autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Taietei cu ciuperci

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 cepe mici, , 500 g ciuperci, , 200 g rosii marunte (cireasa), , 300 g piept de curcan (sau de pui), , 1 lingura ulei, , sare,, piper, , 150 ml zeama concentrata de legume (Knorr+apa), , 120 g smantana acrisoara, , 300 g taietei (mai lati), , 1/2 legatura cimbru.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Se taie cepele spalturi (felii mai groase), ciupercile in doua (in functie de marime) si pieptul de curcan cubulete mai mari.
Se incinge uleiul si se dunstuieste mai intai ceapa, dupa care se adauga carnea, se prajeste circa 5 minute si pe urma ciupercile, care se prajesc si ele inca 2 minute. Se sareaza, se pipereaza, se sting cu zeama de legume, se incorporeaza smantana si se lasa sa fiarba incet, la foc mic, aproximativ 15 minute. Cam cu 5 minute inainte de terminarea timpului de fiert, se introduc in mancare si rosiile.
Se fierb taieteii „al dente” in multa apa cu sare, se rastoarna intr-o strecuratoare si se lasa sa se scurga. Se culeg frunzulitele de cimbru si se presara peste taieteii cu sos de ciuperci din farfurii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Taietei cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Taietei picanti cu ciuperci

Taietei picanti cu ciuperci

Curatam ciupercile si le feliem. Incingem uleiul de masline si rumenim feliile de ciuperci pe ambele

8 voturi    2 comentarii
20 min
Retete de post
Taietei cu ciuperci de padure

Taietei cu ciuperci de padure

Intr-o tigaie incinsa cu putin ulei prajim patrunjelul si usturoiul in prealabil tocat marunt. Dupa

8 voturi    2 comentarii
30 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 cepe mici
  • 500 g ciuperci
  • 200 g rosii marunte (cireasa)
  • 300 g piept de curcan (sau de pui)
  • 1 lingura ulei
  • sare,
  • piper
  • 150 ml zeama concentrata de legume (Knorr+apa)
  • 120 g smantana acrisoara
  • 300 g taietei (mai lati)
  • 1/2 legatura cimbru.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
"Spanakopita"