autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Taietei cu ficatei de pasare

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 250 g taietei lati (sau lasagne), , 400 g ficatei de pasare, , 1 cutie de 250 g ciuperci (sampinioane), , 2 morcovi, , 1/2 ardei rosu, , 2 fire de busuioc, , 1 tableta de supa (concentrat de pasare), , 1 lingura smantana, , 5 linguri untdelemn, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

3 voturi

Mod de preparare

Spalati ficateii de pasare. Taiati-i in doua sau, daca sunt mari, in patru. - Curatati morcovii. Taiati-i pe lung, in fasii subtiri, apoi in patratele. - Taiati ardeiul in doua, spalati-l, uscati-l si taiati-l in felii subtiri. Spalati si tocati busuiocul, scoateti ciupercile din conserva si clatiti-le. - Puneti sa se infierbante doi litri de apa, adaugati tableta de concentrat de supa de pasare si o lingurita de untdelemn. Sarati usor. Cand apa fierbe, puneti taieteii si lasati-i sa fiarba zece minute. Strecurati-le si tineti-le la cald intr-un castron. - Intre timp, puneti sa se incinga doua linguri de untdelemn si prajiti ficateii pana se rumenesc. Adaugati ciupercile bine scurse, morcovii, ardeiul si jumatate din busuiocul tocat. Sarati, apoi piperati. Lasati sa fiarba incet, vreme de 6-8 minute, amestecand cu o lingura de lemn. Cand ficateii sunt bine patrunsi, adaugati restul de untdelemn si smantana. - Varsati ficateii peste taietei. Piperati din nou. Presarati busuiocul ramas. Serviti imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Taietei cu ficatei de pasare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Snitel din piept de pui cu insulite de pireu si danone

Snitel din piept de pui cu insulite de pireu si danone

Se bate bucata de carne cu ciocanul de snitel, se sareaza(eu nu am piperat), se trece prin faina

9 voturi    6 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Fave cu bacon

Fave cu bacon

Se scot boabele de fasole din pastai si se pun la fiert in apa cu sare timp de 30 min. Intre timp

0 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 250 g taietei lati (sau lasagne)
  • 400 g ficatei de pasare
  • 1 cutie de 250 g ciuperci (sampinioane)
  • 2 morcovi
  • 1/2 ardei rosu
  • 2 fire de busuioc
  • 1 tableta de supa (concentrat de pasare)
  • 1 lingura smantana
  • 5 linguri untdelemn
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou cu afumatura, cartofi, oua, mazare si ciuperci Platou cu afumatura, cartofi, oua, mazare si ciuperci

Se desface carnea de porc cu un cuţit pentru a-i mări suprafaţa de lucru. Într-o tavă cu un strat subţire de ulei se aşază

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Taci si inghite Taci si inghite

Intr-un tuci se pune 1 l lapte dulce, 200 gr smantana dulce, sare si o lingura malai, se lasa sa dea clocot si se pune malai in ploaie,

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive
Pui a la Nicoise - Poulet Nicoise