autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Sushi del chianti

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
500 g carne de vita – partea de la coada, de cea mai buna calitate, sare marinata si piper negru proaspat macinat, 1 ardei iute mic, uscat, faramitat, coaja rasa de la o portocala, o legatura mica de maghiran dulce, proaspat, sau ceva mai putin oregano proaspat, curatat, zeama de la o lamaie, ulei de masline extravirgin

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Carnea de vita n-ar trebui sa aiba deloc tendoane, dar daca totusi are, înlaturati-le cu un cutit; taiati carnea întâi felii si apoi bucatele mici. Acum e momentul sa-i dati bataie! Un batator de carne este ideal sau, daca nu aveti asa ceva, folositi un obiect mic si greu. Bateti-o timp de câteva minute, pâna când începe sa semene putin cu carnea tocata.
În acest moment am observat ca Dario presara carnea cu un praf de sare si piper, ardeiul iute, jumatate din coaja rasa de portocala si cea mai mare parte din maghiran. Apoi o mai batea înca un minut, ca sa absoarba aromele. In continuare o mai toca vreo 10 secunde, amestecând-o bine si tragând-o din margini spre mijloc, o gusta ca sa verifice daca e bine condimentata si o transfera pe un alt platou.
Dupa ce întindeti carnea pe intregul platou, stoarceti deasupra zeama de lamâie si turnati niste ulei de masline extravirgin. Inainte de servire, presarati-o cu restul frunzelor de maghiran si cu coaja de portocala ramasa; mâncati-o cu bruschette cu ajutorul unor betisoare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sushi del chianti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
File de pangasius pane, cu sos de smantana si cartofi natur

File de pangasius pane, cu sos de smantana si cartofi natur

Pestele pane: Se portioneaza file-ul de pangasius (sau ce peste se doreste). Se condimenteaza pe

12 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Risotto cu legume si peste

Risotto cu legume si peste

Intr-un bol punem bucatile de peste,turnam zeama de lamaie,saram,piperam si presaram coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 500 g carne de vita – partea de la coada
  • de cea mai buna calitate
  • sare marinata si piper negru proaspat macinat
  • 1 ardei iute mic
  • uscat
  • faramitat
  • coaja rasa de la o portocala
  • o legatura mica de maghiran dulce
  • proaspat
  • sau ceva mai putin oregano proaspat
  • curatat
  • zeama de la o lamaie
  • ulei de masline extravirgin

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Medalion de rechin cu ciuperci la cuptor