autor:

Daniela

» » Aluaturi si Foietaje

Tarta cu brinza sarata

Autor: Daniela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 martie 2011

Ingrediente
Aluatul de tarta este cel clasic: 300g faina, sare, 80 ml ulei si 100 ml de vin, Umplutura: 500 g brinza de oaie ( eu am pus Focsani ), 4 oua, boabe de fasole

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

8 voturi

Mod de preparare

Din faina, sare, vin siulei facem un aluat si il asezam in forma de tarta. Peste el punem hirtie de copt si peste hirtie boabe de fasole.

Se coace 15 minute.

Intre timp, brinza se amesteca bine de tot cu ouale intregi.

Dupa ce s-a racit putin tarta, punem brinza si mai dam la cuptor pentru 25 de minute, timp in care tarta se si rumeneste.

Se scoate la racit pe un gratar si se taie abia dupa o jumatate de ora.

Este foarte, foarte buna si aspectuoasa!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu brinza sarata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Placintele Mc Donald`s

Placintele Mc Donald`s

Merele se curata de coaja si se taie cubulete, se stoarce o jumatate de lamaie peste ele si se adauga

9 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine De Casa Cu Cartofi

Paine De Casa Cu Cartofi

Puneti drojdia si zaharul intr-un pahar si stingeti-o cu apa calduta, lasati pana incepe sa faca

11 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Adriana Mitu , 27 aprilie 2015

    Doamnelor, nu va prea pricepeti! Aluatul se coace putin, inainte de a pune branza, punand niste boabe uscate de fasole, pe post de greutate, ca sa nu se ridice aluatul la coacere.

  • Fara foto

    Ana Blue , 30 aprilie 2014

    fasolea se pune batuta cu lantul...

  • Fara foto

    Floarea Martac , 12 ianuarie 2014

    Buna!

    • Fara foto

      Iulia Varvara , 25 noiembrie 2013

      fasolea se pune batuta cu lantul...

    • Fara foto

      Daniela Mocean , 25 noiembrie 2013

      Scuze, abia acum am vazut comentariile. Au raspuns doamnele mai harnice decat mine si le multumesc frumos pentru promptitudine. Fasolea este doar o greutate peste aluatul tartei, ca sa nu se bombeze la copt. O poti aduna si refolosi cu alta ocazie.

    • Fara foto

      Elena Badea , 25 noiembrie 2013

      Aloooooooo,fasolea nu se lasa acolo,se scoate si se pune compozitia de branza.Asa ca o puneti cum vreti,cruda coapta,prajita.Puteti pune si altceva,adica boabe de naut,mazare uscata,etc.Are dreptate Cristina,este doar o greutate pentru aluat!

    • Fara foto

      Cristina Maria , 25 noiembrie 2013

      fasolea se foloseste cruda...e un procedeu numit ''blind bake''...pui fasolea ca greutate sa nu lasi aluatul sa creasca in cuptor, inainte de a folosi branza....asta pt ca aluatul trebuie copt mai mult decat umplutura de branza....

    • Fara foto

      Silvia Murariu , 25 noiembrie 2013

      cruda fasolea

    • Fara foto

      Meki Salca , 25 noiembrie 2013

      ce se intampla cu hartia de copt ? cand se scoate ? si fasolea se pune fiarta sau cruda ? astept sa-mi raspunzi .

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

8 voturi

Ingrediente

  • Aluatul de tarta este cel clasic: 300g faina
  • sare
  • 80 ml ulei si 100 ml de vin
  • Umplutura: 500 g brinza de oaie ( eu am pus Focsani )
  • 4 oua
  • boabe de fasole

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela
Mucenici (sfintisori) moldovenesti

Mucenici (sfintisori) moldovenesti

Se oparesc 100 g de faina cu 200 ml. lapte fierbinte iar dupa ce se raceste se adauga drojdia

23 voturi    18 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fasole frecata, cu pirgalas si  slanina  prajita

Fasole frecata, cu pirgalas si slanina prajita

Fasolea se spala si se pune la inmuiat in apa calduta pentru 24 de ore (trebuie sa fie bine infoiata). Se

11 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Papricas din carne de gaina si ciuperci

Papricas din carne de gaina si ciuperci

Se caleste ceapa pina staluceste putin, se adauga carnea si se caleste si ea pina se coaguleaza

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Impletituri aromate cu seminte