autor:

» » Aluaturi si Foietaje

Taietei cu sos de verdeturi

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 400 g taietei, , sare, , 1 lingura ulei., Pentru sos: cate o legatura de patrunjel verde, , busuioc, , rozmarin si, tarhon, , 200 g seminte de pin, , circa 1/2 l ulei de masline (sau de plante).

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Se aleg verdeturile, se spala, se zvanta si se toaca marunt. Se prajesc semintele de pin in putin ulei, se lasa sa se raceasca si se maruntesc. Se pun in robotul de bucatarie verdeturile si semintele de pin si se mixeaza pana ce se obtine un piure. Se adauga uleiul - putin cate putin - in asa fel incat sosul sa fie gros, ca o maioneza.
Se fierb taieteii al dente in apa cu sare, la care s-a adaugat 1 lingura cu ulei, se strecoara, se baga sub jetul de apa rece, se tavalesc in putin ulei incins si se servesc cu sosul verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Taietei cu sos de verdeturi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

114 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 400 g taietei
  • sare
  • 1 lingura ulei.
  • Pentru sos: cate o legatura de patrunjel verde
  • busuioc
  • rozmarin si
  • tarhon
  • 200 g seminte de pin
  • circa 1/2 l ulei de masline (sau de plante).

Raporteaza reteta

Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine dietetica fara faina Paine dietetica fara faina

Incalzim cuptorul la 180 de grade C, coacere  sus jos si nu turbo.Pregatim o tava de chec o tapetam cu hartie de copt. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aluaturi si Foietaje
Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Saratele spirale din aluat de foietaj