Incepem cu prepararea budincii.
Incepem cu prepararea budincii. Amestecam praful de budinca cu zaharul si 5 linguri de lapte. Laptele ramas il punem la fiert. Cand incepe sa fiarba adaugam budinca dizolvata si amestecam pana se ingroasa. Dam de pe foc si acoperim cu folie alimentara direct pe suprafata budincii, pentru a impiedica formarea crustei.
Pentru aluat mixam bine untul cu zaharul si vanilia. Adaugam pe rand ouale si mixam bine dupa fiecare.
Amestecam faina cu praful de copt si o adaugam in compozitie impreuna cu smantana.
Amestecam pana se omogenizeaza. La final adaugam aschiile de ciocolata sau ciocolata rasa.
Turnam compozitia in tava rotunda (26 cm) si nivelam.
Punem budinca racita intr-un posh si facem moate in aluat. Varful poshului
trebuie scufundat putin in aluat, astfel moatele nu vor fi doar la suprafata tartei.
Deasupra asezam caisele spalate si curatate de samburi.
Dam la cuptor, la foc potrivit ~ 40 de minute sau pana trece testul scobitorii.
Lasam sa se raceasca iar apoi o scoatem din tava si pudram cu zahar.
Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.
Gogosi cu ciocolataDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii