autor:

marta gabriela abdelhafiz

» » Mancaruri cu peste

Tajin cu peste

Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 26 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 26 mai 2010

Ingrediente
1 peste mai slab de 2 Kg, 1 Kg cartofi ,curatati si taiati rondele, 1 Kg rosii taiate rondele, 4 ardei copti,curatati si rupti fisii, 2-3 ardei iuti taiati rondele si pisati intr-un mojar, 1/2 ceasca ulei de masline, 2 lamii -rondele, zeama de la o lamiie, 1 cana suc de rosii, 1 legatura patrunjel tocat, usturoi pisat(2-3 catei), sare,, putina scortisoara ,cardamom,coriandru,cumin,toate pisate, 1 ceasca apa

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Se amesteca coriandrul,cuminul,sarea ,usturoi,ardeiul iute .
Se adauga sucul de lamiie ,apa si uleiul de masline
Se toarna compozitia peste peste si se lasa cam 2 ore sa se marineze.
In vasul de tajin se pun rondelele de cartofi,se pune pestele ,se acopera cu rondelele de rosii(se pastreaza citeva rondele pentru decor,fisiile de ardei copt si marinata .
Se presara 1/2 din patrunjel si se pun 1/2 din feliile de lamiie.
Se toarna sucul de rosii,
Se fierbe (sau la cuptor daca nu aveti vasul tajine) cam 40 min la foc moderat pina se ingroase sosul .
Se serveste in vasul respectiv decorat cu rosii felii,rondele de lamiie si patrunjel tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tajin cu peste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Pastrav rasol cu cartofi natur

Pastrav rasol cu cartofi natur

Se curata pestele si se spala de cateva ori cu apa rece. L-am presarat cu sare mare si l-am bagat

2 voturi    1 comentariu
45 min
Mancaruri cu peste
File de pangasius cu sos alb

File de pangasius cu sos alb

Pestele se tamponeaza cu prosop de hartie pentru a elimina surplusul de apa. Apoi il condimentam

2 voturi    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 24 februarie 2013

    asa ceva n-as refuza niciodata!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

    Hmmmm cred ca iese o bunatate ! Cum am un peste mai mare , am sa o incerc...

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

    O reteta excelenta!

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Eu aici folosesc "Salau de Nil"-din cauza asta am mentionat -un peste mai slab

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Trebuie sa fie tare gustos. Dar n-ai spus ce peste ai folosit.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1 peste mai slab de 2 Kg
  • 1 Kg cartofi ,curatati si taiati rondele
  • 1 Kg rosii taiate rondele
  • 4 ardei copti,curatati si rupti fisii
  • 2-3 ardei iuti taiati rondele si pisati intr-un mojar
  • 1/2 ceasca ulei de masline
  • 2 lamii -rondele
  • zeama de la o lamiie
  • 1 cana suc de rosii
  • 1 legatura patrunjel tocat
  • usturoi pisat(2-3 catei)
  • sare,
  • putina scortisoara ,cardamom,coriandru,cumin,toate pisate
  • 1 ceasca apa

Raporteaza reteta

Retete
de marta gabriela abdelhafiz
Pulpe de pui umplute

Pulpe de pui umplute

In fiecare bucata de pulpa se pune cite un"betisor"din fiecare (cascaval, ardei, telina, morcov).

6 voturi    14 comentarii
30 min
Fripturi
Pui pe cutie de bere

Pui pe cutie de bere

Intr-un vas se amesteca mirodeniile, usturoiul, zeama de lamiie si portocala (sau mandarina), sarea,

4 voturi    9 comentarii
40 min
Fripturi

maria mihalache (Chef de cuisine)

asa ceva n-as refuza niciodata!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Salau in dovleac placintar Salau in dovleac placintar

Se taie capac la dovleac, se scot semintele si o mare cantitate din miez cu ajutorul unei linguri. Se sareaza pestii, se condimenteaza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Chiftelute din peste