autor:

Fara foto

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Tajine de pui

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 6 copane de pui, , 2 cepe, , 4 rosii, , 4 vinete, , 100 g masline negre, , 1 cub concentrat de pasare (Knorr), , 2 prize sofran (pudra), , 1 lingurita chimen macinat, , 1 lingurita scortisoara pisata, , 150 ml ulei de masline, , 1/2 legatura coriandru, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

4 voturi

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 180°. Taiati rosiile in patru si maruntiti-le (in mixer). Tocati ceapa curatata, spalati vinetele si taiati-le cuburi mai mari.
Incingeti, intr-o cratita, 100 ml de ulei si prajiti vinetele la foc iute, adaugand cate putin ulei. Scoateti-le din cratita si puneti-le deoparte.
Puneti in cratita copanele si rumeniti-le impreuna cu ceapa tocata si asezati-le apoi intr-o tava. Pudrati-le cu sofran, chimen si scortisoara, sarati-le, piperati-le, adaugati rosiile si maslinele si stropiti-le cu zeama de carne (cubul dizolvat in 250 ml de apa clocotita). Puneti si vinetele in tava, impreuna cu coriandrul, amestecati bine, acoperiti-le cu un capac si dati-le 45 de minute la cuptor sa se patrunda. Serviti-le imediat, sau incalzite pe foc mic.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tajine de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Tajine de pui cu naut si masline

Tajine de pui cu naut si masline

Se spala pulpele si se rumenesc bine pe toate partile intr-o tigaie cu ulei incins. Lamaia se taie

1 vot    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tajine de pui cu legume

Tajine de pui cu legume

Tradițional, tajine este un vas de lut emailat sau pictat, compus din două părți: baza rotundă

10 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 6 copane de pui
  • 2 cepe
  • 4 rosii
  • 4 vinete
  • 100 g masline negre
  • 1 cub concentrat de pasare (Knorr)
  • 2 prize sofran (pudra)
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1 lingurita scortisoara pisata
  • 150 ml ulei de masline
  • 1/2 legatura coriandru
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Curcan fript cu portocale