Tarta cu ananas

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Tarta cu ananas

Ingrediente

  • Pentru aluat aveti nevoie de:
  • - 200g faina alba
  • - 100g unt rece
  • - 40 ml apa rece
  • - 2 linguri zahar tos
  • - un praf de sare
  • Pentru crema de vanilie va sunt necesare:
  • - 3 galbenusuri
  • - 2 linguri cu varf zahar tos
  • - 2 linguri faina
  • - 1 lingura amidon
  • - 500 ml lapte
  • - 1 fiola esenta de vanilie
  • Pentru decorare aveti nevoie de:
  • - 1 ananas curatat si taiat felii subtiri (puteti folosi si ananas din compot)
  • - 50g unt
  • - 2-3 linguri zahar tos

Mod de preparare

Cu toate ca afara este vremea mohorata, mi-am infrumusetat ziua cu o tarta absolut geniala pe care am incercat-o astazi pentru prima oara. Combinatia dintre crema de vanilie si ananasul dulce acrisor este perfecta, credeti-ma. Este o tarta usora, perfecta pentru orice sezon si orice moment al zilei.

Am inceput cu prepararea aluatului. Amestecati folosind ambele maini faina cu untul si cu praful de sare, pana obtineti un aluat faramicios. Adaugati apoi apa si framantati bine pana obtineti un aluat elastic care sa nu se lipeasca de maini. Daca mai este nevoie, mai adaugati putina faina.

Strangeti aluatul sub forma de bila, acoperiti cu o folie alimentara si introduceti la frigider pentru o ora. Dupa acest timp, asteptati pana aluatul ajunge la temperatura camerei si apoi intindeti cu facaletul din interior spre exterior, cu grija, pana obtineti un aluat rotund, de dimensiunea tavii de tarta. Eu am folosit o tava cu diametrul de 26 cm.

Asezati aluatul in tava unsa cu putin unt si folosind degetele dati aluatului forma tavii de tarta. Intepati aluatul cu furculita pentru a nu creste si dati la cuptorul preincalzit (190 grade) pentru 25 minute, pana capata o culoare aramie placuta. Lasati sa se raceasca.

Apoi va apucati de crema. Frecati galbenusurile cu zaharul, adaugati amidonul si incorporati laptele putin cate putin, amestecand bine de tot. Compozitia astfel obtinuta se pune la foc mic, amestecand cu o lingura de lemn, pana obtineti o consistenta cremoasa, ca in poza de mai jos. La final am adaugat si esenta de vanilie si am amestecat bine.

Acoperiti crema cu o folie de aluminiu pentru a nu prinde crusta si apucati-va de ananas.

Dupa cum va spuneam, eu am folosit ananas intreg, pe care l-am taiat felii subtiri si am eliminat dopul de la mijloc. Puteti folosi si ananas din compot daca nu aveti timp, insa nu va avea acelasi gust acrisor si textura usor crocanta.

Intr-o tigaie am topit la foc mic untul si am adaugat zaharul, amestecand in continuu. Dupa ce zaharul s-a topit am adaugat feliile de ananas si le-am lasat cam 7 minute, miscand tigaia din cand in cand pentru a ajunge siropul la toate feliile pe ambele parti. Nu amestecati cu lingura sau alta ustensila deoarece vi se vor rupe feliile de ananas.

Ce va mai ramane acum de facut este sa montati tarta: in crusta formata am turnat crema de vanilie, iar peste am asezat cat de cat simetric feliile de ananas. Am lasat tarta sa se odihneasca la frigider cam 2 ore inainte sa o servesc.

Mai multe retete gasiti aici: http://cocktailofsenses.wordpress.com/

Enjoy your Sunday!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa

Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa

Incearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...

Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa
Salata greceasca

Salata greceasca

Reteta de salata greceasca. Salata greceasca reteta traditionala. Salata de vara cu rosii, castraveti, ardei, ceapa rosie,...

Salata greceasca
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise