autor:

Anca Bunea

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tajine de pui cu naut si masline

Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 ianuarie 2015

Ingrediente
Ingrediente 4-6 persoane:, 1 si ½ pulpe de pui, 500 g masline verzi, fara samburi, 1 cutie naut, 1 lamaie, curatata de coaja, 3 catei usturoi, curatati si feliati, ½ pahar apa, 3 fire coriandru proaspat tocat, 1 lingurita curry, 2 linguri ulei de masline, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se spala pulpele si se rumenesc bine pe toate partile intr-o tigaie cu ulei incins.

Lamaia se taie in 8 si se adauga peste pui impreuna cu maslinele, coriandrul, praful de curry si usturoiul. Se adauga sare si piper proaspat rasnit, dupa gust.

Se toarna apa iar cand incepe sa fiarba se micsoreaza flacara si se acopera cu un capac.

Se lasa la fiert pana ce pulpele de pui sunt bine facute (aproximativ 1 ora) si se serveste cald.

In cazul in care aveti un vas tajine, puneti ingredientele in vas, acoperiti cu capacul conic si introduceti vasul in cuptor la 180 g C, verificand din cand in cand pulpele sa fie bine gatite.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tajine de pui cu naut si masline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paella cu creveti

Paella cu creveti

 Se pregătește la îndemână tigaia wok. Se pune o lingură de ulei de măsline.

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Salata rapida cu oua

Salata rapida cu oua

Se fierb cartofii in coaja, se lasa la racit, se decojesc si se taie rondele subtiri. Ouale fierte

1 vot    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Oriana Doval , 07 februarie 2015

    Tajine fara naut nu mai e tajine ;) Si da, se pune la sfarsit daca este deja fiert.

  • Fara foto

    Steluta Boghenco , 06 februarie 2015

    asta am vrut si eu sa intreb ,unde este nautul?a uitat de el dar pentru ca este din cutie gata fietr se pune la sfarsit,cand carnea este fiarta...Romanii nu prea consuma naut,asa ca poti renunta la el si in aceasta reteta.Mai bine intr-o supa.

  • Fara foto

    Anca B. , 03 februarie 2015

    Nautul se adauga la pasul 2, odata cu lamaia.

    • Fara foto

      Coca Larisa Posea , 01 februarie 2015

      Buna ziua. Am o intrebare: unde este nautul in prepararea acestei retete. La ingrediente este trecuta si o cutie cu naut.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente 4-6 persoane:
  • 1 si ½ pulpe de pui
  • 500 g masline verzi
  • fara samburi
  • 1 cutie naut
  • 1 lamaie
  • curatata de coaja
  • 3 catei usturoi
  • curatati si feliati
  • ½ pahar apa
  • 3 fire coriandru proaspat tocat
  • 1 lingurita curry
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Bunea
Chec marmorat

Chec marmorat

Forma pe care am folosit-o are diametrul de 27 cm, volum de 2 l si este din silicon. Se unge

37 voturi    29 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu branza si zmeura

Tarta cu branza si zmeura

Se framanta aluatul (sau se prepara cu ajutorul robotului de bucatarie) amestecand faina cu untul

22 voturi    19 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Se fierb cartofii nedecojiti in apa cu putina sare, se curata de coaja si se paseaza cat sunt fierbinti,

10 voturi    8 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Fara foto

Anca B.

Nautul se adauga la pasul 2, odata cu lamaia.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ardei umpluti cu carne de porc Ardei umpluti cu carne de porc

Orezul se curata daca e cazul si se spala in mai multe ape, se scurge si se adauga la tigaie cu 50 ml de ulei unde se caleste putin

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pastai in sos cu usturoi Pastai in sos cu usturoi

Eu folosesc pastaile congelate pentru ca sunt tinere si nu au ate si fierb mai putin. Intr-o cratita potrivita, topim untul si prajim

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pilaf de orez simplu