autor:

» » Dulciuri diverse

Tarta cu banane caramelizate

Autor: Beatrice Rotaru (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Beatrice Rotaru (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 mai 2008

Ingrediente
1 foaie aluat foietaj, 5 banane, 100 g zahar brun, 70 g margarina, 2 pliculete vanilie, cateva picaturi esenta de rom

Dificultate: Medie Timp: 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Curatam bananele de coaja, le taiem pe lung, apoi in jumatate.

Intr-o tigaie de teflon topim zaharul brun, vanilia si margarina.

Eu am pus niste zahar alb si nitel din ala brun, insa bucati mari. Si s-au topit. Ideea este ca nu e musai cu din ala brun, ci merge si zahar normal.

zaharul incepe sa se topeasca, adaugam bananele. Dati focul mic si lasati 10 minute sa se faca bine zaharul. Se se caramelizeze.

Dupa caramelizare. Am adaugat esenta de rom, vanilie si esenta de lamaie nitel. Am pus-o in forma de tarta.

Dam la cuptorul preincalzit, pentru 30 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu banane caramelizate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

  • 1 comentariu

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010

    O bunatate !

Dificultate

Medie

Timp

30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 1 foaie aluat foietaj
  • 5 banane
  • 100 g zahar brun
  • 70 g margarina
  • 2 pliculete vanilie
  • cateva picaturi esenta de rom

Raporteaza reteta

Retete
de Beatrice Rotaru
Salam de biscuiti cu banana

Salam de biscuiti cu banana

Puneti margarina la topit cu ciocolata si laptele, suplimentar zahar daca vreti mai dulce. Zdrobiti

26 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Mingiute de cascaval date prin pesmet

Mingiute de cascaval date prin pesmet

Amestecati cascal, faina, oua, delikat, faceti mingiute mici pe care le dati prin pesmet si le puneti

5 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Galusti cu prune

Galusti cu prune

Fierbi cam juma kg de cartofi sau cati vrei, ii faci piure, amesteci cu 2 galbenusuri si 4-5 linguri

4 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Retete

din Dulciuri diverse

Lichior crema de cafea Lichior crema de cafea

Cântărești laptele și smântâna pentru gătit, adaugi cele două tipuri de cafea și încălzești amestecul

0 voturi    0 comentarii
20 min
Bauturi
Bautura-desert cu Irish Cream, cafea si frisca Bautura-desert cu Irish Cream, cafea si frisca

Am pregătit pentru sora mea o băutură desert: cu ceai cu aromă Irish Cream (care mi se pare dulce, motiv pentru care nu am pus deloc

0 voturi    0 comentarii
15 min
Bauturi
Rasturnata cu mere