autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Tarta cu afine si portocale

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 martie 2009

Ingrediente
1 1/2 cana faina, 1/3 cana zahar pudra, 2 linguri coaja rasa de portocala, 1/2 lingurita praf de copt, 1/2 lingurita sare, 1/4 cana plus 3 linguri ulei de masline, 2 linguri plus 3/4 cana suc de portocale, 2 pungi (340 g fiecare) afine fara zahar, congelate, 8 linguri zahar tos, 1/2 lingurita piper, 1/8 lingurita nucsoara, 3 linguri amidon de porumb

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

1 Într-un castron mare, se amesteca faina, zaharul pudra, coaja de portocala, praful de copt si sarea. Se adauga uleiul si 2 linguri de suc de portocale si se amesteca pâna se omogenizeaza. Se muta aluatul pe o suprafata presarata cu faina si se framânta de 10 ori sau pâna când aluatul devine ca o minge. Se aplatizeaza ca un disc, se inveleste in folie de plastic si se lasa 30 de minute la temperatura camerei.

2 Se incalzeste cuptorul la 180°c. Se preseaza usor aluatul cu degetele pe fundul si pe partile laterale ale unei tavi de tarta cu diametrul de 23 Ccm, care are fundul detasabil Se inreapa aluatul de pe fundul tavii cu o furculita si se captuseste aluatul cu folie de aluminiu. Se umple folia cu greutati de placinta sau fasole uscata si se coace tarta 10 minute sau pâna se rumeneste. Se raceste pe un gratar.

3 Între timp, intr-o cratita, se amesteca afinele, restul de 1/4 cana suc de portocale, 6 linguri de zahar tos, piperul si nucsoara: se pun la fiert. Când fierb, se face focul mic si se fierb 5 minute.

4 Într-un castronel, se amesteca restul de 2 linguri de zahar tos si amidonul de porumb. Se toarna amestecul cu amidon in fructele de Padure si se fierb 2 minute sau pana cand amestecul de fructe de padure se ingroasa.

5 Se raceste amestecul de afine la temperatura camerei, apoi se toarna in tarta coapta. Tarta se tine la frigider 1 ora inainte de a fi servita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu afine si portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinta cu branza

Placinta cu branza

Foaia: se face un aluat din oua, iaurt, drojdie, putina sare si 7 linguri de ulei. Separat, se freaca

3 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Melci cu branza

Melci cu branza

Spalam mararul, ceapa si ardeiul si le tocam marunt. Intr-un bol, amestecam branzeturile, adaugam

13 voturi    10 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 1 1/2 cana faina
  • 1/3 cana zahar pudra
  • 2 linguri coaja rasa de portocala
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/4 cana plus 3 linguri ulei de masline
  • 2 linguri plus 3/4 cana suc de portocale
  • 2 pungi (340 g fiecare) afine fara zahar
  • congelate
  • 8 linguri zahar tos
  • 1/2 lingurita piper
  • 1/8 lingurita nucsoara
  • 3 linguri amidon de porumb

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Coltunasi cu branza sarata