autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Sushi del chianti

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
500 g carne de vita – partea de la coada, de cea mai buna calitate, sare marinata si piper negru proaspat macinat, 1 ardei iute mic, uscat, faramitat, coaja rasa de la o portocala, o legatura mica de maghiran dulce, proaspat, sau ceva mai putin oregano proaspat, curatat, zeama de la o lamaie, ulei de masline extravirgin

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Carnea de vita n-ar trebui sa aiba deloc tendoane, dar daca totusi are, înlaturati-le cu un cutit; taiati carnea întâi felii si apoi bucatele mici. Acum e momentul sa-i dati bataie! Un batator de carne este ideal sau, daca nu aveti asa ceva, folositi un obiect mic si greu. Bateti-o timp de câteva minute, pâna când începe sa semene putin cu carnea tocata.
În acest moment am observat ca Dario presara carnea cu un praf de sare si piper, ardeiul iute, jumatate din coaja rasa de portocala si cea mai mare parte din maghiran. Apoi o mai batea înca un minut, ca sa absoarba aromele. In continuare o mai toca vreo 10 secunde, amestecând-o bine si tragând-o din margini spre mijloc, o gusta ca sa verifice daca e bine condimentata si o transfera pe un alt platou.
Dupa ce întindeti carnea pe intregul platou, stoarceti deasupra zeama de lamâie si turnati niste ulei de masline extravirgin. Inainte de servire, presarati-o cu restul frunzelor de maghiran si cu coaja de portocala ramasa; mâncati-o cu bruschette cu ajutorul unor betisoare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sushi del chianti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Fidea galbena(fideos amarillos)

Fidea galbena(fideos amarillos)

-Ceapa,ardeiul,usturoiul si rosia se spala ,se taie marunt si se caleste in uleiul incins. -Se scoate

17 voturi    15 comentarii
2h
Mancaruri cu peste
File de crap cu sos salsa

File de crap cu sos salsa

Mod de preparare: Fileul de crap se spala si se pune intr-o tava de yena.Pestele il dam bine cu

8 voturi    10 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 500 g carne de vita – partea de la coada
  • de cea mai buna calitate
  • sare marinata si piper negru proaspat macinat
  • 1 ardei iute mic
  • uscat
  • faramitat
  • coaja rasa de la o portocala
  • o legatura mica de maghiran dulce
  • proaspat
  • sau ceva mai putin oregano proaspat
  • curatat
  • zeama de la o lamaie
  • ulei de masline extravirgin

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Hamsie de mare prajita Hamsie de mare prajita

Se curata fiecare pestisor de intestine cu lama unui cutitas, apoi se spala in mai multe ape reci si se lasa sa se scurga in strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE

Fileul de peste,impreuna cu miezul de franzela(inmuiat in cam 6 linguri de lapte rece si stors f bine),se macina,folosind ciurul mare.Ardeiul,copt,se

18 voturi    14 comentarii
12h
Mancaruri cu peste
FILE DE PANGASIUS PE PAT DE LEGUME