autor:

Dachman Laura

» » , , , , Aluaturi si Foietaje, Aperitive, Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tarta cu branza aromata cu vanilie si piersici

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 octombrie 2010

Ingrediente
Aluat, 200 gr faina, ¼ lingurita bicarbonat de sodiu, ¼ lingurita praf de copt, 60 gr zahar pudra, 70 gr unt rece, taiat cubulete, 1 ou, , Umplutura, 500 gr branza de vaci grasa, 150 gr iaurt din lapte de oaie si bivolita (7% grasime), 1 ou, 200 gr zahar pudra cu aroma de vanilie, semintele rase de la 1 baton de vanilie, 1 lingura gris, 1 compot (700 gr) piersici, scurse

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

38 voturi

Mod de preparare

Incinge cuptorul la 180˚C. Unge cu grasime o tava rotunda de 23 cm diametru.
Pentru aluat, amesteca ingredientele uscate intr-un vas.Adauga untul si amesteca pana cand obti un aluat sfaramicios.Adauga oul si amesteca pana cand obti un aluat omogen.Da aluatul la rece 10 minute.
Pentru umplutura amesteca toate ingredientele fara piersici.Scoate alautul de la rece si intinde-l pe o suprafata pudrata cu faina pana ajungi la grosimea de aprox. 5mm.Pune aluatul in tava pregatita radicand aluat si pe margini (trebuie sa fie o margine inalta de aprox. 4 cm).Toarna umplutura peste aluat, niveleaza apoi aseaza piersicile peste umplutura.Da tarta la copt 30-35 minute pana cand aluatul s-a rumenit iar branza s-a intarit putin.Lasa tarta sa se raceasca complet apoi da-o la rece pana in momentul servirii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza aromata cu vanilie si piersici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu blat de cacao si crema de vanilie cu nuca

Tort cu blat de cacao si crema de vanilie cu nuca

Blatul: Intr-un bol mic, se bat bine ouale impreuna cu smantana si se lasa deoparte. Intr-un bol

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Torturi
Tort diplomat cu fructe

Tort diplomat cu fructe

Se taie ananasul bucatele si il punem la scurs intr-o sita peste un castron (fara sa aruncam siropul).

3 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2014

    Asta ,da am sa o fac acum.

  • Fara foto

    Georgiana Gheorghe , 16 octombrie 2014

    Brânza este dulce???

  • Fara foto

    Angela Miron , 15 ianuarie 2014

    iau retata si am sa fac si eu

    • Fara foto

      Maria Briahna , 15 ianuarie 2014

      arata fantastic.

    • Fara foto

      Mariana Comanita , 18 septembrie 2013

      multumesc pentru retete

    • Fara foto

      Maria Hmin , 09 septembrie 2013

      am facut-o de mult...desigur e tare buna.

    • Fara foto

      Potincu Catalin , 08 septembrie 2013

      Se vinde si la bucata ca acum vin sa cumpar :))).

    • Fara foto

      Maria Marcu , 08 septembrie 2013

      super buna

    • Fara foto

      Jo Russ , 13 iunie 2013

      superb! si ce bun trebuie sa fie!

    • Fara foto

      Vali Pasere , 01 iunie 2013

      cred ca am sa o fac.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

38 voturi

Ingrediente

  • Aluat
  • 200 gr faina
  • ¼ lingurita bicarbonat de sodiu
  • ¼ lingurita praf de copt
  • 60 gr zahar pudra
  • 70 gr unt rece
  • taiat cubulete
  • 1 ou
  • Umplutura
  • 500 gr branza de vaci grasa
  • 150 gr iaurt din lapte de oaie si bivolita (7% grasime)
  • 1 ou
  • 200 gr zahar pudra cu aroma de vanilie
  • semintele rase de la 1 baton de vanilie
  • 1 lingura gris
  • 1 compot (700 gr) piersici
  • scurse

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri
Fara foto

Marieta_Pall (Chef de cuisine)

Asta ,da am sa o fac acum.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tortul Îndrãgostitilor