Aluat:
Se amesteca faina cu untul, oul, sarea si zaharul pana se obtine un aluat tare. Se infasoara aluatul obtinut in folie de plastic si se lasa la frigider 30 min - 1 ora.
Se intinde o foaie subtire si se pune in forma de tarta (eu am o forma mare cca.26-30cm) si se inteapa pentru a nu se umfla pe mijloc. Se coace la cuptor cca. 10-15 min.
Se scoate pe un platou.
Crema:
Eu am optat pt. o crema rapida Dr. Oetker - crema de vanilie, se face rapid - cca. 5 minute si necesita doar 500 ml. lapte si 2-3 linguri zahar, conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se lasa un pic la racit si cand este calduta se intinde pe blatul de tarta.
Se orneaza cu bezele si cu cacao cernuta (optional) cu putin zahar pudra.
Atentie! daca o consumati dupa o zi, bezelele se vor inmuia de la crema.
Este un desert pe care il cumparam in mod curent de la supermarket si pe care am invatat sa-l fac acasa.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii