autor:

Cezar

» » Dulciuri diverse

Tartă cu brânză şi struguri

Autor: Cezar (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 septembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cezar (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 septembrie 2015

Ingrediente
Pentru blat:, - 250 g faina,, - 125 g unt,, - 2 linguri de zahar,, - 1 ou,, - 1 praf de sare,, - 1/2 lingura de praf de copt., , Pentru umplutura:, - 2 oua,, - 150 g zahar,, - sucul de la o lamaie,, - 150 ml vin alb sec,, - coaja de la o portocala,, - 350 g branza,, - 200 ml frisca,, - 3 linguri de miere,, - 1 plic gelatina,, - 500 g struguri rosii si albi.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Etapa 1: Faina se amesteca cu zaharul, sarea si praful de copt. Peste ea se adauga untul rece taiat cubulete si oul. Se framanta bine. Aluatul obtinut se da la rece 20 min. Se unge o forma de 26 cm cu unt si se intinde aluatul in ea. Se acopera cu o hartie de copt peste care am pus fasole.

Etapa 2: Se da la cuptor pentru 20-25 de minute. Ouale, zaharul, sucul de lamaie si vinul se amesteca bine si se fierb la bain-marine. Cand crema a inceput sa fiarba, se da deoparte si se pune gelatina pe care am hidratat-o in 50 ml apa rece.

Etapa 3: Se amesteca energic pana se dizolva, dupa care se lasa sa se raceasca. Branza se mixeaza impreuna cu mierea pana se obtine o crema fina, se adauga peste ea compozitia care s-a racit, razatura de portocala si frisca batuta spuma.

Etapa 4: Jumatate din crema obtinuta se intinde peste blatul copt si racit, se aseaza bobitele de stuguri dupa care se completeaza cu cealalta jumatate de crema. Se da forma la frigider cateva ore.

Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu brânză şi struguri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Creme Ole cu capsuni in foietaj

Creme Ole cu capsuni in foietaj

Curatam capsunile si le spalam bine,apoi le lasam cu zahar brun,intr-un castron.Am pus cateva linguri

15 voturi    16 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Bezele cu esenta de cafea

Bezele cu esenta de cafea

Mixati albusurile spuma cu un praf de sare si cu zeama de lamaie Cand albusurile incep sa se intareasca,

1 vot    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • - 250 g faina,
  • - 125 g unt,
  • - 2 linguri de zahar,
  • - 1 ou,
  • - 1 praf de sare,
  • - 1/2 lingura de praf de copt.
  • Pentru umplutura:
  • - 2 oua,
  • - 150 g zahar,
  • - sucul de la o lamaie,
  • - 150 ml vin alb sec,
  • - coaja de la o portocala,
  • - 350 g branza,
  • - 200 ml frisca,
  • - 3 linguri de miere,
  • - 1 plic gelatina,
  • - 500 g struguri rosii si albi.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Inimioara cu capsuni si rubarba