autor:

CulinaryRainbow

» » Aluaturi si Foietaje

Tagliatelle cu leurda și sfecla rosie

Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 martie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 martie 2015

Ingrediente
Ingrediente pentru pastele sfeclă roșie:, 750 g făină ( eu am folosit făină de la moară ), 250 ml suc proaspăt de sfeclă ( este bine să mai aveți la îndemână 50 ml de suc pentru orice eventualitate ), 1 ou, , Ingredientele pentru pastele cu leurdă:, 750 g făină, 250 g leurdă, 1 ou

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Probabil știți deja că ador aluaturile dospite dar și cele fragede. Când mă apuc de făcut produse de patiserie sunt precum un copil care se joacă cu o bucată de plastelină. Așa sunt eu. Îmi place să simt cum se formează aluatul, să-l frământ, să-i simt consistența, să-l modelez, să-l văd cu crește și cum se coace în cuptor. Ce-i drept, mama mă lăsa mereu să mă joc cu aluatul atunci când pregătea vreo bunătate la cuptor sau când făcea gogoși.



Totuși, evitam să fac paste făinoase deși ador pastele făcute în casă. Îmi era destul de greu să le pregătesc după metodele rudimentare, mai ales că aluatul pentru cele pregătite 100% de mână trebuie să fie mai tare, fără elasticitate, pentru a obține paste de calitate.

Ei bine, super concursul ”Ca dragostea-n bucate” desfășurat pe site-ul prietenilor de la Gustos.ro în luna îndrăgostiților, ne-a adus în urma jurizării, mașina de paste proaspete Atlas de la MARCATO. Spun ”ne-a adus”, deoarece Dăniloiul meu are meritele asigurate. Rețeta mea de trufe de ciocolată și declarația lui de dragoste, ne-au adus minunatul premiu.



Drept mulțumire, am vrut să pregătesc niște paste mai speciale, așa că m-am apucat de treabă. :)

Sper ca atât vouă, cât și gustoșilor, să vă placă aceste colorate tagliatelle. :)

Înainte de a vă explica pașii, țin să subliniez faptul că ingredientele de mai sus sunt pentru un aluat din care vom face paste cu ajutorul mașinii, adică un aluat elastic, asemănător celui pentru pâine sau cozonac. Dacă urmează să tăiați aluatul cu tăietorul ( pintenele ) pentru paste sau cu un cuțit, este nevoie doar să adăugați făină în plus pentru a ajunge la consistența necesară. Așa cum am mai spus, în cazul acesta aluatul trebuie să fie destul de tare, să pară puțin uscat.

Acum să trecem mai departe. :)



Pentru a obține pastele vișinii, am cernut făina într-un castron încăpător, am adăugat oul și 250 ml din suc proaspăt de sfeclă. Am frământat până când am obținut un aluat compact și ușor elastic. Până aici, nimic complicat.

Pentru pastele verzi, însă, este necesar să opărim leurda în apă cu sare ( nu mult, în jur de 30 de secunde în apa clocotită ) și să o tocăm. Eu am făcut-o pastă cu ajutorul mixerului vertical. În continuare, am procedat la fel ca și în cazul pastelor roșii.

De aici, e joacă de copii. :)

Am împărțit fiecare aluat în 4-5 bucăți. Cu mâna i-am dat o formă cât de cât dreptunghiulară, l-am pudrat cu puțină făină și am început să fac tagliatelle colorate.

Desigur, de-acum înainte voi cumpăra mai puține paste făinoase, deoarece cu siguranță voi achiziționa accesoriile MARCATO pentru alte tipuri de paste. Am o jucărie nouă, deci am de gând s-o exploatez la maximum. :)



Dacă v-au plăcut tagliatelele mele, să știți că le puteți savura alături de minunatele fructe de mare, un sos de dovlecel sau de ce nu, poate vă plac preparatele picante, așa că puteți pregăti delicioasele paste aglio e olio e peperoncino.

Spor la treabă! :)



Mai multe rețete găsiți pe pagina mea de Facebook Culinary Rainbows.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu leurda și sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Cozonaci

Cozonaci

Am pus faina intr-un lighean. Am facut o maia din drojdie, frecata cu 2 linguri de zahar, putin

5 voturi    1 comentariu
3h
Aluaturi si Foietaje
Taiteti de casa (reteta de post)

Taiteti de casa (reteta de post)

Se framinta un aluat foarte tare din ingredientele de mai sus, se intinde in foi subtiri cu sucitorul,

5 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru pastele sfeclă roșie:
  • 750 g făină ( eu am folosit făină de la moară )
  • 250 ml suc proaspăt de sfeclă ( este bine să mai aveți la îndemână 50 ml de suc pentru orice eventualitate )
  • 1 ou
  • Ingredientele pentru pastele cu leurdă:
  • 750 g făină
  • 250 g leurdă
  • 1 ou

Raporteaza reteta

Retete
de CulinaryRainbow
Shaorma... cu sănătate! :)

Shaorma... cu sănătate! :)

Am așezat lipia pe folie de aluminiu. Am întins crema de brânză, am presărat semințele, apoi

2 voturi    4 comentarii
15 min
Salate cu carne
Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Se pun la fiert legumele întregi, pieptul de pui și piperul boabe. Când pieptul s-a fiert, se

10 voturi    6 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Peștele se fierbe în 5 l de apă cu sare. Când acesta a fiert am scos bucățile de crap pe o

7 voturi    6 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Chifle graham cu fulgi de secara