Taitei de casa ca la bunica

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Taitei de casa ca la bunica

Ingrediente

  • 3 oua (de casa)
  • 750 g faina alba (de la moara)
  • 1 lingurita rasa de sare fina

Mod de preparare

Stiu ca traim in secolul vitezei si suntem mereu in criza de timp. Stiu ca exista tot felul de paste fainoase subtiri, late, groase, colorate, rasucite, instant … Dar mai stiu ca taiteii facuti in casa si taiati manual au farmecul si gustul lor. Iti aduc aminte intotdeauna de copilarie si parca au un alt gust.

Puneti 650 g de faina intr-un castron, faceti o adancitura in mijloc, spargeti ouale si puneti-le in faina, presrati-le cu sare.

Se lasa cateva minute pentru ca galbenusurile sa-si intensifice culoarea. Adaugati trei masuri de apa (coaja de la jumatate de ou se umple cu apa). Incepeti sa amestecati cu o furculita incorporand treptat faina.

Cand devine aluatul mai vartos, bagati mana in castron si framantati pana se incorporeaza toata faina. Presarati planseta cu faina si framantati in continuare pana ce aluatul devine foarte tare si nu se mai lipeste de mana sau de planseta. Taiati aluatul in 2-3 bucati, pentru ca vor iesi mai multe foi.

Pudrati din nou masa cu faina si incepeti sa intindeti foile de taitei. Pentru ca aluatul este elastic nu se va intinde de la inceput foarte subtire.

Pentru a subtia bine foaia trebuie rulata pe facalet putin cate putin, apasand cu mainile si tragand spre marginile facaletului pana terminati de rulat toata foaia. Repetati operatiunea de trei-patru ori, intorcand mereu foaia pe cealalta parte. Cand foaia este destul de subtire, invartiti-o din nou pe facalet (sucitor) si faceti o taietura dreapta deasupra. Veti obtine mai multe fasii egale.

Puteti taia fasiile, asa suprapuse cum sunt, in doua sau trei bucati pe lungime (depinde cat de lungi doriti sa fie taiteii). Lasati-le putin sa se usuce. Infasurati-le, dar nu prea strans, turtiti putin cu mana, apoi taiati cu un cutit foarte bine ascutit taitei de latimea dorita.

Puteti taia taitei foarte subtiri pentru supa, putin mai lati pentru taitei cu lapte, branza, nuci, carne, etc., de 15-20 mm pentru alte preparate sau fasii late de 5-6 cm cu care sa preparati de exemplu lasagna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura rapida cu capsuni. Reteta fara coacere, aromata si absolut delicioasa

Prajitura rapida cu capsuni. Reteta fara coacere, aromata si absolut delicioasa

Prajitura rapida cu capsuni, fara coacere, aromata si delicioasa! Un desert usor de preparat, cu piscoturi, crema de...

Prajitura rapida cu capsuni. Reteta fara coacere, aromata si absolut delicioasa
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa

Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa

Incearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...

Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa
Chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi. Reteta delicioasa si usor de preparat

Chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi. Reteta delicioasa si usor de preparat

Descopera cum sa prepari chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi, o reteta delicioasa si usor de preparat....

Chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi. Reteta delicioasa si usor de preparat
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise