autor:

» » Aluaturi si Foietaje

Taietei cu ciuperci

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 cepe mici, , 500 g ciuperci, , 200 g rosii marunte (cireasa), , 300 g piept de curcan (sau de pui), , 1 lingura ulei, , sare,, piper, , 150 ml zeama concentrata de legume (Knorr+apa), , 120 g smantana acrisoara, , 300 g taietei (mai lati), , 1/2 legatura cimbru.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Se taie cepele spalturi (felii mai groase), ciupercile in doua (in functie de marime) si pieptul de curcan cubulete mai mari.
Se incinge uleiul si se dunstuieste mai intai ceapa, dupa care se adauga carnea, se prajeste circa 5 minute si pe urma ciupercile, care se prajesc si ele inca 2 minute. Se sareaza, se pipereaza, se sting cu zeama de legume, se incorporeaza smantana si se lasa sa fiarba incet, la foc mic, aproximativ 15 minute. Cam cu 5 minute inainte de terminarea timpului de fiert, se introduc in mancare si rosiile.
Se fierb taieteii „al dente” in multa apa cu sare, se rastoarna intr-o strecuratoare si se lasa sa se scurga. Se culeg frunzulitele de cimbru si se presara peste taieteii cu sos de ciuperci din farfurii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Taietei cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Taietei cu ciuperci de padure

Taietei cu ciuperci de padure

Intr-o tigaie incinsa cu putin ulei prajim patrunjelul si usturoiul in prealabil tocat marunt. Dupa

8 voturi    2 comentarii
30 min
Paste si pizza
Taietei picanti cu ciuperci

Taietei picanti cu ciuperci

Curatam ciupercile si le feliem. Incingem uleiul de masline si rumenim feliile de ciuperci pe ambele

8 voturi    2 comentarii
20 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 29 %
239.99 lei
169.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 cepe mici
  • 500 g ciuperci
  • 200 g rosii marunte (cireasa)
  • 300 g piept de curcan (sau de pui)
  • 1 lingura ulei
  • sare,
  • piper
  • 150 ml zeama concentrata de legume (Knorr+apa)
  • 120 g smantana acrisoara
  • 300 g taietei (mai lati)
  • 1/2 legatura cimbru.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonac floare de post