autor:

Fara foto

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Tarta cu capsune

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 12 bucati):, Aluatul - 180 g faina, , 100 g unt sau margarina, , 1 varf de cutit de sare, , 50 g zahar, , 1 galbenus si boabe de fasole uscate pentru copt., Crema - 80 g zahar, , 3 oua, , 75 g unt sau margarina, , 1 portocala, , circa 100 ml suc de portocale., Pentru garnisit - 500 g capsune.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Aluatul - Se framanta (mai intai cu mixerul, apoi cu mana) un aluat neted din faina, unt (inmuiat), sare, zahar si galbenusul de ou. Se acopera cu o folie de plastic si se lasa sa stea la rece cam o jumatate de ora. Se intinde - cu mana - pe fundul unei forme de tarta (diametrul 28 cm) si se inteapa din loc in loc cu o furculita. Se acopera aluatul cu o hartie de pergament, peste care se pun boabele de fasole si se coace 18-20 de minute la 200°C, dupa care hartia si fasolea se indeparteaza. Crema - Se bat spuma ouale cu zaharul si se adauga, amestecand incontinuu, untul topit. Portocala clatita cu apa fierbinte se curata de coaja, din care jumatate se taie fasii subtiri. Apoi se stoarce, iar zeama (150 ml) se incorporeaza in crema. Crema de portocala se toarna peste aluat, se da focul mai mic (175°C) si se baga tarta la cuptor. Se coace circa 30 de minute, pana ce se intareste crema. In ultimele 10 minute se poate acoperi cu hartie pentru copt, iar cand e gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Inainte de-a o servi, se acopera cu felii de capsune si se garniseste cu fasii de coaja de portocala. Important: sucul de portocale se poate inlocui cu 100 ml de lichior de portocale.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu capsune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu crema si capsune

Tarta cu crema si capsune

Aluatul - in oala robotului de bucatarie punem faina, untul bucatele si zaharul pudra si il pornim

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tarta cu capsune si rubarba

Tarta cu capsune si rubarba

Mixam untul cu zaharul pudra pana devine cremos. Adaugam oul. Amestecam pana la incorporare.Adaugam

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 12 bucati):
  • Aluatul - 180 g faina
  • 100 g unt sau margarina
  • 1 varf de cutit de sare
  • 50 g zahar
  • 1 galbenus si boabe de fasole uscate pentru copt.
  • Crema - 80 g zahar
  • 3 oua
  • 75 g unt sau margarina
  • 1 portocala
  • circa 100 ml suc de portocale.
  • Pentru garnisit - 500 g capsune.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Muffins cu migdale