Aluatul - Se framanta (mai intai cu mixerul, apoi cu mana) un aluat neted din faina, unt (inmuiat), sare, zahar si galbenusul de ou. Se acopera cu o folie de plastic si se lasa sa stea la rece cam o jumatate de ora. Se intinde - cu mana - pe fundul unei forme de tarta (diametrul 28 cm) si se inteapa din loc in loc cu o furculita. Se acopera aluatul cu o hartie de pergament, peste care se pun boabele de fasole si se coace 18-20 de minute la 200°C, dupa care hartia si fasolea se indeparteaza. Crema - Se bat spuma ouale cu zaharul si se adauga, amestecand incontinuu, untul topit. Portocala clatita cu apa fierbinte se curata de coaja, din care jumatate se taie fasii subtiri. Apoi se stoarce, iar zeama (150 ml) se incorporeaza in crema. Crema de portocala se toarna peste aluat, se da focul mai mic (175°C) si se baga tarta la cuptor. Se coace circa 30 de minute, pana ce se intareste crema. In ultimele 10 minute se poate acoperi cu hartie pentru copt, iar cand e gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Inainte de-a o servi, se acopera cu felii de capsune si se garniseste cu fasii de coaja de portocala. Important: sucul de portocale se poate inlocui cu 100 ml de lichior de portocale.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii