autor:

marta gabriela abdelhafiz

» » Mancaruri cu carne

Tajine cu prune si carne de miel

Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 26 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 26 mai 2010

Ingrediente
1 Kg carne de miel(picior)taiat in bucati, 500 g prune uscate ,muiate in apa, 100g migdale decojite si prajite usor, 2 cepe de marime medie,tocate, 1 betisor scortisoara, 3 catei de usturoi, 1 lingura scortisoara pisata, 1 lingurita ghimbir pisat, putin sofran, 1/2 ceasca seminte susan prajit usor, 2 linguri zahar(cine vrea), apa, sare, ulei de masline

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

In vasul "tajine"(merge foarte bine si vasul nostru de lut)se pune: carnea,sare ,ulei ,mirodeniile,ceapa,usturoiul ,se amesteca si se lasa sa se impregneze .
Se adauga apa ,prunele, zaharul,si sofranul si se fierbe pina carnea este moale (cam 1 h)
Se presara deasupra susanul si migdalele si se serveste .
Daca ti-a placut reteta noastra "Tajine cu prune si carne de miel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Gulasch din Tihanny

Gulasch din Tihanny

Aceasta este o reteta maghiara originala de la o doamna de 74 de ani. In untura de porc se dunstuieste

0 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Mancaruri cu carne
Snitel prahovean

Snitel prahovean

Carnea se bate, se sareaza/pipereaza, se trece prin faina si oua( condimentate, in care se adauga

12 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    martagabriela , 27 mai 2010

    Nu face spuma caci nu se pune apa multa ,dupa ochi

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

    Simplu si cred ca este gustos, ca mancarea de prune e buna, dar mielul nu face spuma la fiert la inceput?

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1 Kg carne de miel(picior)taiat in bucati
  • 500 g prune uscate ,muiate in apa
  • 100g migdale decojite si prajite usor
  • 2 cepe de marime medie,tocate
  • 1 betisor scortisoara
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingura scortisoara pisata
  • 1 lingurita ghimbir pisat
  • putin sofran
  • 1/2 ceasca seminte susan prajit usor
  • 2 linguri zahar(cine vrea)
  • apa
  • sare
  • ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de marta gabriela abdelhafiz
Pulpe de pui umplute

Pulpe de pui umplute

In fiecare bucata de pulpa se pune cite un"betisor"din fiecare (cascaval, ardei, telina, morcov).

6 voturi    14 comentarii
30 min
Fripturi
Pui pe cutie de bere

Pui pe cutie de bere

Intr-un vas se amesteca mirodeniile, usturoiul, zeama de lamiie si portocala (sau mandarina), sarea,

4 voturi    9 comentarii
40 min
Fripturi

martagabriela

Nu face spuma caci nu se pune apa multa ,dupa ochi

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Dovlecei cu besamel(specific arab)