Ingrediente
Ingrediente pentru pastele sfeclă roșie:, 750 g făină ( eu am folosit făină de la moară ), 250 ml suc proaspăt de sfeclă ( este bine să mai aveți la îndemână 50 ml de suc pentru orice eventualitate ), 1 ou, , Ingredientele pentru pastele cu leurdă:, 750 g făină, 250 g leurdă, 1 ou
Dificultate: Redusa | Timp: 40 min
2 voturi
Mod de preparare
Totuși, evitam să fac paste făinoase deși ador pastele făcute în casă. Îmi era destul de greu să le pregătesc după metodele rudimentare, mai ales că aluatul pentru cele pregătite 100% de mână trebuie să fie mai tare, fără elasticitate, pentru a obține paste de calitate.
Ei bine, super concursul ”Ca dragostea-n bucate” desfășurat pe site-ul prietenilor de la Gustos.ro în luna îndrăgostiților, ne-a adus în urma jurizării, mașina de paste proaspete Atlas de la MARCATO. Spun ”ne-a adus”, deoarece Dăniloiul meu are meritele asigurate. Rețeta mea de trufe de ciocolată și declarația lui de dragoste, ne-au adus minunatul premiu.
Drept mulțumire, am vrut să pregătesc niște paste mai speciale, așa că m-am apucat de treabă. :)
Sper ca atât vouă, cât și gustoșilor, să vă placă aceste colorate tagliatelle. :)
Înainte de a vă explica pașii, țin să subliniez faptul că ingredientele de mai sus sunt pentru un aluat din care vom face paste cu ajutorul mașinii, adică un aluat elastic, asemănător celui pentru pâine sau cozonac. Dacă urmează să tăiați aluatul cu tăietorul ( pintenele ) pentru paste sau cu un cuțit, este nevoie doar să adăugați făină în plus pentru a ajunge la consistența necesară. Așa cum am mai spus, în cazul acesta aluatul trebuie să fie destul de tare, să pară puțin uscat.
Acum să trecem mai departe. :)
Pentru a obține pastele vișinii, am cernut făina într-un castron încăpător, am adăugat oul și 250 ml din suc proaspăt de sfeclă. Am frământat până când am obținut un aluat compact și ușor elastic. Până aici, nimic complicat.
Pentru pastele verzi, însă, este necesar să opărim leurda în apă cu sare ( nu mult, în jur de 30 de secunde în apa clocotită ) și să o tocăm. Eu am făcut-o pastă cu ajutorul mixerului vertical. În continuare, am procedat la fel ca și în cazul pastelor roșii.
De aici, e joacă de copii. :)
Am împărțit fiecare aluat în 4-5 bucăți. Cu mâna i-am dat o formă cât de cât dreptunghiulară, l-am pudrat cu puțină făină și am început să fac tagliatelle colorate.
Desigur, de-acum înainte voi cumpăra mai puține paste făinoase, deoarece cu siguranță voi achiziționa accesoriile MARCATO pentru alte tipuri de paste. Am o jucărie nouă, deci am de gând s-o exploatez la maximum. :)
Dacă v-au plăcut tagliatelele mele, să știți că le puteți savura alături de minunatele fructe de mare, un sos de dovlecel sau de ce nu, poate vă plac preparatele picante, așa că puteți pregăti delicioasele paste aglio e olio e peperoncino.
Spor la treabă! :)
Mai multe rețete găsiți pe pagina mea de Facebook Culinary Rainbows.