autor:

Cely Snijec

» » Dulciuri diverse

Tarta cu caise

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 iunie 2009

Ingrediente
1/2 kg caise, 5oua, 1+1/2 cana zahar, 1/2 cana ulei, 1/2 cana iaurt sau lapte, 3 cani faina, 2 plicuri praf de copt, 4 linguRi zahar, zeama de la 1/2 lamaie, esenta de vanilie, zahar vanilat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Bati 3 albusuri spuma cu zaharul,adaugi galbenusurile unul cate unul,uleiul, laptele,treptat faina si praful de copt, aromele.Omgenizezi, asterni intr-o tava mare unsa cu ulei, tapetata cu faina.
Tai caisele in jumatate,le asezi pe compozitia din tava, dai la cuptor.Dupa 15 minute asezi peste prajitura bezeaua din : 2 albusuri, 4 linguri zahar si zeama de lamaie. Dai la cuptor pana se rumeneste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta rasturnata cu caise caramelate

Tarta rasturnata cu caise caramelate

* Spalati bine caisele si taiati pe jumatate; * Eliminati samburele iar caisele punetile deoparte;

7 voturi    10 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta pofticioasa cu caise

Tarta pofticioasa cu caise

Se spala caisele,se desfac in doua(caisele trebuie sa fie de f buna calitate si f coapte) Se incinge

19 voturi    2 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • samoila tudorel

    samoila tudorel (Chef de cuisine) , 10 iulie 2009

    Am citit aceeasi reteta pe blogul ....are o reteta scrisa ieri(09.07.2009). Doar este reformulata! Dar se face ca eu am mai citit-o scrisa de dumneavoastra. Este foarte buna ,o prepara si mama.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 04 iulie 2009

    Super reteta,felicitari.Usor si rapid,am salvat-o si am sa dac si eu saptamana care vine.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 iulie 2009

    Imi place foarte mult ca este racoroasa...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 01 iulie 2009

      Suna grozav, am salvat reteta.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

      E foarte gustoasa si aromata. Pofta buna!

    • Dayonara

      Dayonara (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

      Chiar cautam reteta asta. Am mancat undeva o astfel de tarta si vroiam si eu sa stiu cum se face. Multumesc!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg caise
  • 5oua
  • 1+1/2 cana zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana iaurt sau lapte
  • 3 cani faina
  • 2 plicuri praf de copt
  • 4 linguRi zahar
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • esenta de vanilie
  • zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

samoila tudorel (Chef de cuisine)

Am citit aceeasi reteta pe blogul ....are o reteta scrisa ieri(09.07.2009). Doar este reformulata! Dar se face ca eu am mai citit-o scrisa de dumneavoastra. Este foarte buna ,o prepara si mama.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tiramisu rețeta originală Tiramisu rețeta originală

Mod de preparare Tiramisu rețeta originală: Se prepara 500 ml cafea fara zahar si se lasa deoparte sa se raceasca. Se separa ouale

7 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tiramisu Tiramisu

Se face un sabayon din galbenus si zaharul pudra, dupa ce s-au batut se adauga mascarponele, apoi se adauga gelatina, care a fost temperata

1 vot    6 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Crema de zahar ars