Pentru prepararea blatului de tarta omogenizam bine intr-un vas praful de mix, 2 linguri zahar, un ou si bucati reci din unt( margarina) Framantam repede cu mana si obtinem un aluat compact pe care il intindem cu degetele in forma de tarta unsa si tapetata cu faina.Avem grija sa formam o bordura inalta de cam 3 cm sa nu curga umplutura din tarta.
Preparam umplatura astfel:
amestecam intr-un vas ce il vom putea pune pe foc 2 linguri de zahar cu un ou si o lingura de faina. Adaugam treptat laptele si dam la foc potrivit invartind continuu pina se ingroasa crema. O dam la rece.
Branza o sfaramam cu o furculita si o amestecam cu stafidele inmuiate in apa cu esenta de vanilie, scurse de sirop.Adaugam 3 galbenusuri ce le-am batut bine cu mixerul cu 3 linguri cu zahar pina s-au facut ca o crema.Dupa ce crema de lapte s-a racit o adaugam si pe aceasta si amestecam sa se omogenizeze toate ingredientele.3 albusuri le batem spuma si le adaugam si pe acestea , invartind cu grija sa le incorporam usor...
Punem unplutura pe suprafata blatului de tarta pe care l-am intepat din loc in loc cu furculita . Cu ajutorul unei linguri, intindem umplutura uniform.
Dam tarta la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C pina se coace tarta si se formeaza o crusta aramie deasupra, cam 50 minute.
Se scoate tarta din cuptor, se lasa sa se raceasca , apoi se orneaza cu ciocolata rasa si cu nuca de cocos.
Tarta se taie doar dupa ce s-a racit de tot.
Pofta mare !

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii