autor:

My Fancy Cake

» » , Retete de post, Salate

Tabouleh cu vinete

Autor: My Fancy Cake (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: My Fancy Cake (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 ianuarie 2012

Ingrediente
100 gr bulgur bio, 2 vinete mici, 200 gr naut bio, 2 rosii, 1 ceapa rosie, 100 gr branza feta, 2 catei de usturoi, 4 linguri ulei de masline, cateva fire de patrunjel verde, sucul de la 1/2 lamaie, sare

Dificultate: Medie Timp: 3h

2 voturi

Mod de preparare

Punem nautul intr-o sita si il spalam bine. Il lasam peste noapte intr-o craticioara cu apa. A doua zi il fierbem. Timpul de fierbere este de aproximativ 2 ore.
In timp de nautul fierbe, pregatim vinetele. Taiem vinetele in fasii subtiri, le presaram cu sare si le lasam la scurs timp de 1 ora.
Zdrobim usturoiul si il amestecam cu uleiul de masline.
Ungem feliile de vinete cu amestecul de usturoi si le prajim intr-o tigaie fara adaos de grasime.
Punem bulgurul intr-o craticioara, il acoperim cu 200 ml apa calda si il punem la fiert la foc mic, avand grija sa amestecam in el pentru a nu se lipi.
Intr-un bol mare rasturnam bulgurul, nautul, rosiile si ceapa rosie taiate cubulete si branza feta. Adaugam usturoiul (ramas de la vinete), sucul de lamaie si vinetele. Amestecam usor.Decoram cu patrunjel verde.
Servim salata rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tabouleh cu vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata multicolora

Salata multicolora

Cureti toate legumele , le speli si le pui la fiert in vase separate , in apa cu sare. Fierbi si

1 vot    1 comentariu
40 min
Salate de legume
Salata de ardei copti cu rosii si usturoi

Salata de ardei copti cu rosii si usturoi

1. Se coc ardeii in tigaia pentru legume si se aseaza intr-un vas pentu innabusit. 2. Se coc apoi

26 voturi    19 comentarii
1h
Salate de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 10 %
999.99 lei
899.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 06 iunie 2012

    Am sa incerc neaparat reteta! Cred ca salata este foarte gustoasa. Merci.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2012

    O salata foarte aromata si apetisanta!*****

Dificultate

Medie

Timp

3h

2 voturi

Ingrediente

  • 100 gr bulgur bio
  • 2 vinete mici
  • 200 gr naut bio
  • 2 rosii
  • 1 ceapa rosie
  • 100 gr branza feta
  • 2 catei de usturoi
  • 4 linguri ulei de masline
  • cateva fire de patrunjel verde
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de My Fancy Cake
Salata Couscous

Salata Couscous

Punem la fiert apa amestecata cu vegeta si cu 1 lingura ulei de masline. In momentul in care fierbe

14 voturi    6 comentarii
15 min
Salate reci
Platou vegetarian pane

Platou vegetarian pane

Pentru pane batem ouale cu sarea si cu 1 lingura de ulei. Adaugam laptele si faina. Amestecam bine

8 voturi    2 comentarii
1h
Aperitive
Somon la gratar

Somon la gratar

Pisam usturoiul cu sare si il amestecam cu condimentele si cu sucul de lamaie. In aceasta marinata

6 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Lucia (Chef de cuisine)

Am sa incerc neaparat reteta! Cred ca salata este foarte gustoasa. Merci.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Rondele de vinete umplute cu legume si branza Tofu Rondele de vinete umplute cu legume si branza Tofu

Vanata se spala, se sterge si apoi se indeparteaza capetele si se taie in 4 bucati groase de 3-4 cm care apoi se scobesc cu o lingura,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu brinza
Salata de fasole rosii cu legume Salata de fasole rosii cu legume

Reteta pe care vreau sa va o prezint este o salata aperitiv rapida, extrem de savuroasa, e o salata specifica sezonul de toamna, deci

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Cous-cous cu naut