autor:

burdulea maria elena

» » Conserve si muraturi

TARHON LA BORCAN, PT IARNA

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 august 2009

Ingrediente
Un manunchi de tarhon, sare neiodata, otet.

Dificultate: Redusa Timp: 4h

14 voturi

Mod de preparare

Se spala tarhonul se lasa la scurs, apoi se desface de pe crengute si se pune intrun vas. Saram bine, bine frunzele de tarhon cu sare grunjoasa fara iod, lasam vreo 3-4 ore sa se mai lase putin frunzele, apoi asezam tarhonul in borcan si punem otet. In acest mod, se pastreaza ani de zile tarhonul, un condiment excelent pt ciorbe cu carne afumata, sau ciorba de fasole uscata.
Daca ti-a placut reteta noastra "TARHON LA BORCAN, PT IARNA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Gogosari in otet

Gogosari in otet

Se curata gogosarii si se taie in patru. Se oparesc gogosarii impreuna cu toate. Se asteapta sa se

24 voturi    8 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Compot pentru iarna

Compot pentru iarna

Reteta este pentru compotul pentru iarna, nu contine conservanti si-l puteti face cu ce fructe va

0 voturi    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Cristina  A

    Cristina A (Chef de cuisine):

    Arata bine, dar nu merge si uscat ca si \" verdeturile \" noastre traditionale?

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    stancu dora , 10 iulie 2014

    daca il usuci isi pierde din aroma

  • Fara foto

    Karacsony Olivia , 05 iunie 2014

    ASA LAM PUS SI EU CU SARE SI OTET.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 iulie 2011

    Draga Cristina, eu nu usuc niciodata, asa facea bunica si mama, eu duc mai departe traditia, hihihi.

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

      Prezentare din " colectia " de iarna, nu ?

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

      O sa pun si eu tarhon la borcan.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

      Mai e cam 1 luna si se poate pune tarhonul prima saeja , apoi pe la sfatsitul lui septembrie se mai recolteaza inca odata.

    • Fara foto

      Maria B , 25 octombrie 2009

      asa pastrez si eu tarhonul.bunica si mama m-au invatat.

    • Fara foto

      burdulea maria elena , 18 septembrie 2009

      Da, se pastreaza extraordinar, iar otetul in care se pastreaza, ia o aroma nemaipomenita si poate fi folosit la acritul ciorbelor.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

      Cred ca se pastreaza bine si prin aceasta metoda...Eu il pun in pungulite la congelator si sunt foarte multumita...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

      Multumesc pentru sfat. Imi place foarte mult tarhonul.Asa am sa-l conserv si eu

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 august 2009

      Nici eu nu am pus niciodata,pentru ca eu il cumpar din supermarket uscat,dar anul acesta o sa pun si eu la borcan,asa cum il pui tu draga Elena,multumim pentru reteta.

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 25 august 2009

      Nu am pus niciodata, dar anul asta sunt hotarata sa incerc ! Este un condiment minunat!

    • Fara foto

      burdulea maria elena , 17 august 2009

      Silvioara, incearca asa ca prin Ardeal si nu vei regreta, e tare, tare bun!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 17 august 2009

      Pun si eu pentru iarna,numai ca eu il usuc.Foarte aromat.Bravo.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

4h

14 voturi

Ingrediente

  • Un manunchi de tarhon
  • sare neiodata
  • otet.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

13 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

stancu dora

daca il usuci isi pierde din aroma

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sirop din flori de salcam Sirop din flori de salcam

Se pune apa la fiert intr-o oala mare si atunci cand da in clocote, se pun in ea florile de salcam spalate. Se fierb 30-40 de minute,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Conserva de ardei capia pentru iarna