Aluatul cel mai foosit in Portugalia pt. tarte, este cel tip sfãrâmicios (massa quebrada).
1)Preparã un aluat, amestecând bine untul cu zahãrul.
Adaugã oul si fãina.
Tapeteazã o formã pt. tarte cu fãinã, si cu degetele intinde bine aluatul.
2)Pregãteste crema:
Fierbe 250 ml de lapte.
Separat amestecã 50 gr. zahãr cu 35 gr. de fãinã, 1 ou intreg, 2 gãlbenuse, un vârf cutit sare si altul de vanilie pudrã.
Amestecã bine si toarnã incet peste lapte, la foc mic amestecând incontinuu pânã fierbe si se ingroasã.
Se lasã la rãcit si se pune peste tartã.
3)Deasupra se pun ciresele (spãlate si fãrã sâmburi).
4)Dã la copt.
5)Se serveste pudratã cu zahãr.
In loc de a face o tartã mare se pot face mini tarte.
Se poate folosi oricare alt fruct(e).
Poftã bunã!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii