autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Salate

Sushi din regiunea Chianti

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 14 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 14 aprilie 2009

Ingrediente
500 g carne de vita – partea de la coada, de cea mai buna calitate, sare marinata si piper negru proaspat macinat, 1 ardei iute mic, uscat, faramitat, coaja rasa de la o portocala, o legatura mica de maghiran dulce, proaspat, sau ceva mai putin oregano proaspat, curatat, zeama de la o lamaie, ulei de masline extravirgin

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

0 voturi

Mod de preparare

Carnea de vita n-ar trebui sa aiba deloc tendoane, dar daca totusi are, înlaturati-le cu un cutit; taiati carnea întâi felii si apoi bucatele mici. Acum e momentul sa-i dati bataie! Un batator de carne este ideal sau, daca nu aveti asa ceva, folositi un obiect mic si greu. Bateti-o timp de câteva minute, pâna când începe sa semene putin cu carnea tocata.
În acest moment am observat ca Dario presara carnea cu un praf de sare si piper, ardeiul iute, jumatate din coaja rasa de portocala si cea mai mare parte din maghiran. Apoi o mai batea înca un minut, ca sa absoarba aromele. In continuare o mai toca vreo 10 secunde, amestecând-o bine si tragând-o din margini spre mijloc, o gusta ca sa verifice daca e bine condimentata si o transfera pe un alt platou.
Dupa ce întindeti carnea pe intregul platou, stoarceti deasupra zeama de lamâie si turnati niste ulei de masline extravirgin. Inainte de servire, presarati-o cu restul frunzelor de maghiran si cu coaja de portocala ramasa; mâncati-o cu bruschette cu ajutorul unor betisoare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sushi din regiunea Chianti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate cu peste
Salata cu macrou afumat

Salata cu macrou afumat

Macroul se curata de piele si oase. Se taie carnea cuburi. Cartofii se fierb in coaja. Se curata

6 voturi    2 comentarii
30 min
Salate cu peste
Salata de macrou sau hering afumat

Salata de macrou sau hering afumat

Se spala bine cartofii si se fierb in coaja impreuna cu morcovii. mazarea si niste condimente pentru

2 voturi    0 comentarii
30 min
Salate cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

0 voturi

Ingrediente

  • 500 g carne de vita – partea de la coada
  • de cea mai buna calitate
  • sare marinata si piper negru proaspat macinat
  • 1 ardei iute mic
  • uscat
  • faramitat
  • coaja rasa de la o portocala
  • o legatura mica de maghiran dulce
  • proaspat
  • sau ceva mai putin oregano proaspat
  • curatat
  • zeama de la o lamaie
  • ulei de masline extravirgin

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate cu peste

Bruschete inimioare si fluturasi cu calamari si ghimbir Bruschete inimioare si fluturasi cu calamari si ghimbir

Spalam si se curatam calamarii, apoi ii taiem cubulete. Curatam si dam ghimbirul pe razatoarea mica. Calim ghimbirul si usturoiul intreg

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Barcute de andive umplute cu salata exotica Barcute de andive umplute cu salata exotica

Spalam andivele, curațăm primele frunze si scobim cotorul apoi punem andivele în apă pentru circa 10 minute. Curățăm rodia

1 vot    1 comentariu
20 min
Aperitive
Salata cu ton si naut