autor:

Sidy

» » , , Aluaturi si Foietaje, Aperitive, Aperitive

Tarta aperitiv

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Elvetia


    Reteta postata pe: 23 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Elvetia


Reteta postata pe: 23 martie 2013

Ingrediente
pentru aluat:, 200 g faina, 75 g unt, 100 ml apa calduta, sare, pentru umplutura:, 300 g cascaval afumat, 200 ml smantana, 200 ml lapte, 3 oua, 250 g bacon, 2 cepe, oregano, sare, piper, boia, pentru sos:, salata verde, ulei de masline, otet balsamic, zahar, mustar, sos soia, sare, piper, lapte sau smantana

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Din faina , sare, unt si apa amestecate bine si framantate putin, facem un aluat pe care il lasam 30 de minute la rece.
Intindem apoi aluatul in forma rotunda si din aluatul ramas putem face diferite modele cu care sa ornam tarta.
Cascavalul il radem pe razatoarea cu gauri mari, ouale le batem bine.
Baconul taiat feliute il prajim si apoi il lasam pe o hartie absorbanta.
Curatam ceapa si o taiem solzisori.
Dupa ce am pus aluatul in tava,il intepam din loc in loc , asezam ceapa taiata, apoi baconul prajit
Ouale batute le amestecam cu smantana , laptele si condimentele.
Peste baconul prajit , punem in tava cascavalul ras apoi rasturnam compozitia de oua, smantana si lapte.
De jur imprejur eu am pus un snur facut din aluatul ramas.
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade pentru 30-40 de minute pina se coace tarta si se face o crusta aramie deasupra.
Se serveste calda , dar merge bine si rece cu sos alaturi.
Sosul se face din ingredientele de mai sus care se pun cantitatile dupa gust ,iar laptele sau smantana pina este destul de subtire sosul. Se amesteca cu salata verde taiata fasii subtiri.
Pofta mare !

Mai multe imagini, la mine pe blog:

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2012/05/tarta-aperitiv-cristina.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta aperitiv" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Tarta aperitiv cu ardei la Philips Multicooker

Tarta aperitiv cu ardei la Philips Multicooker

Ardeiul kapia se taie cubulete mici, la fel si muschiuletul. Acestea doua se calesc cateva minute

33 voturi    26 comentarii
30 min
Aperitive cu oua
Tarta aperitiv -Pizza

Tarta aperitiv -Pizza

Se face aluatul.Intai se amesteca faina cu margarina si sare pana se omogenizeaza apoi se adauga

8 voturi    2 comentarii
2h
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2013

    Acum ma multumesc sa privesc...arata tare bine. Mi-ai facut pofta si mie.

  • www.divainbucatarie.ro

    www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 23 martie 2013

    Sidy, cred ca a fost delicioasa! Mi-ai facut pofta!

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 200 g faina
  • 75 g unt
  • 100 ml apa calduta
  • sare
  • pentru umplutura:
  • 300 g cascaval afumat
  • 200 ml smantana
  • 200 ml lapte
  • 3 oua
  • 250 g bacon
  • 2 cepe
  • oregano
  • sare
  • piper
  • boia
  • pentru sos:
  • salata verde
  • ulei de masline
  • otet balsamic
  • zahar
  • mustar
  • sos soia
  • sare
  • piper
  • lapte sau smantana

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Floare de colt (Chef de cuisine)

Acum ma multumesc sa privesc...arata tare bine. Mi-ai facut pofta si mie.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Pernite cu sunca si masline