autor:

Sidy

» » , , Aluaturi si Foietaje, Aperitive, Aperitive

Tarta aperitiv

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Elvetia


    Reteta postata pe: 23 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Elvetia


Reteta postata pe: 23 martie 2013

Ingrediente
pentru aluat:, 200 g faina, 75 g unt, 100 ml apa calduta, sare, pentru umplutura:, 300 g cascaval afumat, 200 ml smantana, 200 ml lapte, 3 oua, 250 g bacon, 2 cepe, oregano, sare, piper, boia, pentru sos:, salata verde, ulei de masline, otet balsamic, zahar, mustar, sos soia, sare, piper, lapte sau smantana

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Din faina , sare, unt si apa amestecate bine si framantate putin, facem un aluat pe care il lasam 30 de minute la rece.
Intindem apoi aluatul in forma rotunda si din aluatul ramas putem face diferite modele cu care sa ornam tarta.
Cascavalul il radem pe razatoarea cu gauri mari, ouale le batem bine.
Baconul taiat feliute il prajim si apoi il lasam pe o hartie absorbanta.
Curatam ceapa si o taiem solzisori.
Dupa ce am pus aluatul in tava,il intepam din loc in loc , asezam ceapa taiata, apoi baconul prajit
Ouale batute le amestecam cu smantana , laptele si condimentele.
Peste baconul prajit , punem in tava cascavalul ras apoi rasturnam compozitia de oua, smantana si lapte.
De jur imprejur eu am pus un snur facut din aluatul ramas.
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade pentru 30-40 de minute pina se coace tarta si se face o crusta aramie deasupra.
Se serveste calda , dar merge bine si rece cu sos alaturi.
Sosul se face din ingredientele de mai sus care se pun cantitatile dupa gust ,iar laptele sau smantana pina este destul de subtire sosul. Se amesteca cu salata verde taiata fasii subtiri.
Pofta mare !

Mai multe imagini, la mine pe blog:

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2012/05/tarta-aperitiv-cristina.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta aperitiv" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Tarta aperitiv cu ciuperci

Tarta aperitiv cu ciuperci

Am folosit o ceapa alba si una rosie pe care le-am curatat si le-am tocat marunt, impreuna cu usturoiul. Untul

10 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Tarta aperitiv cu ardei la Philips Multicooker

Tarta aperitiv cu ardei la Philips Multicooker

Ardeiul kapia se taie cubulete mici, la fel si muschiuletul. Acestea doua se calesc cateva minute

37 voturi    26 comentarii
30 min
Aperitive cu oua

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2013

    Acum ma multumesc sa privesc...arata tare bine. Mi-ai facut pofta si mie.

  • www.divainbucatarie.ro

    www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 23 martie 2013

    Sidy, cred ca a fost delicioasa! Mi-ai facut pofta!

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 200 g faina
  • 75 g unt
  • 100 ml apa calduta
  • sare
  • pentru umplutura:
  • 300 g cascaval afumat
  • 200 ml smantana
  • 200 ml lapte
  • 3 oua
  • 250 g bacon
  • 2 cepe
  • oregano
  • sare
  • piper
  • boia
  • pentru sos:
  • salata verde
  • ulei de masline
  • otet balsamic
  • zahar
  • mustar
  • sos soia
  • sare
  • piper
  • lapte sau smantana

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

69 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

232 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

25 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Floare de colt (Chef de cuisine)

Acum ma multumesc sa privesc...arata tare bine. Mi-ai facut pofta si mie.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat) Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat)

1. Pentru inceput facem aluatul, amestecand toate ingredientele enumerate...va trebui sa aiba consistenta unui aluat pentru placinte:

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Crenvursti la cuptor cu smantana si cascaval Crenvursti la cuptor cu smantana si cascaval

Crenvurstii se cresteaza pe o latura, dar nu pana la capete, apoi se pun pe un grilaj si se dau 5 minute la cuptorul incalzit la 180

2 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Pogaci