autor:

Sidy

» » Aperitive

Tarta aperitiv cu ciuperci

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 ianuarie 2011

Ingrediente
400 g aluat foietaj, 2 cepe, 4 catei usturoi, 2 cutii ciuperci taiate, 1 lingura unt, 1 ardei iute, 300 g smantana, 200 ml lapte, 4 oua, 150 ml coniac, 50 g cascaval, un varf cutit boia iute, piper mozaic, sare

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

9 voturi

Mod de preparare

Am folosit o ceapa alba si una rosie pe care le-am curatat si le-am tocat marunt, impreuna cu usturoiul.
Untul il punem intr-o tigaie mai mare in care calim ceapa si usturoiul.Adaugam apoi ardeiul iute si ciupercile taiate si ele marunt, lasam 5 minute sa fiarba in apa ce o lasa ciupercile, apoi adaugam coniacul, reducem focul, asezonam si lasam sa fiarba cam 15 minute, apoi lasam sa se raceasca.
Intr-un bol amestecam smantana, ouale batute,boia, laptele, sare si piper proaspat macinat.
Intr-o tava mai maricica unsa cu unt, asezam foaie de copt si tapetam cu aluatul de foietaj. Asezam ciupercile, peste ele smantana amestecata, radem cascaval deasupra si dam la cuptorul dinainte incalzit pina se coace bine si se formeaza o crusta aramie deasupra.
Se lasa sa se raceasca putin , apoi se taie in ce forma doriti.
Se poate consuma calda sau rece...
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta aperitiv cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Tarta aperitiv cu ficatei de pui si ciuperci

Tarta aperitiv cu ficatei de pui si ciuperci

- din margarina, ou, faina, sare si piper faci un aluat consistent; daca nu se leaga, mai adaugi

4 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Cosulete cu legume si ceapa rosie

Cosulete cu legume si ceapa rosie

1Se prepara din faina amestecata cu margarina sau untul moale,sare si oul batut,un aluat omogen care

2 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2011

    Foarte fina!*****

  • SCUMPU CRISTINA

    SCUMPU CRISTINA (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2011

    Arata foarte bine. Am sa incerc si eu. La multi ani si multa sanatate !

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2011

    ce delicioasa e!

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2011

      Bună reţetă, gustoasă şi aspectuoasă. Mulţumim!

    • maria

      maria (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2011

      La multi ani SIDY!! Sa-ti dea Dumnezeu sanatate sa fi fericita alaturi de cei dragi. Bun aperitivul tau cu ciuperci super am facut si eu dar cu crema de branza si somon afumat ,dar din pacate nu am nici o poza de la niciun preparat care le-am facut de REVELION.Imi pare asa rau dar asta e Te pup si te mai astept cu alte retete minunate

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2011

      Delicioasa ! yumi,yumi...si ce bine arata. ***** La multi ani ! draga mea, sa fiti sanatosi si voiosi tot anul. Pupici.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

9 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte fina!*****

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Empanada cu brocoli