Varza se taie fideluta,se freaca cu 1 lingurita,rasa,de sare,apoi,se lasa cam 20-30 minute.
Dupa aceea se stoarce si se caleste in cca 3 linguri de ulei.Se caleste la foc mic;cind e gata se pune sare si piper dupa gust.
Se pregatesc taiteii,lati:intr-o cratita se pun cca 2 l de apa,1/2 lingurita de sare si cca 1 lingura de ulei.
[[ Intotdeauna,cind se fierb paste,se pune in apa si putin ulei;nu se lipesc intre ele.]]
Taiteii,lati,se fierb cam 10 minute(nu mai mult),la foc mediu,semiacoperiti.Apoi,se iau de pe foc si se lasa(acoperiti)in apa(in care au fiert) inca cca 10-15 minute;lasindu-se in apa,devin mai pufosi.Dupa aceea se spala si se strecoara;se amesteca,apoi,cu varza calita.
Se potriveste de sare si piper;se serveste(cald sau caldut) cu muraturi,salate....................

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii