autor:

silviana maftei

» » Aluaturi si Foietaje

taitei de casa

Autor: silviana maftei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: silviana maftei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 iunie 2008

Ingrediente
150 g faina, 1 ou, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

faina se framinta cu oul ,sare,2 linguri de apa
se face o coca tare
se face o foaie subtire,sa se vada prin ea
se lasa la uscat 30 min
se ruleaza si se taie cu un cutit ascutit taitei
acestia se rasfira,se lasa la uscat

se folosesc la supe,taitei cu branza, cu varza cu nuca etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "taitei de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Ciorba cu taitei de casa

Ciorba cu taitei de casa

Oasele se spala si se pun la fiert intr-o olala cu 2 l apa. Daca la inceputul fierberii apare spuma,

2 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Supa de gaina de casa cu taitei

Supa de gaina de casa cu taitei

Puneti la fiert carnea de gaina in 4 litri de apa rece cu putina sare si zahar. Dupa 40 minute, adaugati

18 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine):

    Taiteii de casa se pregatesc repede si sunt deliciosi. Si eu ii pregatesc la fel ca tine din apa,un praf de sare si 1-2 oua in fctie de cantitatea dorita.Eu folosesc taitei de casa la supe,ciorbe,cataif...

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

    Sunt tare buni.

  • Fara foto

    maria mihalache , 28 mai 2010

    Ce mult imi plac taieteii facuti in casa.

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 09 iunie 2009

    In coca adaug putin ulei de masline, nu apa, mai multe oua, si folosesc masina de taitei sau fidea, sunt ft fini!!!

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 27 mai 2009

      Eu nu pun apa la taiteii de casa si folosesc masina de taitei,sunt mult mai fini.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

9 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de silviana maftei
Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii intr-un vas de 10-12 litri de plastic sau de sticla se pun florile de soc,zaharul,apa

85 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Sucuri si compoturi de fructe
Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

-se separa albusurile de galbenuri si se pun in doua vase de aprox 1,5 litri -albusurile cu zaharul

67 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
cremsnit cu stafide

cremsnit cu stafide

aluatul pt foi ouale, uleiul,smintina,se amesteca se pune atita faina cit sa rezulte un aluat

12 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Sunt tare buni.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite cu branza de vaci, smantana si marar