Taietei cu ficatei de pasare

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 250 g taietei lati (sau lasagne),
  • 400 g ficatei de pasare,
  • 1 cutie de 250 g ciuperci (sampinioane),
  • 2 morcovi,
  • 1/2 ardei rosu,
  • 2 fire de busuioc,
  • 1 tableta de supa (concentrat de pasare),
  • 1 lingura smantana,
  • 5 linguri untdelemn,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Spalati ficateii de pasare. Taiati-i in doua sau, daca sunt mari, in patru. - Curatati morcovii. Taiati-i pe lung, in fasii subtiri, apoi in patratele. - Taiati ardeiul in doua, spalati-l, uscati-l si taiati-l in felii subtiri. Spalati si tocati busuiocul, scoateti ciupercile din conserva si clatiti-le. - Puneti sa se infierbante doi litri de apa, adaugati tableta de concentrat de supa de pasare si o lingurita de untdelemn. Sarati usor. Cand apa fierbe, puneti taieteii si lasati-i sa fiarba zece minute. Strecurati-le si tineti-le la cald intr-un castron. - Intre timp, puneti sa se incinga doua linguri de untdelemn si prajiti ficateii pana se rumenesc. Adaugati ciupercile bine scurse, morcovii, ardeiul si jumatate din busuiocul tocat. Sarati, apoi piperati. Lasati sa fiarba incet, vreme de 6-8 minute, amestecand cu o lingura de lemn. Cand ficateii sunt bine patrunsi, adaugati restul de untdelemn si smantana. - Varsati ficateii peste taietei. Piperati din nou. Presarati busuiocul ramas. Serviti imediat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise