autor:

gicuta

» » Mancaruri cu carne

Taci si inghite

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 ianuarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 ianuarie 2016

Ingrediente
350 g carnat si carne afumata (de casa), 200 g telemea, 3 oua, 150 g casaval., Pentru mamaliga:, 500 ml apa, 500 ml lapte, 250 g malai, 50 g unt, 50 g parmezan (optional), 1/2 lgț.sare

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

7 voturi

Mod de preparare

O reteta simpla si delicioasa care te lasa fara cuvinte....doar taci si-nghiti :)

Din apa, lapte malai si sare am preparat o mamaliga in care am incorporat untul si parmezanul la sfarsit. Am lasat-o la racorit.

Intre timp am pus la prajit intr-o tigaie, carnatii taiati rondele si carnea bucatele subtiri. Le-am lasat la prajit 7-8 minute fara sa adaug ulei.

Intr-un vas yena ,am pus jumatate din mamaliga si am nivelat.Am presarat branza rasa apoi am pus amestecul prajit.Am acoperit cu restul de mamaliga si am nivelat din nou.Deasupra am pus cascavalul ras apoi am facut trei adancituri cu un polonic.In fiecare adancitura am spart cate un ou. Am dat vasul la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ 25-30 de minute.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Taci si inghite" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mancare de linte

Mancare de linte

Calim ceapa tocata marunt, adaugam usturoiul zdrobit cu lama cutitului, ardeiul capia si morcovul

7 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Iepure cu masline si sos de rosii

Iepure cu masline si sos de rosii

Legumele se toaca marunt sau se baga la robot separat. Calim usturoiul zdrobit impreuna cu maslinele

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    carolina , 14 martie 2017

    super

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

7 voturi

Ingrediente

  • 350 g carnat si carne afumata (de casa)
  • 200 g telemea
  • 3 oua
  • 150 g casaval.
  • Pentru mamaliga:
  • 500 ml apa
  • 500 ml lapte
  • 250 g malai
  • 50 g unt
  • 50 g parmezan (optional)
  • 1/2 lgț.sare

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

11 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

14 voturi    6 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Fara foto

carolina

super

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Stufat de vita Stufat de vita

Se taie carnea in cuburi mici (cca 2 cm) si se rumeneste in margarina si cca. 2 linguri de ulei de masline. Adaugam boiaua si chimionul,

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si smantana