Punem bastonasele de surimi in apa clocotita cu putina sare, pentru 2-3 minute, apoi le scoatem intr-un bol si stoarcem zeama de la ½ lamaie peste ele.
Batem oul cu apa, faina si condimentele, omogenizam bine, rezulta un aluat de consistenta unei smantani mai groase, dar care curge. Trecem bucatile de surimi prin acest aluat.
Punem intr-o tigaie uleiul de palmier si cand este bine incins prajim surimi-urile pe ambele parti dupa care le scoatem pe un servet de hartie.
Cand am terminat de prajit, tragem cratita de pe foc si in uleiul incins, adaugam rosiile pentru décor, cam 10 secunde, nu mai mult, nu vrem sa se crape, ci doar sa se inmoaie o ideie si sa-si schimbe putin culoarea dupa care le scoatem cu o paleta pe servet de hartie.
Punem intr-o cratita apa cu sare si ulei iar cand da in clocot, adaugam mazarea. Lasam pana ajunge dinnou la punctul de fierbere si adaugam si orezul. Acoperim cratita cu o folie de aluminiu, punem si capacul si din acest moment, lasam la fiert exact 10’, dupa care oprim focul si indepartam capacul, dar lasam acoperita cratita cu folia, inca 15’. Timp in care orezul va absorbi tot lichidul ramas, iar bobul va ramane intreg. Amestecam putin, deoarece mazarea va ramane deasupra, nu va fie frica, bobul nu se va sparge, iar garnitura, va fi gata de servit.
Aranjam pe platou, un turnulet de orez, cateva bucati de surimi, intregi, cateva taiate, decoram cu rosii, praz si patrunjel si :
Pofta buna !

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii