autor:

Fara foto

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Tajine de pui

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 6 copane de pui, , 2 cepe, , 4 rosii, , 4 vinete, , 100 g masline negre, , 1 cub concentrat de pasare (Knorr), , 2 prize sofran (pudra), , 1 lingurita chimen macinat, , 1 lingurita scortisoara pisata, , 150 ml ulei de masline, , 1/2 legatura coriandru, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

4 voturi

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 180°. Taiati rosiile in patru si maruntiti-le (in mixer). Tocati ceapa curatata, spalati vinetele si taiati-le cuburi mai mari.
Incingeti, intr-o cratita, 100 ml de ulei si prajiti vinetele la foc iute, adaugand cate putin ulei. Scoateti-le din cratita si puneti-le deoparte.
Puneti in cratita copanele si rumeniti-le impreuna cu ceapa tocata si asezati-le apoi intr-o tava. Pudrati-le cu sofran, chimen si scortisoara, sarati-le, piperati-le, adaugati rosiile si maslinele si stropiti-le cu zeama de carne (cubul dizolvat in 250 ml de apa clocotita). Puneti si vinetele in tava, impreuna cu coriandrul, amestecati bine, acoperiti-le cu un capac si dati-le 45 de minute la cuptor sa se patrunda. Serviti-le imediat, sau incalzite pe foc mic.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tajine de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Tajine de pui cu naut si masline

Tajine de pui cu naut si masline

Se spala pulpele si se rumenesc bine pe toate partile intr-o tigaie cu ulei incins. Lamaia se taie

1 vot    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tajine marocana de pui cu legume

Tajine marocana de pui cu legume

se spala si se curata carnea, se taie pieptii in doua, morcovul in rondele marisoare, prazul in rondele

8 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 6 copane de pui
  • 2 cepe
  • 4 rosii
  • 4 vinete
  • 100 g masline negre
  • 1 cub concentrat de pasare (Knorr)
  • 2 prize sofran (pudra)
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1 lingurita scortisoara pisata
  • 150 ml ulei de masline
  • 1/2 legatura coriandru
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Musaca cu vinete coapte si piept de pui