autor:

marta gabriela abdelhafiz

» » Mancaruri cu carne

Tajine cu prune si carne de miel

Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 26 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 26 mai 2010

Ingrediente
1 Kg carne de miel(picior)taiat in bucati, 500 g prune uscate ,muiate in apa, 100g migdale decojite si prajite usor, 2 cepe de marime medie,tocate, 1 betisor scortisoara, 3 catei de usturoi, 1 lingura scortisoara pisata, 1 lingurita ghimbir pisat, putin sofran, 1/2 ceasca seminte susan prajit usor, 2 linguri zahar(cine vrea), apa, sare, ulei de masline

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

In vasul "tajine"(merge foarte bine si vasul nostru de lut)se pune: carnea,sare ,ulei ,mirodeniile,ceapa,usturoiul ,se amesteca si se lasa sa se impregneze .
Se adauga apa ,prunele, zaharul,si sofranul si se fierbe pina carnea este moale (cam 1 h)
Se presara deasupra susanul si migdalele si se serveste .
Daca ti-a placut reteta noastra "Tajine cu prune si carne de miel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Fasole batuta cu parjoale

Fasole batuta cu parjoale

Fasolea se pune la inmuiat in apa rece cu cateva ore inainte. Apoi se spala, se alege si se pune

18 voturi    3 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Parjoale ca acasa

Parjoale ca acasa

Pentru un gust deosebit, carnea tocata sa fie amestecata: de porc si vita (vezi foto). Se maruntesc

11 voturi    9 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    martagabriela , 27 mai 2010

    Nu face spuma caci nu se pune apa multa ,dupa ochi

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

    Simplu si cred ca este gustos, ca mancarea de prune e buna, dar mielul nu face spuma la fiert la inceput?

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1 Kg carne de miel(picior)taiat in bucati
  • 500 g prune uscate ,muiate in apa
  • 100g migdale decojite si prajite usor
  • 2 cepe de marime medie,tocate
  • 1 betisor scortisoara
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingura scortisoara pisata
  • 1 lingurita ghimbir pisat
  • putin sofran
  • 1/2 ceasca seminte susan prajit usor
  • 2 linguri zahar(cine vrea)
  • apa
  • sare
  • ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de marta gabriela abdelhafiz
Pulpe de pui umplute

Pulpe de pui umplute

In fiecare bucata de pulpa se pune cite un"betisor"din fiecare (cascaval, ardei, telina, morcov).

6 voturi    14 comentarii
30 min
Fripturi
Pui pe cutie de bere

Pui pe cutie de bere

Intr-un vas se amesteca mirodeniile, usturoiul, zeama de lamiie si portocala (sau mandarina), sarea,

4 voturi    9 comentarii
40 min
Fripturi

martagabriela

Nu face spuma caci nu se pune apa multa ,dupa ochi

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Fit Hamburger de Halloween Fit Hamburger de Halloween

Carnea se caleste impreuna cu supa pentru 15 min. Dupa ce se raceste putin, se amesteca cu restul ingredientelor pentru hamburger (mai

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Ciulamaua bunicii Ciulamaua bunicii

Curatam ciupercile de pielita, le spalam si le feliem. Ciocanelele de pui se pun la fiert cu 1,5 l de apa si o lingurita de sare, se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Placinta cu carne in foi de lipie la cuptor