Sushi din regiunea Chianti

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g carne de vita – partea de la coada, de cea mai buna calitate
  • sare marinata si piper negru proaspat macinat
  • 1 ardei iute mic, uscat, faramitat
  • coaja rasa de la o portocala
  • o legatura mica de maghiran dulce, proaspat, sau ceva mai putin oregano proaspat, curatat
  • zeama de la o lamaie
  • ulei de masline extravirgin

Mod de preparare

Carnea de vita n-ar trebui sa aiba deloc tendoane, dar daca totusi are, înlaturati-le cu un cutit; taiati carnea întâi felii si apoi bucatele mici. Acum e momentul sa-i dati bataie! Un batator de carne este ideal sau, daca nu aveti asa ceva, folositi un obiect mic si greu. Bateti-o timp de câteva minute, pâna când începe sa semene putin cu carnea tocata.

În acest moment am observat ca Dario presara carnea cu un praf de sare si piper, ardeiul iute, jumatate din coaja rasa de portocala si cea mai mare parte din maghiran. Apoi o mai batea înca un minut, ca sa absoarba aromele. In continuare o mai toca vreo 10 secunde, amestecând-o bine si tragând-o din margini spre mijloc, o gusta ca sa verifice daca e bine condimentata si o transfera pe un alt platou.

Dupa ce întindeti carnea pe intregul platou, stoarceti deasupra zeama de lamâie si turnati niste ulei de masline extravirgin. Inainte de servire, presarati-o cu restul frunzelor de maghiran si cu coaja de portocala ramasa; mâncati-o cu bruschette cu ajutorul unor betisoare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise