autor:

Epure Mariana

» » , , Aperitive, Aperitive, Retete vegetariene

Tarta

Autor: Epure Mariana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Epure Mariana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 octombrie 2009

Ingrediente
Pentru aluat:, , 500 g faina alba,, , 400 g unt,, , 1 lingurita de sare mare, , , , Pentru straturile din interior:, , 200 g branza, , , 3 oua,, , 100 g masline negre, , , 1 legatura patrunjel si una de marar, , , 3 graunti de usturoi, , , ulei de masline,, , 1 lingura, , , sare,, , 2 ardei capia rosii si 2 rosii de gradina ''inima de bou'', , Pentru ultimul strat ne mai trebuie 100 g cascaval, un ou si putin parmezan ras.

Dificultate: Medie Timp: 2h

17 voturi

Mod de preparare

Se face un aluat fraged din untul rece cu faina si cu o lingurita de sare. Se framanta bine si se lasa inca putin la rece pana pregatim celelalte ingrediente. Dam branza pe razatoarea mare si o amestecam cu 3 oua batute. Apoi tocam ardeiul si rosiile cubulete mici si lasam sa se scurga putin de zeama. Separat tocam fin verdeata si zdrobim usturoiul, le amestecam impreuna cu o lingura de ulei de masline si un praf de sare. Maslinele le taiem felii fara samburi.

Se foloseste o tava dreptunghiulara. Se intinde o foaie de aluat pe fundul tavii. Nu necesita ungere intrucat aluatul contine mult unt. Se fac mici suluri din aluat ce se rasucesc si se subtiaza cu palma. Se impletesc doua cate doua pentru a forma marginile tartei. Se pun doua randuri de impletituri pe marinile tavii. Apoi imcepem sa umplem tarta, primul strat este de branza cu ou, al doilea este de verdeata cu usturoi, apoi rosii cu ardei, apoi un pic de cascaval, apoi maslinele negre, iar ardei cu rosii si iar cascaval cu ou. Deasupra de tot din aluatul ramas am facut o floricica pentru centrul tartei si cateva bentite in diagonale. Am copt-o la cuptorul cu gaz la foc mic spre mediu cam 50 de minute. Spre final am presarat si parmezan ras deasupra pe tarta in spatiile dintre bentite. Se serveste usor calduta sau rece. Este un fel in sine, nu are nevoie de garnitura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Tartă cu spanac, ciuperci și branzeturi

Tartă cu spanac, ciuperci și branzeturi

Să începem cu Pate Brisée (aluatul de tartă): Înainte de a începe,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Retete vegetariene
Tarta rustica cu cirese

Tarta rustica cu cirese

1. Pentru a face aluatul procedam astfel: punem faina, zaharul, si untul intr-un castron si framantam

8 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Ninel_Banu

    Ninel_Banu (Chef de cuisine) , 01 mai 2013

    este vegetariana :vegetarieni consuma lapte si oua si nici un fel de carne ...vegan consuma doar legume ...iti spun k eu sunt vegetariana ...cu toate ca reteta nu zice nimic de vegetarian.....Arata foarte bine o sa o salvez!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 iulie 2012

    Foarte frumoasa tarta.

  • Epure Mariana

    Epure Mariana (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2010

    multumesc fetelor pentru complimente! reteta asta minunata de care sunt mandra ca mi-am realizat-o singura mi-a adus un premiu frumos, respectiv o masina de spalat vase whirlpool la un concurs de retete. Cat priveste intrebarea D-nei Adela zau ca nu am inteles-o! asa ca nici raspuns pe masura nu am !:)) eu stiu ca vegetarian inseamna fara carne! :)atat!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 14 noiembrie 2010

      Foafrte fina si apetisanta!***** Am salvat reteta.

    • Fara foto

      Adela , 17 ianuarie 2010

      de cand e asta reteta vegetariana??!?!?!?!?!?

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

      O bunatate,foarte frumoasa prezentarea,felicitari.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2009

      frumos prezentata,arata super iar gustul cred ca este pe masura!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2009

      Trebuie sa fie tare gustoasa....

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2009

      Cred ca este tare buna.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

      Delicioasa, dar si aspectuoasa

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

17 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 g faina alba,
  • 400 g unt,
  • 1 lingurita de sare mare
  • Pentru straturile din interior:
  • 200 g branza
  • 3 oua,
  • 100 g masline negre
  • 1 legatura patrunjel si una de marar
  • 3 graunti de usturoi
  • ulei de masline,
  • 1 lingura
  • sare,
  • 2 ardei capia rosii si 2 rosii de gradina ''inima de bou''
  • Pentru ultimul strat ne mai trebuie 100 g cascaval
  • un ou si putin parmezan ras.

Raporteaza reteta

Retete
de Epure Mariana
Salata verde cu legume si piept de pui la gratar

Salata verde cu legume si piept de pui la gratar

Pieptul de pui taiat bucatele mici se da cu putin ulei de masline si un praf de sare si piper, se

12 voturi    2 comentarii
25 min
Salate reci
Salata de oua

Salata de oua

Se dau ouale pe razatoare, se amesteca cu ceapa verde tocata cu branza sfaramata si cu mararul tocat,

9 voturi    5 comentarii
15 min
Salate din oua
Budinca de mamaliga

Budinca de mamaliga

Se face o mamaliga mai moale si spre sfarsit se adauga o lingura de Delma si cateva linguri de lapte,

4 voturi    7 comentarii
35 min
Budinci

Ninel_Banu (Chef de cuisine)

este vegetariana :vegetarieni consuma lapte si oua si nici un fel de carne ...vegan consuma doar legume ...iti spun k eu sunt vegetariana ...cu toate ca reteta nu zice nimic de vegetarian.....Arata foarte bine o sa o salvez!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Pere posate in visinata Pere posate in visinata

Intr-o tigaie se pune la caramelizat zaharul, dupa ce s-a topit, se pune untul si imediat marul taiat cubulete mici. Se lasa 5 minute

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Curry de naut cu conopida Curry de naut cu conopida

Rupem in buchetele conopida si o punem la fiert, in apa cu sare. Intr-o cratita non-aderenta, punem ceapa la "calit" in doua

0 voturi    0 comentarii
50 min
Delicii de post de la bloggeri
Palmieri cu rosii si oregano