autor:

silviana maftei

» » Aluaturi si Foietaje

taitei de casa

Autor: silviana maftei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: silviana maftei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 iunie 2008

Ingrediente
150 g faina, 1 ou, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

faina se framinta cu oul ,sare,2 linguri de apa
se face o coca tare
se face o foaie subtire,sa se vada prin ea
se lasa la uscat 30 min
se ruleaza si se taie cu un cutit ascutit taitei
acestia se rasfira,se lasa la uscat

se folosesc la supe,taitei cu branza, cu varza cu nuca etc.
faina se framinta cu oul ,sare,2 linguri de apa
se face o coca tare
se face o foaie subtire,sa se vada prin ea
se lasa la uscat 30
Daca ti-a placut reteta noastra "taitei de casa" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje
Supa De Pui Cu Taitei De Casa

Supa De Pui Cu Taitei De Casa

Se pune puiul la fiert in apa cu un praf de sare. In timp ce puiul se fierbe faceti taiteii: puneti

4 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Bors de fasole cu taitei de casa

Bors de fasole cu taitei de casa

Calim ceapa tocata marunt,adaugam zarzavatul dat pe robot,sau pe razatoare si il calim cateva minute

0 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine):

    Taiteii de casa se pregatesc repede si sunt deliciosi. Si eu ii pregatesc la fel ca tine din apa,un praf de sare si 1-2 oua in fctie de cantitatea dorita.Eu folosesc taitei de casa la supe,ciorbe,cataif...

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

    Sunt tare buni.

  • Fara foto

    maria mihalache , 28 mai 2010

    Ce mult imi plac taieteii facuti in casa.

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 09 iunie 2009

    In coca adaug putin ulei de masline, nu apa, mai multe oua, si folosesc masina de taitei sau fidea, sunt ft fini!!!

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 27 mai 2009

      Eu nu pun apa la taiteii de casa si folosesc masina de taitei,sunt mult mai fini.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

9 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de silviana maftei
chiftelute ca la mama

chiftelute ca la mama

Intr-o tigaie se pune ceapa tocata marunt, 4 linguri de apa 4 linguri de ulei si se inabuse pina

5 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

-se separa albusurile de galbenuri si se pun in doua vase de aprox 1,5 litri -albusurile cu zaharul

67 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Ciorbita de porc a la grec

Ciorbita de porc a la grec

SE spumeaza oasele,se fierb In 2 linguri de ulei si 2 de apa se inabuse legumele In oala cu oasele

17 voturi    8 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Sunt tare buni.

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

PAINE DIN FAINA DE OVAZ INTEGRAL CU MASLINE PAINE DIN FAINA DE OVAZ INTEGRAL CU MASLINE

Intr-un castron se pune faina si se amesteca cu drojdia,sarea,uleiul si apa calduta.Se framanta aluatul si se adauga si maslinele.Se

6 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Bomboane de pom cu spanac Bomboane de pom cu spanac

Scurgem bine spanacul si il calim in unt. Cat se racoreste spanacul calit amestecam branza de capra, maruntita, cu iaurtul, pana devine

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje