autor:

kok miori

» » Mancaruri cu carne

Surpriza toscana

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 12 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 12 februarie 2011

Ingrediente
1pasare curatata si fara oase, 4linguri de ulei de masline, 1 ceapa taiata cuburi, 1morcov taiat cuburi, 2linguri de patrunjel verde tocat, 1creanga de frunze leustean tocata, 1/2 pahar de vin alb, 2lingurite rozmarin, , ptr aluat, 1pliculet drojdie uscata, 1pahar de apa calduta, 31/4 pahar de faina, 2lingurite de sare, , ptr uns 1 ou 1 lingura de apa

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Intii se pregatete gaina.Se incinge ulei intr-o tigaie mare si se prajeste gaina pe toate partile.Se scoate din tigaie si se adauga legumele la prajit si verdeata si se adauga vin si se lasa sa fiarba pe foc mic pina toate lichidele au scazut.Se lasa sa se raceasca putin dupa care se umple pasarea cu ele.
Se pregateste aluatul-se dizolva drojdia cu 1/4 de pahar de apa.Se cerne faina intr-un bol se face o gaura la mijloc se adauga drojdia dizolvata si se preia faina si se amesteca adaugind treptat si apa pina se formeaza un aluat lipicios.Il framantam 15 minute pina nu mai este lipicios intindem o foaie mare punem pasarea umpluta la mijloc si stringem aluatul in jurul ei pina o acopera complet.Punem pasarea invelita in aluat pe o tava acoperita cu pergament si adinca in asa fel ca toate indoiturile de aluat sa fie spre tava si nu in afara.Se acopera pasarea cu un prosop si se lasa sa creasca o ora.Se unge pasarea cu ou diluat cu putina apa si se incalzeste cuptorul la 190 de grade.Cind s-a incalzit se pune la cuptor si se coace o ora pina ce aluatul este auriu bine daca se rumeneste inainte se acopera cu aluminiu.Se lasa la racit 10 minute dupa care se serveste este delicioasa.Eu am pregatit sferturi de pasare umplute si invelite in aluat si au fost minunate.Nu este complicat si foarte aspectos......
Daca ti-a placut reteta noastra "Surpriza toscana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Snitel cu varza calita

Snitel cu varza calita

Curatam varza si o tocam, o calim in unt, cateva minute pe flacara de la aragaz punem si 1 cutie

11 voturi    8 comentarii
2h 10 min
Mancaruri cu carne
Iahnie de Fasole cu Ciolan Afumat

Iahnie de Fasole cu Ciolan Afumat

Fasolea se alege si se pune la inmuiat de cu seara, a doua zi se va pune la fiert la foc potrivit

95 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 14 februarie 2011

    yami yami...ce bunatate!

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • 1pasare curatata si fara oase
  • 4linguri de ulei de masline
  • 1 ceapa taiata cuburi
  • 1morcov taiat cuburi
  • 2linguri de patrunjel verde tocat
  • 1creanga de frunze leustean tocata
  • 1/2 pahar de vin alb
  • 2lingurite rozmarin
  • ptr aluat
  • 1pliculet drojdie uscata
  • 1pahar de apa calduta
  • 31/4 pahar de faina
  • 2lingurite de sare
  • ptr uns 1 ou 1 lingura de apa

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

10 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adriana K.D.

Adriana K.D. (Chef de cuisine)

yami yami...ce bunatate!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Pui a la Nicoise - Poulet Nicoise