Se curata merele, se dau prin razatoare apoi se amesteca intr-un castron cu zahar (gustati pentrut ca merele pot fi mai dulci sau mai acrisoare), dar nu cat sa iasa compozitia foarte dulce, esenta de rom, scortisoara si daca aveti cu nuci. Apoi se aseaza pe fundul tavii jumatate din foile de placinta unse cu ulei sau unt topit, compozitia nestoarsa, o foaie de placinta rupta si urmatorul set de foi unse, se pliaza, se inteapa cu un cutit in mai multe locuri si se introduce in cuptor la foc mediu.
Urmatorul pas care face placinta aceasta diferita: in timp ce placinta este in primele minute de coacere, punem pe foc cam 100 gr zahar pana se topeste, dupa ce s-a topit turmam peste el cca 100 ml de frisca lichida (amastecand continuu ) pana se formeaza un sos, acest sos il turmam peste placinta aflata in cuptor. Lasam sa se mai coaca aproximativ 40 de minute. In cratita in care am facut sosul se pun 200 ml de apa si se fierb cu o feliuta de mar, se va forma un sirop pe care il turnam peste placinta fierbinte imediat ce o scoatem din cuptor.
Aceasta placinta eu o mai numesc si baclava cu mere, e delicioasa si rafineaza gustul obisnuit de placinta cu mere. Pofta buna!
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii