autor:

Cocktail of Senses

» » Prajituri

Tarta cu ananas

Autor: Cocktail of Senses (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 06 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cocktail of Senses (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 06 aprilie 2014

Ingrediente
Pentru aluat aveti nevoie de:, - 200g faina alba, - 100g unt rece, - 40 ml apa rece, - 2 linguri zahar tos, - un praf de sare, , Pentru crema de vanilie va sunt necesare:, - 3 galbenusuri, - 2 linguri cu varf zahar tos, - 2 linguri faina, - 1 lingura amidon, - 500 ml lapte, - 1 fiola esenta de vanilie, , Pentru decorare aveti nevoie de:, - 1 ananas curatat si taiat felii subtiri (puteti folosi si ananas din compot), - 50g unt, - 2-3 linguri zahar tos

Dificultate: Medie Timp: 3h

1 vot

Mod de preparare

Cu toate ca afara este vremea mohorata, mi-am infrumusetat ziua cu o tarta absolut geniala pe care am incercat-o astazi pentru prima oara. Combinatia dintre crema de vanilie si ananasul dulce acrisor este perfecta, credeti-ma. Este o tarta usora, perfecta pentru orice sezon si orice moment al zilei.



Am inceput cu prepararea aluatului. Amestecati folosind ambele maini faina cu untul si cu praful de sare, pana obtineti un aluat faramicios. Adaugati apoi apa si framantati bine pana obtineti un aluat elastic care sa nu se lipeasca de maini. Daca mai este nevoie, mai adaugati putina faina.



Strangeti aluatul sub forma de bila, acoperiti cu o folie alimentara si introduceti la frigider pentru o ora. Dupa acest timp, asteptati pana aluatul ajunge la temperatura camerei si apoi intindeti cu facaletul din interior spre exterior, cu grija, pana obtineti un aluat rotund, de dimensiunea tavii de tarta. Eu am folosit o tava cu diametrul de 26 cm.



Asezati aluatul in tava unsa cu putin unt si folosind degetele dati aluatului forma tavii de tarta. Intepati aluatul cu furculita pentru a nu creste si dati la cuptorul preincalzit (190 grade) pentru 25 minute, pana capata o culoare aramie placuta. Lasati sa se raceasca.



Apoi va apucati de crema. Frecati galbenusurile cu zaharul, adaugati amidonul si incorporati laptele putin cate putin, amestecand bine de tot. Compozitia astfel obtinuta se pune la foc mic, amestecand cu o lingura de lemn, pana obtineti o consistenta cremoasa, ca in poza de mai jos. La final am adaugat si esenta de vanilie si am amestecat bine.



Acoperiti crema cu o folie de aluminiu pentru a nu prinde crusta si apucati-va de ananas.



Dupa cum va spuneam, eu am folosit ananas intreg, pe care l-am taiat felii subtiri si am eliminat dopul de la mijloc. Puteti folosi si ananas din compot daca nu aveti timp, insa nu va avea acelasi gust acrisor si textura usor crocanta.



Intr-o tigaie am topit la foc mic untul si am adaugat zaharul, amestecand in continuu. Dupa ce zaharul s-a topit am adaugat feliile de ananas si le-am lasat cam 7 minute, miscand tigaia din cand in cand pentru a ajunge siropul la toate feliile pe ambele parti. Nu amestecati cu lingura sau alta ustensila deoarece vi se vor rupe feliile de ananas.



Ce va mai ramane acum de facut este sa montati tarta: in crusta formata am turnat crema de vanilie, iar peste am asezat cat de cat simetric feliile de ananas. Am lasat tarta sa se odihneasca la frigider cam 2 ore inainte sa o servesc.



Mai multe retete gasiti aici: http://cocktailofsenses.wordpress.com/



Enjoy your Sunday!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ananas" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta de ananas

Tarta de ananas

Se pregateste budinca conform instructunilor de pe plic.Se lasa sa se raceasca.Trei din feliile de

29 voturi    12 comentarii
15 min
Prajituri
Tarta cu ananas si jeleu de capsuni

Tarta cu ananas si jeleu de capsuni

Pentru aluat eu folosesc intotdeauna robotul de bucatarie dar se poate framanta foarte usor si cu

3 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h

1 vot

Ingrediente

  • Pentru aluat aveti nevoie de:
  • - 200g faina alba
  • - 100g unt rece
  • - 40 ml apa rece
  • - 2 linguri zahar tos
  • - un praf de sare
  • Pentru crema de vanilie va sunt necesare:
  • - 3 galbenusuri
  • - 2 linguri cu varf zahar tos
  • - 2 linguri faina
  • - 1 lingura amidon
  • - 500 ml lapte
  • - 1 fiola esenta de vanilie
  • Pentru decorare aveti nevoie de:
  • - 1 ananas curatat si taiat felii subtiri (puteti folosi si ananas din compot)
  • - 50g unt
  • - 2-3 linguri zahar tos

Raporteaza reteta

Retete
de Cocktail of Senses
Quiche cu mazare, rucola si Brie

Quiche cu mazare, rucola si Brie

Pentru aluat trebuie sa amestecati foarte bine, folosind ambele maini, faina cu untul si sarea, pana

4 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Rulada de pui si broccoli

Rulada de pui si broccoli

Imi plac ruladele deoarece, cu putina imaginatie, poti crea o multime de umpluturi. Astazi am folosit

2 voturi    3 comentarii
1h
Fripturi
Creveti cu sos de chilli dulce acrisor

Creveti cu sos de chilli dulce acrisor

Pentru a decortica un crevete, apucati-i capul intre degetelul mare si aratator, apoi trageti-l si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete la gratar
Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Pachetele dulci cu afine si branza Ricotta