autor:

Cezar

» » Dulciuri diverse

Tartă cu brânză şi struguri

Autor: Cezar (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 septembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cezar (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 septembrie 2015

Ingrediente
Pentru blat:, - 250 g faina,, - 125 g unt,, - 2 linguri de zahar,, - 1 ou,, - 1 praf de sare,, - 1/2 lingura de praf de copt., , Pentru umplutura:, - 2 oua,, - 150 g zahar,, - sucul de la o lamaie,, - 150 ml vin alb sec,, - coaja de la o portocala,, - 350 g branza,, - 200 ml frisca,, - 3 linguri de miere,, - 1 plic gelatina,, - 500 g struguri rosii si albi.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Etapa 1: Faina se amesteca cu zaharul, sarea si praful de copt. Peste ea se adauga untul rece taiat cubulete si oul. Se framanta bine. Aluatul obtinut se da la rece 20 min. Se unge o forma de 26 cm cu unt si se intinde aluatul in ea. Se acopera cu o hartie de copt peste care am pus fasole.

Etapa 2: Se da la cuptor pentru 20-25 de minute. Ouale, zaharul, sucul de lamaie si vinul se amesteca bine si se fierb la bain-marine. Cand crema a inceput sa fiarba, se da deoparte si se pune gelatina pe care am hidratat-o in 50 ml apa rece.

Etapa 3: Se amesteca energic pana se dizolva, dupa care se lasa sa se raceasca. Branza se mixeaza impreuna cu mierea pana se obtine o crema fina, se adauga peste ea compozitia care s-a racit, razatura de portocala si frisca batuta spuma.

Etapa 4: Jumatate din crema obtinuta se intinde peste blatul copt si racit, se aseaza bobitele de stuguri dupa care se completeaza cu cealalta jumatate de crema. Se da forma la frigider cateva ore.

Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu brânză şi struguri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
COZONAC CU CREMA DE CACAO, NUCI, STAFIDE SI MAC

COZONAC CU CREMA DE CACAO, NUCI, STAFIDE SI MAC

1.Se face maiaua din drojdie, 2 linguri de lapte, o lingurita de zahar si o lingura de faina.Dupa

64 voturi    12 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort diplomat

Tort diplomat

1.albusurile se bat spuma 2.galbenusurile cu zaharul si laptele se pun la foc mic si se amesteca

0 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • - 250 g faina,
  • - 125 g unt,
  • - 2 linguri de zahar,
  • - 1 ou,
  • - 1 praf de sare,
  • - 1/2 lingura de praf de copt.
  • Pentru umplutura:
  • - 2 oua,
  • - 150 g zahar,
  • - sucul de la o lamaie,
  • - 150 ml vin alb sec,
  • - coaja de la o portocala,
  • - 350 g branza,
  • - 200 ml frisca,
  • - 3 linguri de miere,
  • - 1 plic gelatina,
  • - 500 g struguri rosii si albi.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Tiramisu cu 2 creme