Curatam bananele de coaja, le taiem pe lung, apoi in jumatate.
Intr-o tigaie de teflon topim zaharul brun, vanilia si margarina.
Eu am pus niste zahar alb si nitel din ala brun, insa bucati mari. Si s-au topit. Ideea este ca nu e musai cu din ala brun, ci merge si zahar normal.
zaharul incepe sa se topeasca, adaugam bananele. Dati focul mic si lasati 10 minute sa se faca bine zaharul. Se se caramelizeze.
Dupa caramelizare. Am adaugat esenta de rom, vanilie si esenta de lamaie nitel. Am pus-o in forma de tarta.
Dam la cuptorul preincalzit, pentru 30 de minute.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii