autor:

gicuta

» » Mancaruri cu carne

Taci si inghite

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 ianuarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 ianuarie 2016

Ingrediente
350 g carnat si carne afumata (de casa), 200 g telemea, 3 oua, 150 g casaval., Pentru mamaliga:, 500 ml apa, 500 ml lapte, 250 g malai, 50 g unt, 50 g parmezan (optional), 1/2 lgț.sare

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

10 voturi

Mod de preparare

O reteta simpla si delicioasa care te lasa fara cuvinte....doar taci si-nghiti :)

Din apa, lapte malai si sare am preparat o mamaliga in care am incorporat untul si parmezanul la sfarsit. Am lasat-o la racorit.

Intre timp am pus la prajit intr-o tigaie, carnatii taiati rondele si carnea bucatele subtiri. Le-am lasat la prajit 7-8 minute fara sa adaug ulei.

Intr-un vas yena ,am pus jumatate din mamaliga si am nivelat.Am presarat branza rasa apoi am pus amestecul prajit.Am acoperit cu restul de mamaliga si am nivelat din nou.Deasupra am pus cascavalul ras apoi am facut trei adancituri cu un polonic.In fiecare adancitura am spart cate un ou. Am dat vasul la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ 25-30 de minute.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Taci si inghite" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mamaliga in straturi sau Taci si inghite

Mamaliga in straturi sau Taci si inghite

In mod traditional mamaliga se fierbe in lapte cu smantana, dar pentru ca oricum este o mancare foarte

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Taci si inghite

Taci si inghite

Intr-un tuci se pune 1 l lapte dulce, 200 gr smantana dulce, sare si o lingura malai, se lasa sa

1 vot    0 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • portokla

    portokla (Maestru bucatar) , 13 mai 2018

    superba

  • Fara foto

    daniela dany , 02 mai 2018

    ffff buna

  • Fara foto

    carolina , 14 martie 2017

    super

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

10 voturi

Ingrediente

  • 350 g carnat si carne afumata (de casa)
  • 200 g telemea
  • 3 oua
  • 150 g casaval.
  • Pentru mamaliga:
  • 500 ml apa
  • 500 ml lapte
  • 250 g malai
  • 50 g unt
  • 50 g parmezan (optional)
  • 1/2 lgț.sare

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

14 voturi    6 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

25 voturi    8 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

20 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi

portokla (Maestru bucatar)

superba

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura de vita la cuptor Friptura de vita la cuptor

Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm

1 vot    1 comentariu
30 min
Fripturi
Boccelute cu carne tocata