala bine carnea, apoi se lasa sa se zvante ori se sterg bucatile cu prosoape absorbante. Pipotele se oparesc pentru 1-2 minute,

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole cu ciolan servita in paine Ciorba de fasole cu ciolan servita in paine

Fasolea se curăță de impurități, se pune peste noapte în apa rece pentru a se umfla, asta ca să scadă timpul de fierbere

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa de taitei