autor:

Doina  Varga

» » Aluaturi si Foietaje

Taitei de casa cu masina de taitei

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 februarie 2010

Ingrediente
2 oua, 500 g faina, 1 lingura ulei, 1/2 lingurita sare

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

26 voturi

Mod de preparare

Puneti intr-un castron 400 g de faina alba, faceti la mijloc o adancitura in care puneti ouale, uleiul si sarea. Uleiul se adauga pentru ca aluatul sa nu se lipeasca de masina de taitei.
Se lasa cateva minute pentru ca galbenusurile sa-si intensifice culoarea. Adaugati doua masuri de apa (coaja de la jumatate de ou se umple cu apa). Incepeti sa amestecati cu o furculita incorporand treptat faina.
Cand devine aluatul mai vartos, bagati mana in castron si framantati pana se incorporeaza toata faina. Presarati masa de lucru cu faina si framantati in continuare pana ce aluatul devine foarte tare si nu se mai lipeste de mana sau de masa. Taiati aluatul in 2-3 bucati, pentru ca vor iesi mai multe foi.
Pudrati din nou masa cu faina si incepeti sa intindeti foile de taitei. Pentru ca aluatul este elastic nu se va intinde de la inceput foarte subtire.
Pentru a subtia bine foaia trebuie rulata pe facalet putin cate putin, apasand cu mainile si tragand spre marginile facaletului pana terminati de rulat toata foia. Repetati operatiunea de trei-patru ori, intorcand mereu foaia pe cealalta parte. Taiati-o in fasii mai late cat sa incapa in masina de taitei.
Fasiile nu trebuie lasate la uscat pentru ca nu se vor lipi. Introduceti pe rand fasiile prin fanta de taiere, dupa ce incep sa iasa taiteii, bagati mana sub ei ridicandu-i. Puteti sa ii puneti direct in supa care clocoteste, in apa clocotita sau sa ii intindeti la uscat.
Daca doriti sa-i faceti mai scurti, taiati fasiile in bucati de lungimea dorita. Puneti-i la uscat cat mai rasfirati, ca sa nu se lipeasca si intoarceti-i pe cealalta parte cand s-au uscat putin deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei de casa cu masina de taitei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine din faina neagra&secara

Paine din faina neagra&secara

Am pus apa, uleiul, sarea si mierea in masina de paine, am cernut toata faina, am amestecat-o si

5 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Foietaj cu carnati

Foietaj cu carnati

Taiem carnatii,salamul si ardeiul fasii,apoi taiem aluatul conform impachetarii dorite.Se aseaza

1 vot    1 comentariu
30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Adyblue Mari , 20 iulie 2014

    supeeeer

  • Fara foto

    Lia Turovski , 21 noiembrie 2013

    Si eu m-am hotarit sa cumpar o masina de facut taietei.Sper ca o voi nimeri buna.

  • miclescumirela

    miclescumirela (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2011

    Sunt minunati taiteii de casa,eu numai asa i fac ,dar la mana .Am o intrebare ,unde se gaseste o astfel de masina ,am vazut pe net si prin magazine numai din aceea de 50 au 70 de lei,cam scumpa dupa parerea mea .Formidabili ti-au iesit ,felicitari !

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

      Am salvat reteta ta pentru ca am aparat de facut taitei si nu am facut niciodata - spre rusinea mea. Acum am sa fac sigur. Multumesc pentru reteta si pentru detalii!

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

      am si eu masina pt.taitei merge foarte usor.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2010

      Masina de taitei imi este de un real folos,iar reteta este super !

    • Fara foto

      dana , 09 aprilie 2010

      Buna! De unde ai cumparat aparatul de facut taitei?

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

      Foarte buni taiteii de casa in supita.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

25 min

26 voturi

Ingrediente

  • 2 oua
  • 500 g faina
  • 1 lingura ulei
  • 1/2 lingurita sare

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

125 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

miclescumirela (Chef de cuisine)

Sunt minunati taiteii de casa,eu numai asa i fac ,dar la mana .Am o intrebare ,unde se gaseste o astfel de masina ,am vazut pe net si prin magazine numai din aceea de 50 au 70 de lei,cam scumpa dupa parerea mea .Formidabili ti-au iesit ,felicitari !

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Pogacele din aluat de pizza Pogacele din aluat de pizza

Punem faina cu sare si unt/margarina in bol si amestecam bine, o sa fie ca firimituri, apoi adaugati laptele si amestecati bine. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
10 min
Aluaturi si Foietaje
Melcisori cu stafide