autor:

Epure Mariana

» » , , Aperitive, Aperitive, Retete vegetariene

Tarta

Autor: Epure Mariana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Epure Mariana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 octombrie 2009

Ingrediente
Pentru aluat:, , 500 g faina alba,, , 400 g unt,, , 1 lingurita de sare mare, , , , Pentru straturile din interior:, , 200 g branza, , , 3 oua,, , 100 g masline negre, , , 1 legatura patrunjel si una de marar, , , 3 graunti de usturoi, , , ulei de masline,, , 1 lingura, , , sare,, , 2 ardei capia rosii si 2 rosii de gradina ''inima de bou'', , Pentru ultimul strat ne mai trebuie 100 g cascaval, un ou si putin parmezan ras.

Dificultate: Medie Timp: 2h

17 voturi

Mod de preparare

Se face un aluat fraged din untul rece cu faina si cu o lingurita de sare. Se framanta bine si se lasa inca putin la rece pana pregatim celelalte ingrediente. Dam branza pe razatoarea mare si o amestecam cu 3 oua batute. Apoi tocam ardeiul si rosiile cubulete mici si lasam sa se scurga putin de zeama. Separat tocam fin verdeata si zdrobim usturoiul, le amestecam impreuna cu o lingura de ulei de masline si un praf de sare. Maslinele le taiem felii fara samburi.

Se foloseste o tava dreptunghiulara. Se intinde o foaie de aluat pe fundul tavii. Nu necesita ungere intrucat aluatul contine mult unt. Se fac mici suluri din aluat ce se rasucesc si se subtiaza cu palma. Se impletesc doua cate doua pentru a forma marginile tartei. Se pun doua randuri de impletituri pe marinile tavii. Apoi imcepem sa umplem tarta, primul strat este de branza cu ou, al doilea este de verdeata cu usturoi, apoi rosii cu ardei, apoi un pic de cascaval, apoi maslinele negre, iar ardei cu rosii si iar cascaval cu ou. Deasupra de tot din aluatul ramas am facut o floricica pentru centrul tartei si cateva bentite in diagonale. Am copt-o la cuptorul cu gaz la foc mic spre mediu cam 50 de minute. Spre final am presarat si parmezan ras deasupra pe tarta in spatiile dintre bentite. Se serveste usor calduta sau rece. Este un fel in sine, nu are nevoie de garnitura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Tarta cu caise si corcoduse

Tarta cu caise si corcoduse

Galbenusurile se bat spuma cu zaharul, adaugandu-se treptat uleiul. Praful de copt se stinge in

6 voturi    6 comentarii
40 min
Prajituri
Tarta cu must si ciocolata

Tarta cu must si ciocolata

Va place mustul? Eu il iubesc! Va recomand cu drag aceasta prajitura care ma surprinde de fiecare

4 voturi    4 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Ninel_Banu

    Ninel_Banu (Chef de cuisine) , 01 mai 2013

    este vegetariana :vegetarieni consuma lapte si oua si nici un fel de carne ...vegan consuma doar legume ...iti spun k eu sunt vegetariana ...cu toate ca reteta nu zice nimic de vegetarian.....Arata foarte bine o sa o salvez!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 iulie 2012

    Foarte frumoasa tarta.

  • Epure Mariana

    Epure Mariana (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2010

    multumesc fetelor pentru complimente! reteta asta minunata de care sunt mandra ca mi-am realizat-o singura mi-a adus un premiu frumos, respectiv o masina de spalat vase whirlpool la un concurs de retete. Cat priveste intrebarea D-nei Adela zau ca nu am inteles-o! asa ca nici raspuns pe masura nu am !:)) eu stiu ca vegetarian inseamna fara carne! :)atat!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 14 noiembrie 2010

      Foafrte fina si apetisanta!***** Am salvat reteta.

    • Fara foto

      Adela , 17 ianuarie 2010

      de cand e asta reteta vegetariana??!?!?!?!?!?

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

      O bunatate,foarte frumoasa prezentarea,felicitari.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2009

      frumos prezentata,arata super iar gustul cred ca este pe masura!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2009

      Trebuie sa fie tare gustoasa....

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2009

      Cred ca este tare buna.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

      Delicioasa, dar si aspectuoasa

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

17 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 g faina alba,
  • 400 g unt,
  • 1 lingurita de sare mare
  • Pentru straturile din interior:
  • 200 g branza
  • 3 oua,
  • 100 g masline negre
  • 1 legatura patrunjel si una de marar
  • 3 graunti de usturoi
  • ulei de masline,
  • 1 lingura
  • sare,
  • 2 ardei capia rosii si 2 rosii de gradina ''inima de bou''
  • Pentru ultimul strat ne mai trebuie 100 g cascaval
  • un ou si putin parmezan ras.

Raporteaza reteta

Retete
de Epure Mariana
Salata verde cu legume si piept de pui la gratar

Salata verde cu legume si piept de pui la gratar

Pieptul de pui taiat bucatele mici se da cu putin ulei de masline si un praf de sare si piper, se

12 voturi    3 comentarii
25 min
Salate reci
Salata de oua

Salata de oua

Se dau ouale pe razatoare, se amesteca cu ceapa verde tocata cu branza sfaramata si cu mararul tocat,

9 voturi    5 comentarii
15 min
Salate din oua
Budinca de mamaliga

Budinca de mamaliga

Se face o mamaliga mai moale si spre sfarsit se adauga o lingura de Delma si cateva linguri de lapte,

4 voturi    7 comentarii
35 min
Budinci

Ninel_Banu (Chef de cuisine)

este vegetariana :vegetarieni consuma lapte si oua si nici un fel de carne ...vegan consuma doar legume ...iti spun k eu sunt vegetariana ...cu toate ca reteta nu zice nimic de vegetarian.....Arata foarte bine o sa o salvez!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Rondele de vinete la cuptor Rondele de vinete la cuptor

Se alege o vanata mare si se taie tot cu coaja in discuri rotunde aproximativ de 1.5 cm grosime. Luam un cutit, in fiecare bucata de

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Mancarica de gogosari putin picanta-reteta de post Mancarica de gogosari putin picanta-reteta de post

Se coc gogosarii intr-un ceaun de tuci in ulei, se pun intr-un vas cu capac si se presoara cu sare, asa se vor curata usor de pielite.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ochiuri cu mamaliguta