autor:

Simona_Georgescu

» » Aperitive

Tarta cu branza, ceapa verde si nuci

Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 februarie 2015

Ingrediente
Pt aluat:, 150 ml zer din lapte de vaca( lapte sau apa calduta), 50 gr unt moale, 1 galbenus, 1 lingurita sare, 1 lingura zahar, 400 gr faina, 1 lingura drojdie uscata sau drojdie proaspata maruntita, Pentru umplutura:, 500 gr branza dulce de vaci, 1 ou+1 albus, 1 lingurita sare, 70-80 gr branza cu mucegai alb(daca e cu mucegai albastru e si mai buna), 3 fire ceapa verde, 2-3 pumni nuci, 3 linguri gris

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

1 vot

Mod de preparare

Pentru aluat: aluatul a fost facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus la ingredient. Intindem aluatul cu sucitorul sii ii dam o forma rotunda. Punem aluatul intr-o forma de tarte, tapetata cu ulei si faina, coacem aluatul in orb pentru 10 minute.
Pentru umplutura: zdrobim branza de vaci cu furculita, adaugam sarea, oul si albusul, grisul si amestecam cu un tel. Taiem branza cu mucegai cubulete, oprim cateva bucati pentru décor, iar restul adaugam la umplutura de branza. Ceapa o taiem feliute, iar nucile le zdrobim in maini. Adaugam ceapa si nucile la umplutura, dar oprim din fiecare cate putin. Amestecam toate ingredientele de la umplutura si le punem peste blatul copt pt 10 minute. Deasupra punem cate putin din branza cu mucegai, ceapa si nuci. Coacem tarta la 170 grade pentru 30 minute. Se lasa sa se raceasca, se portioneaza si se serveste calda sau rece, simpla sau cu salata. Sa va fie de folos!
-gris puneti in functie de cat este de zeroasa branza...eu am facut branza in casa si a fost foarte proaspata...motiv pentru care am avut si zer
-nu am folosit tot aluatul la tarta...dupa framantare am zis ca e prea mult aluat si am folosit doar treisfert sin el...din restul am facut cateva cornuri
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza, ceapa verde si nuci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Scufite cu branza si verdeata

Scufite cu branza si verdeata

Imi plac mult aperitivele cu branza, mai ales cu branza pufoasa. Se pot consuma alaturi de alte aperitive

2 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza
Briose cu cascaval, carnati afumati si susan

Briose cu cascaval, carnati afumati si susan

Intr-un castron amestecam iaurtul,ouale,uleiul,sarea si cascavalul ras.Separat amestecam faina cu

3 voturi    3 comentarii
1h
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

1 vot

Ingrediente

  • Pt aluat:
  • 150 ml zer din lapte de vaca( lapte sau apa calduta)
  • 50 gr unt moale
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 400 gr faina
  • 1 lingura drojdie uscata sau drojdie proaspata maruntita
  • Pentru umplutura:
  • 500 gr branza dulce de vaci
  • 1 ou+1 albus
  • 1 lingurita sare
  • 70-80 gr branza cu mucegai alb(daca e cu mucegai albastru e si mai buna)
  • 3 fire ceapa verde
  • 2-3 pumni nuci
  • 3 linguri gris

Raporteaza reteta

Retete
de Simona_Georgescu
Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Pentru aluat: Am pus faina cu sarea intr-un castron. Am amestecat laptele, uleiul, zaharul si

7 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Prajitura cu branza si capsuni

Prajitura cu branza si capsuni

Pentru blat:ouale intregi se mixeaza impreuna cu indulcitorul pulbere, pana devin o spuma consistenta,

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri din aluat de cartofi Cornuri din aluat de cartofi

Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Cascaval umplut