autor:

anuta

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 august 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 august 2017

Ingrediente
blat:, 250 g faina, 100 g amidon de porumb, 125 g margarina, 1 ou+2 galbenusuri, 80 g zahar pudra cu aroma de vanilie, umplutura:, 150 g smantana, 100 g branza dulce de vaci, 100 g merisoare hidratate in apa, 2 albusuri, 8 linguri de zahar, un praf de sare, decor:, 5 nectarine potrivit de mari si nu foarte coapte, 5 linguri de zahar de palmier, cca. 25 g unt sau ulei

Dificultate: Medie Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Margarina moale se mixeaza cu zaharul pudra, cu oul, apoi se adauga si galbenusurile si la sfarsit, faina amestecata cu amidonul. Se baga aluatul in celofan si se da la rece, cca. 30 minute (la frigider).

Se intinde foaia rotunda, cu 2 cm mai mare in diametru decat forma de tarta (eu am intins blatul cand era moale, intre 2 bucati de celofan, apoi am bagat la rece)

Se asaza aluatul in forma, se fixeaza uniform ca grosime, apoi se inteapa pe alocuri cu o furculita.

Se taie nectarinele in jumatati, se indeparteaza samburele. Intr-o tigaie, caramelizam zaharul de palmier cu untul, apoi prajim un pic nectarinele, le scoatem in sita si le lasam sa se raceasca.

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se obtine o bezea consistenta in care adaugam smantana si branza de vaci.Turnam amestecul peste blatul de tarta, apoi presaram merisoarele hidratate si scurse bine si decoram cu jumatati de nectarine caramelizate. Presaram deasupra un praf de zahar de palmier si dam la cuptorul preincalzit, cca. 20 de minute, primele 5 minute la foc iute, apoi la foc mic, pana se rumeneste frumos tarta. Se taie dupa ce s-a racit. Blatul acestei tarte este foarte fraged. Zaharul de palmier se poate inlocui cu zahar brun amestecat cu un praf de scortisoara.

Pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Placinta clasica cu visine

Placinta clasica cu visine

1. Incalzeste cuptorul la 190⁰C si aseaza o tava la baza cuptorului, in caz ca va curge zeama din

10 voturi    15 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura fina cu mere

Prajitura fina cu mere

Spalam merele, le indepartam casuta cu seminte si le dam pe razatoare , cu tot cu coaja. Adaugam

20 voturi    20 comentarii
1h 40 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • blat:
  • 250 g faina
  • 100 g amidon de porumb
  • 125 g margarina
  • 1 ou+2 galbenusuri
  • 80 g zahar pudra cu aroma de vanilie
  • umplutura:
  • 150 g smantana
  • 100 g branza dulce de vaci
  • 100 g merisoare hidratate in apa
  • 2 albusuri
  • 8 linguri de zahar
  • un praf de sare
  • decor:
  • 5 nectarine potrivit de mari si nu foarte coapte
  • 5 linguri de zahar de palmier
  • cca. 25 g unt sau ulei

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

3 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

6 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

4 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Spirale cu mere si stafide Spirale cu mere si stafide

Cernem faina intr-un castron (eu am framantat intr-o covata pe care am achizitionat-o anul acesta de la Targul Olarilor, si de care

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Poale-n brau Poale-n brau

Se fărâmă drojdia şi se dizolvă în puţin lapte călduţ cu zahărul, se adaugă apoi ouăle, restul de lapte, untul

5 voturi    1 comentariu
2h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura Albina