autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Tarta cu banane caramelizate

Autor: Beatrice Rotaru (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Beatrice Rotaru (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 mai 2008

Ingrediente
1 foaie aluat foietaj, 5 banane, 100 g zahar brun, 70 g margarina, 2 pliculete vanilie, cateva picaturi esenta de rom

Dificultate: Medie Timp: 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Curatam bananele de coaja, le taiem pe lung, apoi in jumatate.

Intr-o tigaie de teflon topim zaharul brun, vanilia si margarina.

Eu am pus niste zahar alb si nitel din ala brun, insa bucati mari. Si s-au topit. Ideea este ca nu e musai cu din ala brun, ci merge si zahar normal.

zaharul incepe sa se topeasca, adaugam bananele. Dati focul mic si lasati 10 minute sa se faca bine zaharul. Se se caramelizeze.

Dupa caramelizare. Am adaugat esenta de rom, vanilie si esenta de lamaie nitel. Am pus-o in forma de tarta.

Dam la cuptorul preincalzit, pentru 30 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu banane caramelizate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Intr-un vas smaltuit se pune zaharul pentru caramel.Se da la foc si se amesteca cu o lingura de lemn

5 voturi    14 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Brioșe cu iaurt și lămâie

Brioșe cu iaurt și lămâie

Într-un castron am amestecat iaurtul cu zahărul, apoi am adăugat pe rând, ouăle, coaja

1 vot    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010

    O bunatate !

Dificultate

Medie

Timp

30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 1 foaie aluat foietaj
  • 5 banane
  • 100 g zahar brun
  • 70 g margarina
  • 2 pliculete vanilie
  • cateva picaturi esenta de rom

Raporteaza reteta

Retete
de Beatrice Rotaru
Salam de biscuiti cu banana

Salam de biscuiti cu banana

Puneti margarina la topit cu ciocolata si laptele, suplimentar zahar daca vreti mai dulce. Zdrobiti

25 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Mingiute de cascaval date prin pesmet

Mingiute de cascaval date prin pesmet

Amestecati cascal, faina, oua, delikat, faceti mingiute mici pe care le dati prin pesmet si le puneti

5 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Galusti cu prune

Galusti cu prune

Fierbi cam juma kg de cartofi sau cati vrei, ii faci piure, amesteci cu 2 galbenusuri si 4-5 linguri

4 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu frisca si ciocolata
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania