Tarta cu bezea

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu bezea

Ingrediente

  • 3 galbenusuri
  • 300 g zahar
  • 300 g smantana
  • 300 g faina
  • un praf de cop
  • arome dupa placere
  • Bezeaua:
  • 3 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • zeama de lamaie-o lingurita
  • un varf de cutit de sare
  • fructe de sezon

Mod de preparare

Incorporam:galbenusurile cu zaharul, smantana,faina,aromele si praful de copt. Asezm aluatul in tava unsa cu unt,tapetata cu faina.Asezam fructele si dam la cuptor. Cand se formeaza o crusta peste fruucte, se adauga bezeaua obtinuta prin baterea albusurilor cu zaharul, un varf de cutit de sare si zeama de lamaie.

Se lasa in cuptor, 5-10 minute, pana se intareste bezeaua

Se lasa in cuptor pana se raceste, apoi taiem dupa imaginatie

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise