autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Tarta cu afine si portocale

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 martie 2009

Ingrediente
1 1/2 cana faina, 1/3 cana zahar pudra, 2 linguri coaja rasa de portocala, 1/2 lingurita praf de copt, 1/2 lingurita sare, 1/4 cana plus 3 linguri ulei de masline, 2 linguri plus 3/4 cana suc de portocale, 2 pungi (340 g fiecare) afine fara zahar, congelate, 8 linguri zahar tos, 1/2 lingurita piper, 1/8 lingurita nucsoara, 3 linguri amidon de porumb

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

1 Într-un castron mare, se amesteca faina, zaharul pudra, coaja de portocala, praful de copt si sarea. Se adauga uleiul si 2 linguri de suc de portocale si se amesteca pâna se omogenizeaza. Se muta aluatul pe o suprafata presarata cu faina si se framânta de 10 ori sau pâna când aluatul devine ca o minge. Se aplatizeaza ca un disc, se inveleste in folie de plastic si se lasa 30 de minute la temperatura camerei.

2 Se incalzeste cuptorul la 180°c. Se preseaza usor aluatul cu degetele pe fundul si pe partile laterale ale unei tavi de tarta cu diametrul de 23 Ccm, care are fundul detasabil Se inreapa aluatul de pe fundul tavii cu o furculita si se captuseste aluatul cu folie de aluminiu. Se umple folia cu greutati de placinta sau fasole uscata si se coace tarta 10 minute sau pâna se rumeneste. Se raceste pe un gratar.

3 Între timp, intr-o cratita, se amesteca afinele, restul de 1/4 cana suc de portocale, 6 linguri de zahar tos, piperul si nucsoara: se pun la fiert. Când fierb, se face focul mic si se fierb 5 minute.

4 Într-un castronel, se amesteca restul de 2 linguri de zahar tos si amidonul de porumb. Se toarna amestecul cu amidon in fructele de Padure si se fierb 2 minute sau pana cand amestecul de fructe de padure se ingroasa.

5 Se raceste amestecul de afine la temperatura camerei, apoi se toarna in tarta coapta. Tarta se tine la frigider 1 ora inainte de a fi servita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu afine si portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Cozonac

Cozonac

Se dizolva drojdia in putin lapte caldut si putin zahar, si se pune faina , cu mana , ca la un aluat

6 voturi    3 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje
Cornuri pufoase cu rahat

Cornuri pufoase cu rahat

Intr-o craticioara incalzim putin laptele (maxim 35 de grade)il luam de pe foc si adaugam drojdia

6 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 1 1/2 cana faina
  • 1/3 cana zahar pudra
  • 2 linguri coaja rasa de portocala
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/4 cana plus 3 linguri ulei de masline
  • 2 linguri plus 3/4 cana suc de portocale
  • 2 pungi (340 g fiecare) afine fara zahar
  • congelate
  • 8 linguri zahar tos
  • 1/2 lingurita piper
  • 1/8 lingurita nucsoara
  • 3 linguri amidon de porumb

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Bagheta rustica