autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Taietei cu ficatei de pasare

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 250 g taietei lati (sau lasagne), , 400 g ficatei de pasare, , 1 cutie de 250 g ciuperci (sampinioane), , 2 morcovi, , 1/2 ardei rosu, , 2 fire de busuioc, , 1 tableta de supa (concentrat de pasare), , 1 lingura smantana, , 5 linguri untdelemn, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

3 voturi

Mod de preparare

Spalati ficateii de pasare. Taiati-i in doua sau, daca sunt mari, in patru. - Curatati morcovii. Taiati-i pe lung, in fasii subtiri, apoi in patratele. - Taiati ardeiul in doua, spalati-l, uscati-l si taiati-l in felii subtiri. Spalati si tocati busuiocul, scoateti ciupercile din conserva si clatiti-le. - Puneti sa se infierbante doi litri de apa, adaugati tableta de concentrat de supa de pasare si o lingurita de untdelemn. Sarati usor. Cand apa fierbe, puneti taieteii si lasati-i sa fiarba zece minute. Strecurati-le si tineti-le la cald intr-un castron. - Intre timp, puneti sa se incinga doua linguri de untdelemn si prajiti ficateii pana se rumenesc. Adaugati ciupercile bine scurse, morcovii, ardeiul si jumatate din busuiocul tocat. Sarati, apoi piperati. Lasati sa fiarba incet, vreme de 6-8 minute, amestecand cu o lingura de lemn. Cand ficateii sunt bine patrunsi, adaugati restul de untdelemn si smantana. - Varsati ficateii peste taietei. Piperati din nou. Presarati busuiocul ramas. Serviti imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Taietei cu ficatei de pasare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmalute de manzat in frunze diferite

Sarmalute de manzat in frunze diferite

Carnea se toaca (sau folositi carne tocata). Intr-o tigaie mai mare puneti putin ulei si incepeti

17 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu tarhon

Pui cu tarhon

Intr-o tigaie, la care sa se potriveasca si un capac, se incinge uleiul, apoi se adauga usturoiul

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 250 g taietei lati (sau lasagne)
  • 400 g ficatei de pasare
  • 1 cutie de 250 g ciuperci (sampinioane)
  • 2 morcovi
  • 1/2 ardei rosu
  • 2 fire de busuioc
  • 1 tableta de supa (concentrat de pasare)
  • 1 lingura smantana
  • 5 linguri untdelemn
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Tocăniţă de cartofi cu carne