autor:

husni

» » Retete de post

Taitei(lati),de casa,cu varza calita

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 martie 2010

Ingrediente
-1 varza de cca 1 kg, -cca 200 g taitei,lati,de casa(se poate si paste cumparate), -3 linguri de ulei, -sare,piper(dupa gust)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

12 voturi

Mod de preparare

Varza se taie fideluta,se freaca cu 1 lingurita,rasa,de sare,apoi,se lasa cam 20-30 minute.
Dupa aceea se stoarce si se caleste in cca 3 linguri de ulei.Se caleste la foc mic;cind e gata se pune sare si piper dupa gust.
Se pregatesc taiteii,lati:intr-o cratita se pun cca 2 l de apa,1/2 lingurita de sare si cca 1 lingura de ulei.

[[ Intotdeauna,cind se fierb paste,se pune in apa si putin ulei;nu se lipesc intre ele.]]
Taiteii,lati,se fierb cam 10 minute(nu mai mult),la foc mediu,semiacoperiti.Apoi,se iau de pe foc si se lasa(acoperiti)in apa(in care au fiert) inca cca 10-15 minute;lasindu-se in apa,devin mai pufosi.Dupa aceea se spala si se strecoara;se amesteca,apoi,cu varza calita.
Se potriveste de sare si piper;se serveste(cald sau caldut) cu muraturi,salate....................
Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei(lati),de casa,cu varza calita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
VARZA NOUA CALITA CU TAITEI DE CASA

VARZA NOUA CALITA CU TAITEI DE CASA

Se toaca varza marunt si se freaca cu sare,apoi se pune la calit in ulei.Cand este gata se aduga

10 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Aluatul:Se amesteca zaharul cu zaharul vanilinat,apoi se amesteca foarte bine cu oul si untul(margarina).Se

4 voturi    3 comentarii
2h 25 min
Retete de post

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine):

    Am pregatit taitei cu varza dupa reteta Cameliei, dar fiind post am folosit fettucine( taiteii mei de casa sunt cu ou). Eu ii mananc presarati cu zahar.

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

    O bunatate !

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

    Cit ma bucura comentariile voastre. Mihaela,sint sigura ca s-a "topit";e o mincare f. buna si,v-am mai spus,f. simpla.Si eu,uneori o fac cu un fel de taitei(cumparati),fara ou. Maria Elena,sigur,ca e bun cu fidea;n-am facut niciodata.voi incerca.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

    Foarte buna in post!Pentru ca nu am mai facut-o de mult s-a topit.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      Arata tare bine! Imi plac mult. Si eu fac dar cu fidea subtire.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      Minunata idee pentru post

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      Tare bun este...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      O bunatate,fac si eu destul de des.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      Merita probata............am sa salvez reteta poate in viitorul apropiat am sa pregatesc si eu..

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      E o mincarica buna de post. La noi in casa,o fac des;ne place mult.Si e f. simplu de facut. In Ardeal(sint ardeleanca),se gateste mult.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      Am si eu o reteta de taitei cu varza. Am s-o caut sa vad daca e la fel. Oricum suna bine reteta ta.

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      Poate o sa incerc si eu......n-am mancat niciodata!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      Interesanta reteta! Nu am mai intalnit combinatia asta!

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

      foarte bun acum in post

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

      Deliciosi! Dupa cum iti spuneam ca bunicul meu matern era de nationalitate germana , noi ii pregatim la fel dar in farfurie ii presaram cu zahar inainte de a-i manca. Sunt foarte buni si pentru zilele de post.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

12 voturi

Ingrediente

  • -1 varza de cca 1 kg
  • -cca 200 g taitei,lati,de casa(se poate si paste cumparate)
  • -3 linguri de ulei
  • -sare,piper(dupa gust)

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Placinta cu mere si aluat de casa Placinta cu mere si aluat de casa

O reteta de post de placinta cu mere si aluat fraged Se spală merele, se decojesc sau nu, în funcţie de preferinţe. Se dau

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mancare de legume la Crock Pot Mancare de legume la Crock Pot

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
Ciorba de post cu loboda