autor:

silviana maftei

» » Aluaturi si Foietaje

taitei de casa

Autor: silviana maftei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: silviana maftei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 iunie 2008

Ingrediente
150 g faina, 1 ou, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

faina se framinta cu oul ,sare,2 linguri de apa
se face o coca tare
se face o foaie subtire,sa se vada prin ea
se lasa la uscat 30 min
se ruleaza si se taie cu un cutit ascutit taitei
acestia se rasfira,se lasa la uscat

se folosesc la supe,taitei cu branza, cu varza cu nuca etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "taitei de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Ciorbita de vitel cu taitei de casa

Ciorbita de vitel cu taitei de casa

Se spala foarte bine carnea si se pune la fiert in 3-4 litri de apa .Se mai adauga apa fiarta pe

1 vot    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba cu taitei de casa

Ciorba cu taitei de casa

Oasele se spala si se pun la fiert intr-o olala cu 2 l apa. Daca la inceputul fierberii apare spuma,

2 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine):

    Taiteii de casa se pregatesc repede si sunt deliciosi. Si eu ii pregatesc la fel ca tine din apa,un praf de sare si 1-2 oua in fctie de cantitatea dorita.Eu folosesc taitei de casa la supe,ciorbe,cataif...

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

    Sunt tare buni.

  • Fara foto

    maria mihalache , 28 mai 2010

    Ce mult imi plac taieteii facuti in casa.

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 09 iunie 2009

    In coca adaug putin ulei de masline, nu apa, mai multe oua, si folosesc masina de taitei sau fidea, sunt ft fini!!!

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 27 mai 2009

      Eu nu pun apa la taiteii de casa si folosesc masina de taitei,sunt mult mai fini.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

9 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de silviana maftei
socata

socata

intr-un vas de 10-12 litri de plastic sau de sticla se pun florile de soc,zaharul,apa rece,sucul

82 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Sucuri si compoturi de fructe
Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

-se separa albusurile de galbenuri si se pun in doua vase de aprox 1,5 litri -albusurile cu zaharul

67 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
cremsnit cu stafide

cremsnit cu stafide

aluatul pt foi ouale, uleiul,smintina,se amesteca se pune atita faina cit sa rezulte un aluat

12 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Sunt tare buni.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Turte