autor:

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Tarta

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
Aluat de tarta, pentru umplutura:, 50 g unt, 2 batoane de vanilie, 325 g orez pentru risotto, 3 linguri zahar tos, coaja de la 3 portocale, 1 pahar de vin alb, 1 litru lapte integral, 2 oua mari, 2 lunguri zahar pudra

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Mai întâi va trebui sa ungeti cu putin unt o forma de tarta cu diametrul de 28 cm
si fundul detasabil. Se face cu aluat de tarta. Apoi încingeti cuptorul la 180 grade C
si coaceti aluatul timp de 12 minute sau pâna când capata o culoare auriu-deschis.
Scoateti forma din cuptor, puneti-o deoparte si mariti temperatura la 200°C.
Într-o cratita cu peretii înalti si fundul gros, cu capac, topiti untul la foc mic. Crestati
în lungime batoancle de vanilie si scoateti semintele cu ajutorul unui cutit.
(puteti cufunda batoanele în borcanul cu zahar si veti obtine niste zahar vanilat
delicios.) Adaugati semintele de vanilie la untul topit si amestecati. Mai lasati
1 minut pe foc mic, apoi adaugati orezul împreuna cu zaharul si coaja de port ocale.
Mariti flacara la mediu, amestecati bine si adaugati vinul. Continuati sa amestecati
pâna când vinul a scazut aproape complet. Apoi adaugati laptele, putin câte putin.
Fierbeti orezul la foc mic timp de 15 minute, amestecând cât mai des. Nu trebuie
sii se înmoaie foarte tare, fiindca o sa mai fiarba si în cuptor, dar trebuie sa fie destul
de lichid. Lasati budinca de orez sa se r,iceasca putin, apoi adaugati ouale batute.
Turnati orezul peste aluat, presarati deasupra zahar pudra si coaceti timp de 20 de
minute, pâna când aluatul devine auriu. Tarta e delicioasa cu frisca si presaraui cu
coaja de portocala.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tarta cu legumele toamnei

Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta alsaciana cu ceapa (Tarte à l'oignon à l'Alsacienne)

Tarta alsaciana cu ceapa (Tarte à l'oignon à l'Alsacienne)

Se prepara aluatul cu cel putin 30 minute inainte si se pune la frigider. Se poate prepara si cu

2 voturi    2 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

0 voturi

Ingrediente

  • Aluat de tarta
  • pentru umplutura:
  • 50 g unt
  • 2 batoane de vanilie
  • 325 g orez pentru risotto
  • 3 linguri zahar tos
  • coaja de la 3 portocale
  • 1 pahar de vin alb
  • 1 litru lapte integral
  • 2 oua mari
  • 2 lunguri zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Raffaello Tort Raffaello

Vom începe cu crema pentru ca va avea nevoie sa stea la frigider câteva ore. Frișca lichida o punem pe aragaz la foc mic

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu aroma de vanilie Cheesecake cu aroma de vanilie

Dam biscuitii la blender si ii amestecam cu untul topit. Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, asezam biscuitii

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Cheesecake cu budinca de perle de tapioca fierte in suc de rodie, piure de kaki si frisca cu iaurt