autor:

marta gabriela abdelhafiz

» » Mancaruri cu carne

Tajine cu prune si carne de miel

Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 26 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 26 mai 2010

Ingrediente
1 Kg carne de miel(picior)taiat in bucati, 500 g prune uscate ,muiate in apa, 100g migdale decojite si prajite usor, 2 cepe de marime medie,tocate, 1 betisor scortisoara, 3 catei de usturoi, 1 lingura scortisoara pisata, 1 lingurita ghimbir pisat, putin sofran, 1/2 ceasca seminte susan prajit usor, 2 linguri zahar(cine vrea), apa, sare, ulei de masline

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

In vasul "tajine"(merge foarte bine si vasul nostru de lut)se pune: carnea,sare ,ulei ,mirodeniile,ceapa,usturoiul ,se amesteca si se lasa sa se impregneze .
Se adauga apa ,prunele, zaharul,si sofranul si se fierbe pina carnea este moale (cam 1 h)
Se presara deasupra susanul si migdalele si se serveste .
Daca ti-a placut reteta noastra "Tajine cu prune si carne de miel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ceafa de porc cu cartofi la cuptor

Ceafa de porc cu cartofi la cuptor

Cartofii curatati se taie in jumatati apoi se feliaza si se aseaza in tava de la aragaz. Ceafa de

33 voturi    5 comentarii
1h 50 min
Mancaruri cu carne
Chiftele de pui cu fulgi de porumb

Chiftele de pui cu fulgi de porumb

Carnea tocata se pune intr-un castron,punem 1 ou,condimentele,ceapa verde si mararul tocate marunt. Se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    martagabriela , 27 mai 2010

    Nu face spuma caci nu se pune apa multa ,dupa ochi

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

    Simplu si cred ca este gustos, ca mancarea de prune e buna, dar mielul nu face spuma la fiert la inceput?

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1 Kg carne de miel(picior)taiat in bucati
  • 500 g prune uscate ,muiate in apa
  • 100g migdale decojite si prajite usor
  • 2 cepe de marime medie,tocate
  • 1 betisor scortisoara
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingura scortisoara pisata
  • 1 lingurita ghimbir pisat
  • putin sofran
  • 1/2 ceasca seminte susan prajit usor
  • 2 linguri zahar(cine vrea)
  • apa
  • sare
  • ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de marta gabriela abdelhafiz
Pulpe de pui umplute

Pulpe de pui umplute

In fiecare bucata de pulpa se pune cite un"betisor"din fiecare (cascaval, ardei, telina, morcov).

6 voturi    14 comentarii
30 min
Fripturi
Pui pe cutie de bere

Pui pe cutie de bere

Intr-un vas se amesteca mirodeniile, usturoiul, zeama de lamiie si portocala (sau mandarina), sarea,

4 voturi    9 comentarii
40 min
Fripturi

martagabriela

Nu face spuma caci nu se pune apa multa ,dupa ochi

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Aripioare de pui la punga