Sushi

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
medie
Sushi

Ingrediente

  • Ingrediente necesare : orez pentru sushi ( eu am folosit ieri o canita de cafea plina cu orez)
  • otet de orez
  • 2 linguri de zahar
  • o foaie de alga uscata Nori
  • o feie mare de somon
  • o bucata de peste crud afumat ( macrou am avut eu )
  • o bucata de castravete curatat
  • wasabi
  • sos de soya ( din pacate ghimbir macerat nu am avut ieri o sa pun o reteta separata cu el).

Mod de preparare

Preparare: am pus orezul la fiert, exact ca in instructiunile de pe pachet. Spalat bine prealabil, pus un volum de orez ( o canita am pus eu ) si 1,5 volume de apa rece, putina sare. Am lasat sa clocoteasca tare 2 minute apoi am dat focul incet si am mai lasat 13 minute pana la absorbtia completa a apei , amestecand incet din cand in cand. Apoi am lasat orezul la racit 10 minute. Separat am facut intr-un bol un sfert de canita de otet de orez, 2 linguri de zahar ( de trestie am pus eu ) si putina sare. Am turnat amestecul peste orez si am amestecat bine. Orezul este foarte lipicios dar bobul ramane totusi intreg .

Am trecut la modelare , pe o foaie de alga Nori am pus un strat de orez, poi in mijloc catravete si somon afumat taiat fasii mici.

Am rulat cu grija ( este un covoras de bambus special pentru asta dar eu nu ma descurc asa bine cu el asa ca am folosit o folie de aluminiu , imi permite sa controlez mai bine situatia deocamdata) si am presat incet ca sa obtinem un rulou consistent. Separat am modelat mici ovale de orez si bilute de orez cu bucatele mici de peste afumat in ele.

Peste ovalele de orez nigirizushi am asezat apoi o bucata de somon si o fasie mica de alga transversala, am mai facut niste bilute temarizushi cu bucatele de castravete si somon afumat prin ele.

Au iesit excelente, le-am servit asortate pe un platou alaturi de wasabi ( am un tub mic dar cred ca imi ajunge ani de zile la cat de iuete este )) ) si cu sos de soya.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise