autor:

Piri Piri e Canela

» » Aluaturi si Foietaje

Tartã de cirese (Tarte de Cerejas)

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 09 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 09 iulie 2010

Ingrediente
Pt.aluat:, 150 zahãr, 150 unt, 1 ou, 300 gr. fãinã, Pt. cremã:, 350 Creme de pasteleiro, Cirese, zahãr pudrã, Ornat:, friscã, topping fructe de pãdure, mentã, inghetatã...

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

9 voturi

Mod de preparare

Aluatul cel mai foosit in Portugalia pt. tarte, este cel tip sfãrâmicios (massa quebrada).
1)Preparã un aluat, amestecând bine untul cu zahãrul.
Adaugã oul si fãina.
Tapeteazã o formã pt. tarte cu fãinã, si cu degetele intinde bine aluatul.
2)Pregãteste crema:
Fierbe 250 ml de lapte.
Separat amestecã 50 gr. zahãr cu 35 gr. de fãinã, 1 ou intreg, 2 gãlbenuse, un vârf cutit sare si altul de vanilie pudrã.
Amestecã bine si toarnã incet peste lapte, la foc mic amestecând incontinuu pânã fierbe si se ingroasã.
Se lasã la rãcit si se pune peste tartã.
3)Deasupra se pun ciresele (spãlate si fãrã sâmburi).
4)Dã la copt.
5)Se serveste pudratã cu zahãr.
In loc de a face o tartã mare se pot face mini tarte.
Se poate folosi oricare alt fruct(e).
Poftã bunã!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartã de cirese (Tarte de Cerejas)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
coronita umpluta cu branza

coronita umpluta cu branza

Pentru aluat am procedat asa: am cernut faina intr-un lighenas,am pregatit drojdia cu o lingurita

4 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Pasca cu branza dulce si stafide

Pasca cu branza dulce si stafide

Din ingredientele pentru aluatul de mai sus se prepara un aluat ca la cozonac care se lasa apoi la

32 voturi    18 comentarii
4h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 28 iunie 2011

    E super si ai dreptate ,se pote face oricand folosind orice fel de fruct in functie de sezon !

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 10 iulie 2010

    Frumoasa si gustoasa.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 10 iulie 2010

    Foarte aromata si aspectuoasa! Eu o decorez cu ce fructe am acasa;de data aceasta cu kiwi.

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010

      Buna si venita la timp, in plin sezon al cireselor. Timpul de preparare este totusi 40 de minute, nu de ore :)

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010

      Un deliciu ...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010

      Foarte buna,si mie imi place sa fac crema din lapte si nu din plicuri.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010

      Foarte gustoasa si aratoasa!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010

      Rapid si bun !

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010

      delicioasa

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010

      Cred ca-i delicioasa tarta ta,arata bine!!!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

9 voturi

Ingrediente

  • Pt.aluat:
  • 150 zahãr
  • 150 unt
  • 1 ou
  • 300 gr. fãinã
  • Pt. cremã:
  • 350 Creme de pasteleiro
  • Cirese
  • zahãr pudrã
  • Ornat:
  • friscã
  • topping fructe de pãdure
  • mentã
  • inghetatã...

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

constanta proca (Chef de cuisine)

E super si ai dreptate ,se pote face oricand folosind orice fel de fruct in functie de sezon !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Covrigiei din faina integrala si chimen