autor:

kok miori

» » Mancaruri cu carne

Surpriza toscana

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 12 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 12 februarie 2011

Ingrediente
1pasare curatata si fara oase, 4linguri de ulei de masline, 1 ceapa taiata cuburi, 1morcov taiat cuburi, 2linguri de patrunjel verde tocat, 1creanga de frunze leustean tocata, 1/2 pahar de vin alb, 2lingurite rozmarin, , ptr aluat, 1pliculet drojdie uscata, 1pahar de apa calduta, 31/4 pahar de faina, 2lingurite de sare, , ptr uns 1 ou 1 lingura de apa

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Intii se pregatete gaina.Se incinge ulei intr-o tigaie mare si se prajeste gaina pe toate partile.Se scoate din tigaie si se adauga legumele la prajit si verdeata si se adauga vin si se lasa sa fiarba pe foc mic pina toate lichidele au scazut.Se lasa sa se raceasca putin dupa care se umple pasarea cu ele.
Se pregateste aluatul-se dizolva drojdia cu 1/4 de pahar de apa.Se cerne faina intr-un bol se face o gaura la mijloc se adauga drojdia dizolvata si se preia faina si se amesteca adaugind treptat si apa pina se formeaza un aluat lipicios.Il framantam 15 minute pina nu mai este lipicios intindem o foaie mare punem pasarea umpluta la mijloc si stringem aluatul in jurul ei pina o acopera complet.Punem pasarea invelita in aluat pe o tava acoperita cu pergament si adinca in asa fel ca toate indoiturile de aluat sa fie spre tava si nu in afara.Se acopera pasarea cu un prosop si se lasa sa creasca o ora.Se unge pasarea cu ou diluat cu putina apa si se incalzeste cuptorul la 190 de grade.Cind s-a incalzit se pune la cuptor si se coace o ora pina ce aluatul este auriu bine daca se rumeneste inainte se acopera cu aluminiu.Se lasa la racit 10 minute dupa care se serveste este delicioasa.Eu am pregatit sferturi de pasare umplute si invelite in aluat si au fost minunate.Nu este complicat si foarte aspectos......
Daca ti-a placut reteta noastra "Surpriza toscana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Papricas de porc cu galuste

Papricas de porc cu galuste

Spalam carnea si o taiem cubulete. Ceapa spalata si taiata marunt o calim in uleiul incins. Adaugam

22 voturi    17 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Ficatei prajiti

Ficatei prajiti

Se spala ficatul si se pune la scurs. Intr-un bol se amesteca oul cu laptele si se adauga ficatul. Intr-o

6 voturi    6 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 14 februarie 2011

    yami yami...ce bunatate!

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • 1pasare curatata si fara oase
  • 4linguri de ulei de masline
  • 1 ceapa taiata cuburi
  • 1morcov taiat cuburi
  • 2linguri de patrunjel verde tocat
  • 1creanga de frunze leustean tocata
  • 1/2 pahar de vin alb
  • 2lingurite rozmarin
  • ptr aluat
  • 1pliculet drojdie uscata
  • 1pahar de apa calduta
  • 31/4 pahar de faina
  • 2lingurite de sare
  • ptr uns 1 ou 1 lingura de apa

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

9 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adriana K.D.

Adriana K.D. (Chef de cuisine)

yami yami...ce bunatate!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Supa de bob verde cu carne de vita si iaurt-specific tarilor arabe