autor:

Sidy

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Tarta cu branza

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 ianuarie 2011

Ingrediente
1 plic Mix 9 torturi Dr Oetker, 5 oua, 100 g margarina( unt), 7 linguri zahar tos, 1 lingura faina, 2oo ml lapte, 300 g branza dulce de vaci, 100 g stafide, 2 plicuri zahar vanilat Dr Oetker, esenta vanilie, coaja rasa de la o lamaie, nuca de cocos sau ciocolata pentru ornat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Pentru prepararea blatului de tarta omogenizam bine intr-un vas praful de mix, 2 linguri zahar, un ou si bucati reci din unt( margarina) Framantam repede cu mana si obtinem un aluat compact pe care il intindem cu degetele in forma de tarta unsa si tapetata cu faina.Avem grija sa formam o bordura inalta de cam 3 cm sa nu curga umplutura din tarta.
Preparam umplatura astfel:
amestecam intr-un vas ce il vom putea pune pe foc 2 linguri de zahar cu un ou si o lingura de faina. Adaugam treptat laptele si dam la foc potrivit invartind continuu pina se ingroasa crema. O dam la rece.
Branza o sfaramam cu o furculita si o amestecam cu stafidele inmuiate in apa cu esenta de vanilie, scurse de sirop.Adaugam 3 galbenusuri ce le-am batut bine cu mixerul cu 3 linguri cu zahar pina s-au facut ca o crema.Dupa ce crema de lapte s-a racit o adaugam si pe aceasta si amestecam sa se omogenizeze toate ingredientele.3 albusuri le batem spuma si le adaugam si pe acestea , invartind cu grija sa le incorporam usor...
Punem unplutura pe suprafata blatului de tarta pe care l-am intepat din loc in loc cu furculita . Cu ajutorul unei linguri, intindem umplutura uniform.
Dam tarta la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C pina se coace tarta si se formeaza o crusta aramie deasupra, cam 50 minute.
Se scoate tarta din cuptor, se lasa sa se raceasca , apoi se orneaza cu ciocolata rasa si cu nuca de cocos.
Tarta se taie doar dupa ce s-a racit de tot.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta cu dovlecel si branza sarata

Tarta cu dovlecel si branza sarata

Curatam (sau nu) dovlecelu-l de coaja, il spalam si il taiem in rondele foarte subtiri pe care le

14 voturi    2 comentarii
2h
Retete vegetariene
Tarta cu branza de capra

Tarta cu branza de capra

-Se rade branza de capra prin razatoarea mica si se amesteca cu ouale,apoi se pune ceapa tocata marunut.Se

23 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2011

    Delicioasa

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2011

    O bunatate de tarta cu branzica uimi,yumi.*****

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2011

    Aromata si apetisanta!*****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2011

      ce buna e ...trebuie incercata! Bravo!:)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1 plic Mix 9 torturi Dr Oetker
  • 5 oua
  • 100 g margarina( unt)
  • 7 linguri zahar tos
  • 1 lingura faina
  • 2oo ml lapte
  • 300 g branza dulce de vaci
  • 100 g stafide
  • 2 plicuri zahar vanilat Dr Oetker
  • esenta vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • nuca de cocos sau ciocolata pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

68 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

228 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

25 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Delicioasa

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Choux a la framboise Choux a la framboise

Choux: Se pun la fiert apa cu untul și un praf de sare. Când fierbe apa, se adaugă făina (cernută) toată odată, se amestecă

0 voturi    0 comentarii
3h 15 min
Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Tapetăm tava cu hârtie de copt şi tăiem caisele spălate şi şterse în cubuleţe. Pentru blat mixăm ouăle întregi

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura