autor:

Lia Maria

» » Mancaruri cu peste

Surimi cu garnitura de orez

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 septembrie 2010

Ingrediente
400g surimi, ½ lamaie, 1 ou, 100ml apa, 150g faina, 1 praf cayeen, 1 praf curry, Sare, Piper alb, Ulei de palmier pt prajit, Pt. garnitura de orez:, 1 cana orez, 3 cani apa, 100g mazare verde congelata, 1 lingura ulei masline, Sare, Piper alb, Pt décor:, 100g rosii, Praz, Patrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 55 min

10 voturi

Mod de preparare

Punem bastonasele de surimi in apa clocotita cu putina sare, pentru 2-3 minute, apoi le scoatem intr-un bol si stoarcem zeama de la ½ lamaie peste ele.
Batem oul cu apa, faina si condimentele, omogenizam bine, rezulta un aluat de consistenta unei smantani mai groase, dar care curge. Trecem bucatile de surimi prin acest aluat.
Punem intr-o tigaie uleiul de palmier si cand este bine incins prajim surimi-urile pe ambele parti dupa care le scoatem pe un servet de hartie.
Cand am terminat de prajit, tragem cratita de pe foc si in uleiul incins, adaugam rosiile pentru décor, cam 10 secunde, nu mai mult, nu vrem sa se crape, ci doar sa se inmoaie o ideie si sa-si schimbe putin culoarea dupa care le scoatem cu o paleta pe servet de hartie.
Punem intr-o cratita apa cu sare si ulei iar cand da in clocot, adaugam mazarea. Lasam pana ajunge dinnou la punctul de fierbere si adaugam si orezul. Acoperim cratita cu o folie de aluminiu, punem si capacul si din acest moment, lasam la fiert exact 10’, dupa care oprim focul si indepartam capacul, dar lasam acoperita cratita cu folia, inca 15’. Timp in care orezul va absorbi tot lichidul ramas, iar bobul va ramane intreg. Amestecam putin, deoarece mazarea va ramane deasupra, nu va fie frica, bobul nu se va sparge, iar garnitura, va fi gata de servit.
Aranjam pe platou, un turnulet de orez, cateva bucati de surimi, intregi, cateva taiate, decoram cu rosii, praz si patrunjel si :
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Surimi cu garnitura de orez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Somon cu suc de portocale la cuptor(Salmão c/laranja no forno)

Somon cu suc de portocale la cuptor(Salmão c/laranja no forno)

Pt.marinatã:Somonul s-au orice alt peste care vã place,se condimenteazã.Se adaugã usturoiul intreg

4 voturi    9 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor

Peste la cuptor

Curatam si spalam bine pestele,il desfacem pe lung si il asezam pe servetele de bucatarie ca sa se

4 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2010

    Va multumesc tuturor. Pupici cu drag.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2010

    Gustos si elegant!*****

  • Anastasia

    Anastasia (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2010

    foarte frumos aranjata, bravo pentru imaginatie :)

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2010

      Super !

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2010

      Arata ft bine si colorat!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2010

      Cand ai in fat asa o farfurie sigur ti se face pofta de mancare, daca nu ai!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2010

      Foarte apetisant si elegant prezentat :)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

55 min

10 voturi

Ingrediente

  • 400g surimi
  • ½ lamaie
  • 1 ou
  • 100ml apa
  • 150g faina
  • 1 praf cayeen
  • 1 praf curry
  • Sare
  • Piper alb
  • Ulei de palmier pt prajit
  • Pt. garnitura de orez:
  • 1 cana orez
  • 3 cani apa
  • 100g mazare verde congelata
  • 1 lingura ulei masline
  • Sare
  • Piper alb
  • Pt décor:
  • 100g rosii
  • Praz
  • Patrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Lia Maria (Chef de cuisine)

Va multumesc tuturor. Pupici cu drag.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Crap la cuptor in sos de rosii