Tarta

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat de tarta
  • pentru umplutura:
  • 50 g unt
  • 2 batoane de vanilie
  • 325 g orez pentru risotto
  • 3 linguri zahar tos
  • coaja de la 3 portocale
  • 1 pahar de vin alb
  • 1 litru lapte integral
  • 2 oua mari
  • 2 lunguri zahar pudra

Mod de preparare

Mai întâi va trebui sa ungeti cu putin unt o forma de tarta cu diametrul de 28 cm

si fundul detasabil. Se face cu aluat de tarta. Apoi încingeti cuptorul la 180 grade C

si coaceti aluatul timp de 12 minute sau pâna când capata o culoare auriu-deschis.

Scoateti forma din cuptor, puneti-o deoparte si mariti temperatura la 200°C.

Într-o cratita cu peretii înalti si fundul gros, cu capac, topiti untul la foc mic. Crestati

în lungime batoancle de vanilie si scoateti semintele cu ajutorul unui cutit.

(puteti cufunda batoanele în borcanul cu zahar si veti obtine niste zahar vanilat

delicios.) Adaugati semintele de vanilie la untul topit si amestecati. Mai lasati

1 minut pe foc mic, apoi adaugati orezul împreuna cu zaharul si coaja de port ocale.

Mariti flacara la mediu, amestecati bine si adaugati vinul. Continuati sa amestecati

pâna când vinul a scazut aproape complet. Apoi adaugati laptele, putin câte putin.

Fierbeti orezul la foc mic timp de 15 minute, amestecând cât mai des. Nu trebuie

sii se înmoaie foarte tare, fiindca o sa mai fiarba si în cuptor, dar trebuie sa fie destul

de lichid. Lasati budinca de orez sa se r,iceasca putin, apoi adaugati ouale batute.

Turnati orezul peste aluat, presarati deasupra zahar pudra si coaceti timp de 20 de

minute, pâna când aluatul devine auriu. Tarta e delicioasa cu frisca si presaraui cu

coaja de portocala.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise