autor:

My Fancy Cake

» » , Retete de post, Salate

Tabouleh cu vinete

Autor: My Fancy Cake (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: My Fancy Cake (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 ianuarie 2012

Ingrediente
100 gr bulgur bio, 2 vinete mici, 200 gr naut bio, 2 rosii, 1 ceapa rosie, 100 gr branza feta, 2 catei de usturoi, 4 linguri ulei de masline, cateva fire de patrunjel verde, sucul de la 1/2 lamaie, sare

Dificultate: Medie Timp: 3h

2 voturi

Mod de preparare

Punem nautul intr-o sita si il spalam bine. Il lasam peste noapte intr-o craticioara cu apa. A doua zi il fierbem. Timpul de fierbere este de aproximativ 2 ore.
In timp de nautul fierbe, pregatim vinetele. Taiem vinetele in fasii subtiri, le presaram cu sare si le lasam la scurs timp de 1 ora.
Zdrobim usturoiul si il amestecam cu uleiul de masline.
Ungem feliile de vinete cu amestecul de usturoi si le prajim intr-o tigaie fara adaos de grasime.
Punem bulgurul intr-o craticioara, il acoperim cu 200 ml apa calda si il punem la fiert la foc mic, avand grija sa amestecam in el pentru a nu se lipi.
Intr-un bol mare rasturnam bulgurul, nautul, rosiile si ceapa rosie taiate cubulete si branza feta. Adaugam usturoiul (ramas de la vinete), sucul de lamaie si vinetele. Amestecam usor.Decoram cu patrunjel verde.
Servim salata rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tabouleh cu vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata de sfecla by copilou

Salata de sfecla by copilou

Se ia sfecla si se curata bine sub jet de apa, apoi se pune la fiert, se fierbe circa 1-2h, se incearca

5 voturi    9 comentarii
2h
Salate de legume
Salata de vinete cu pasta de susan- Mutabal betinjean –specific tarilor arabe

Salata de vinete cu pasta de susan- Mutabal betinjean –specific tarilor arabe

Se pun vinete la copt pe o plita pe aragaz.Se lasa sa se raceasca si se curata de coaja. Se pun

17 voturi    19 comentarii
45 min
Salate de legume

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 06 iunie 2012

    Am sa incerc neaparat reteta! Cred ca salata este foarte gustoasa. Merci.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2012

    O salata foarte aromata si apetisanta!*****

Dificultate

Medie

Timp

3h

2 voturi

Ingrediente

  • 100 gr bulgur bio
  • 2 vinete mici
  • 200 gr naut bio
  • 2 rosii
  • 1 ceapa rosie
  • 100 gr branza feta
  • 2 catei de usturoi
  • 4 linguri ulei de masline
  • cateva fire de patrunjel verde
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de My Fancy Cake
Salata Couscous

Salata Couscous

Punem la fiert apa amestecata cu vegeta si cu 1 lingura ulei de masline. In momentul in care fierbe

11 voturi    6 comentarii
15 min
Salate reci
Platou vegetarian pane

Platou vegetarian pane

Pentru pane batem ouale cu sarea si cu 1 lingura de ulei. Adaugam laptele si faina. Amestecam bine

8 voturi    2 comentarii
1h
Aperitive
Somon la gratar

Somon la gratar

Pisam usturoiul cu sare si il amestecam cu condimentele si cu sucul de lamaie. In aceasta marinata

5 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Lucia (Chef de cuisine)

Am sa incerc neaparat reteta! Cred ca salata este foarte gustoasa. Merci.

Adauga reteta
Retete

din Salate de legume

Dovlecei cu parmezan Dovlecei cu parmezan

Se taie rondele dovlecelul, se sareaza si se lasa la scurs 15 minute, apoi se scot rondelele pe un servetel absorbant. Se asaza rondelele

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Ratatouille la cuptor Ratatouille la cuptor

Legumele le spalam, le stergem si le taiem rondele, doar ceapa o curatam, o spalam si o taiem rondele, la fel ca celelalte legume. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
SALATA DE DOVLECEL