autor:

marta gabriela abdelhafiz

» » Mancaruri cu carne

Tajine cu prune si carne de miel

Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 26 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 26 mai 2010

Ingrediente
1 Kg carne de miel(picior)taiat in bucati, 500 g prune uscate ,muiate in apa, 100g migdale decojite si prajite usor, 2 cepe de marime medie,tocate, 1 betisor scortisoara, 3 catei de usturoi, 1 lingura scortisoara pisata, 1 lingurita ghimbir pisat, putin sofran, 1/2 ceasca seminte susan prajit usor, 2 linguri zahar(cine vrea), apa, sare, ulei de masline

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

In vasul "tajine"(merge foarte bine si vasul nostru de lut)se pune: carnea,sare ,ulei ,mirodeniile,ceapa,usturoiul ,se amesteca si se lasa sa se impregneze .
Se adauga apa ,prunele, zaharul,si sofranul si se fierbe pina carnea este moale (cam 1 h)
Se presara deasupra susanul si migdalele si se serveste .
Daca ti-a placut reteta noastra "Tajine cu prune si carne de miel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Rulada cu carne de curcan

Rulada cu carne de curcan

Carnea de curcan am batut-o cu ciocanul, apoi am uns-o cu 3/4 din albusul batut spuma. Am presarat

2 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Mancarica de cartofi cremoasa

Mancarica de cartofi cremoasa

- se fierb cartofii in apa cu sare (cu tot cu coaja), se curata si se taie rondele; - intr-o cratita

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    martagabriela , 27 mai 2010

    Nu face spuma caci nu se pune apa multa ,dupa ochi

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

    Simplu si cred ca este gustos, ca mancarea de prune e buna, dar mielul nu face spuma la fiert la inceput?

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1 Kg carne de miel(picior)taiat in bucati
  • 500 g prune uscate ,muiate in apa
  • 100g migdale decojite si prajite usor
  • 2 cepe de marime medie,tocate
  • 1 betisor scortisoara
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingura scortisoara pisata
  • 1 lingurita ghimbir pisat
  • putin sofran
  • 1/2 ceasca seminte susan prajit usor
  • 2 linguri zahar(cine vrea)
  • apa
  • sare
  • ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de marta gabriela abdelhafiz
Pulpe de pui umplute

Pulpe de pui umplute

In fiecare bucata de pulpa se pune cite un"betisor"din fiecare (cascaval, ardei, telina, morcov).

7 voturi    14 comentarii
30 min
Fripturi
Pui pe cutie de bere

Pui pe cutie de bere

Intr-un vas se amesteca mirodeniile, usturoiul, zeama de lamiie si portocala (sau mandarina), sarea,

4 voturi    9 comentarii
40 min
Fripturi

martagabriela

Nu face spuma caci nu se pune apa multa ,dupa ochi

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura de vita la cuptor Friptura de vita la cuptor

Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm

1 vot    1 comentariu
30 min
Fripturi
Sarmale de doua feluri