autor:

» » Mancaruri cu carne

Taietei cu ficatei de pasare

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 250 g taietei lati (sau lasagne), , 400 g ficatei de pasare, , 1 cutie de 250 g ciuperci (sampinioane), , 2 morcovi, , 1/2 ardei rosu, , 2 fire de busuioc, , 1 tableta de supa (concentrat de pasare), , 1 lingura smantana, , 5 linguri untdelemn, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

3 voturi

Mod de preparare

Spalati ficateii de pasare. Taiati-i in doua sau, daca sunt mari, in patru. - Curatati morcovii. Taiati-i pe lung, in fasii subtiri, apoi in patratele. - Taiati ardeiul in doua, spalati-l, uscati-l si taiati-l in felii subtiri. Spalati si tocati busuiocul, scoateti ciupercile din conserva si clatiti-le. - Puneti sa se infierbante doi litri de apa, adaugati tableta de concentrat de supa de pasare si o lingurita de untdelemn. Sarati usor. Cand apa fierbe, puneti taieteii si lasati-i sa fiarba zece minute. Strecurati-le si tineti-le la cald intr-un castron. - Intre timp, puneti sa se incinga doua linguri de untdelemn si prajiti ficateii pana se rumenesc. Adaugati ciupercile bine scurse, morcovii, ardeiul si jumatate din busuiocul tocat. Sarati, apoi piperati. Lasati sa fiarba incet, vreme de 6-8 minute, amestecand cu o lingura de lemn. Cand ficateii sunt bine patrunsi, adaugati restul de untdelemn si smantana. - Varsati ficateii peste taietei. Piperati din nou. Presarati busuiocul ramas. Serviti imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Taietei cu ficatei de pasare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 250 g taietei lati (sau lasagne)
  • 400 g ficatei de pasare
  • 1 cutie de 250 g ciuperci (sampinioane)
  • 2 morcovi
  • 1/2 ardei rosu
  • 2 fire de busuioc
  • 1 tableta de supa (concentrat de pasare)
  • 1 lingura smantana
  • 5 linguri untdelemn
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
FILE DE PORC IN CRUSTA