autor:

Sidy

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Tarta cu branza

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 ianuarie 2011

Ingrediente
1 plic Mix 9 torturi Dr Oetker, 5 oua, 100 g margarina( unt), 7 linguri zahar tos, 1 lingura faina, 2oo ml lapte, 300 g branza dulce de vaci, 100 g stafide, 2 plicuri zahar vanilat Dr Oetker, esenta vanilie, coaja rasa de la o lamaie, nuca de cocos sau ciocolata pentru ornat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Pentru prepararea blatului de tarta omogenizam bine intr-un vas praful de mix, 2 linguri zahar, un ou si bucati reci din unt( margarina) Framantam repede cu mana si obtinem un aluat compact pe care il intindem cu degetele in forma de tarta unsa si tapetata cu faina.Avem grija sa formam o bordura inalta de cam 3 cm sa nu curga umplutura din tarta.
Preparam umplatura astfel:
amestecam intr-un vas ce il vom putea pune pe foc 2 linguri de zahar cu un ou si o lingura de faina. Adaugam treptat laptele si dam la foc potrivit invartind continuu pina se ingroasa crema. O dam la rece.
Branza o sfaramam cu o furculita si o amestecam cu stafidele inmuiate in apa cu esenta de vanilie, scurse de sirop.Adaugam 3 galbenusuri ce le-am batut bine cu mixerul cu 3 linguri cu zahar pina s-au facut ca o crema.Dupa ce crema de lapte s-a racit o adaugam si pe aceasta si amestecam sa se omogenizeze toate ingredientele.3 albusuri le batem spuma si le adaugam si pe acestea , invartind cu grija sa le incorporam usor...
Punem unplutura pe suprafata blatului de tarta pe care l-am intepat din loc in loc cu furculita . Cu ajutorul unei linguri, intindem umplutura uniform.
Dam tarta la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C pina se coace tarta si se formeaza o crusta aramie deasupra, cam 50 minute.
Se scoate tarta din cuptor, se lasa sa se raceasca , apoi se orneaza cu ciocolata rasa si cu nuca de cocos.
Tarta se taie doar dupa ce s-a racit de tot.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta rapida cu mortadella si branza gouda

Tarta rapida cu mortadella si branza gouda

Se decongeleaza aluatul de foietaj la temperatura camerei; nu va spun cum l-am decongelat eu in graba,

3 voturi    5 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mure si crema de branza

Tarta cu mure si crema de branza

Cantitatile acestea sunt pentru o tava mica, cu diametrul de 28 cm. Se aduce untul la temperatura

6 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2011

    Delicioasa

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2011

    O bunatate de tarta cu branzica uimi,yumi.*****

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2011

    Aromata si apetisanta!*****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2011

      ce buna e ...trebuie incercata! Bravo!:)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1 plic Mix 9 torturi Dr Oetker
  • 5 oua
  • 100 g margarina( unt)
  • 7 linguri zahar tos
  • 1 lingura faina
  • 2oo ml lapte
  • 300 g branza dulce de vaci
  • 100 g stafide
  • 2 plicuri zahar vanilat Dr Oetker
  • esenta vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • nuca de cocos sau ciocolata pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Delicioasa

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Briose cu morcovi Briose cu morcovi

Pentru a ne fi mai usor, pregatim trei amestecuri in vase diferite. 1. Morcovii + alunele + stafidele hidratate 2. Faina + praful

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Margarete