E o denumire faină pentru un fel de mâncare, nu? Și bună, bună, mai ales pentru iubitorii de produse tradițional românești. Ce e, de fapt? O mămăligă stratificată și gratinată, un fel mai mult decât sățios, de gust nu mă leg, gusturile nu se comentează, dar eu aș mânca în fiecare zi, dacă nu m-aș gândi și la siluetă sau dacă aș presta activități ce necesită un aport proteic și caloric mai mare.
Se face o mămăliguță mai moale, care se lasă la fiert aproximativ un sfert de oră.
Se unde o formă cu unt, se pune un start de mămăliguță, apoi telemeaua sfărâmată, afumătura tăiată bucățele și ceva piper măcinat, se acoperă cu restul de mămăligă. În stratul de deasupra se fac cu lingura sau cu un polonic mai mic 2 „cuiburi” în care se sparg ouăle, deasupra se rade telemea și se pun și câteva bucăți de unt, să se rumenească frumos. Se dă vasul la cuptorul preîncălzit până se fac ouăle și totul e rumen și auriu. Se servește fierbinte.
Poftă bună!
Descoperiti si alte retete delicioase pe blogul Mariana Kitchening.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii