Swich off placinta cu mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg de mere sau depinde de tava
  • zahar
  • o esenta de rom
  • un praf de scortisoara
  • nuci optional
  • un pachet foi placinta
  • frisca lichida

Mod de preparare

Se curata merele, se dau prin razatoare apoi se amesteca intr-un castron cu zahar (gustati pentrut ca merele pot fi mai dulci sau mai acrisoare), dar nu cat sa iasa compozitia foarte dulce, esenta de rom, scortisoara si daca aveti cu nuci. Apoi se aseaza pe fundul tavii jumatate din foile de placinta unse cu ulei sau unt topit, compozitia nestoarsa, o foaie de placinta rupta si urmatorul set de foi unse, se pliaza, se inteapa cu un cutit in mai multe locuri si se introduce in cuptor la foc mediu.

Urmatorul pas care face placinta aceasta diferita: in timp ce placinta este in primele minute de coacere, punem pe foc cam 100 gr zahar pana se topeste, dupa ce s-a topit turmam peste el cca 100 ml de frisca lichida (amastecand continuu ) pana se formeaza un sos, acest sos il turmam peste placinta aflata in cuptor. Lasam sa se mai coaca aproximativ 40 de minute. In cratita in care am facut sosul se pun 200 ml de apa si se fierb cu o feliuta de mar, se va forma un sirop pe care il turnam peste placinta fierbinte imediat ce o scoatem din cuptor.

Aceasta placinta eu o mai numesc si baclava cu mere, e delicioasa si rafineaza gustul obisnuit de placinta cu mere. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise