autor:

Simona_Georgescu

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tango cu cirese

Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 iunie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 iunie 2018

Ingrediente
pentru foi:, 75 g zahar brut, 75 g zahar alb, 75 g miere, 75 g unt, 2 linguri lapte, 1 praf de sare, 2 oua mari, 1 lingurita bicarbonat(5 g), in plus:, pentru fiecare foaie (5 la numar) cate un pumn mic de faina, 25 g cacao, pentru crema:, 240 g smantana pt frisca, 6+2 linguri lapte, 3 galbenusuri, 2 linguri zahar, 180 g ciocolata 50% cacao, 25 g unt, 50 ml coniac sau lichior, ce va place, pentru jeleul de cirese:, 500 gr cirese fara samburi, 15-16 bucati marshmallow, 1 lingurita amidon+ 2-3 linguri apa rece, pentru decor:, cirese cu codita, pudrate cu zahar pudra

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca mereu cu un tel tip para, se lasa sa dea in clocot si sa fiarba cateva minute pana face spume si incepe usor sa se caramelizeze. Se ia vasul de pe foc si se pune in altul cu apa rece sau gheata, se amesteca mereu pana ajunge la o temperatura suportabila de a scufunda usor un deget in compozitie. Se adauga cele 2 oua, bicarbonatul si se amesteca energic cu telul pana la incorporarea completa a ingredientelor. Se adauga faina in mai multe transe, cacaua si se amesteca cu o spatula. Se da la frigider pentru 30-40 minute. Se imparte aluatul in 5 bucati pentru a coace 5 foi cu diametrul de 24 cm. Daca diametrul este mai mic, 20 cm, coaceti 6 foi. Luam fiecare bucata de aluat in parte, o framantam putin, eu am mai adaugat cate un pumn mic de faina si am framantat pana la incorporarea completa a fainii. Am pudrat foarte usor o bucata de hartie pergament, am pus bucata/bila de aluat in mijloc, am intins cu sucitorul intr-o foaie subtire, am pus forma in care urma sa asamblez tortul si am decupat cu varful unui cutit. Am impuns foaia cu o furculita din loc in loc, am copt foaia impreuna cu resturile, la cuptorul incins la 190 grade C, pentru 5 minute. Am procedat la fel si cu restul foilor.



Pentru crema:intr-o craticioara cu fund dublu am pus smantana pentru frisca si 6 linguri cu lapte. Am pus craticioara pe foc si am lasat sa dea in clocot. Ciocolata am topit-o pe baie de aburi. Galbenusurile le-am frecat cu 2 linguri lapte si 2 linguri zahar. Peste galbenusurile frecate am pus smantana fiarta, am amestecat energic, am pus compozitia la loc in craticioara si am pus pe foc pana aproape a ajuns la punctul de fierbere.NU trebuie sa dea in clocot!! Mixtura fierbinte am turnat-o in mai multe transe peste ciocolata fierbinte in timp ce amestecam cu telul. La final am adaugat untul si coniacul. Am amestecat si am dat la frigider crema pana in momentul asamblarii. Crema se ingroasa la frigider...



Pentru jeleul de cirese: am pasirat ciresele in robotul de bucatarie. Am pus piureul intr-o craticioara, am lasat sa fiarba si am adaugat marshmallow. Am amestecat pana sau dizolvat si am lasat sa fiarba 5-8 minute. La final am adaugat 1 lingurita amidon dizolvat in putina apa rece. Am adaugat amidoul dizolvat la piureul de fructe, am amestecat si am lasat sa dea in clocot si sa se ingroase. Am lasat sa se raceasca jeleul.



Pentru asamblare: am imbracat o forma de tort cu inel detasabil in folie alimentara. Am pus o foaie pe fundul formei, am pus 3-4 linguri crema (daca crema s-a intarit prea tare la frigider, o puneti pentru cateva secunde pe flacara), am uns uniform foaia cu crema. Am pus alta foaie, crema, alta foaie crema si am dat la frigider pentru 30 minute sa se intareasca putin crema. Peste ultimul strat de crema am pus jeleul de cirese, am pus alta foaie, crema, alta foaie si ultimul strat de crema. Resturile de foaie pe care le-am copt le-am maruntit foarte fin la robot. Peste ultimul strat de crema am pus firimiturile fine, am acoperit cu folie alimentara si am dat tava la frigider pentru 36-40 ore, aproximativ 1 zi si jumatate, dar poate sta chiar si mai mult. Am scos tortul din tava, din folie, l-am pudrat si pe margini cu firimituri, l-am ornat cu cateva cirese si l-am servit cu mare pofta.

Sa va fie de folos!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tango cu cirese" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu crema de banane

Tort cu crema de banane

Blat : Pregatim o forma de tort cu diametru de 20 cm si pregatim cuptorul, il pornim la 180 grade. Se

3 voturi    4 comentarii
1h
Torturi
Tort de bezea si ciocolata

Tort de bezea si ciocolata

Pregatim bezeaua una cate una amestecand bine albusurile de ou cu putina sare,iar in momentul in

13 voturi    7 comentarii
3h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • pentru foi:
  • 75 g zahar brut
  • 75 g zahar alb
  • 75 g miere
  • 75 g unt
  • 2 linguri lapte
  • 1 praf de sare
  • 2 oua mari
  • 1 lingurita bicarbonat(5 g)
  • in plus:
  • pentru fiecare foaie (5 la numar) cate un pumn mic de faina
  • 25 g cacao
  • pentru crema:
  • 240 g smantana pt frisca
  • 6+2 linguri lapte
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri zahar
  • 180 g ciocolata 50% cacao
  • 25 g unt
  • 50 ml coniac sau lichior
  • ce va place
  • pentru jeleul de cirese:
  • 500 gr cirese fara samburi
  • 15-16 bucati marshmallow
  • 1 lingurita amidon+ 2-3 linguri apa rece
  • pentru decor:
  • cirese cu codita
  • pudrate cu zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de Simona_Georgescu
Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Pentru aluat: Am pus faina cu sarea intr-un castron. Am amestecat laptele, uleiul, zaharul si

7 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Prajitura cu branza si capsuni

Prajitura cu branza si capsuni

Pentru blat:ouale intregi se mixeaza impreuna cu indulcitorul pulbere, pana devin o spuma consistenta,

3 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu visine la rece (fara coacere) Cheesecake cu visine la rece (fara coacere)

Este un desert bogat, dens si foarte delicios. Ce-i drept necesita rabdare pana feliem prima portie, pentru ca pe langa timpul de gatire,

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort Vis de ciocolata