Aluatul
Pregatim aluatul de pe o zi pe alta
Mixam untul moale cu praful de sare si zaharul.
Incorporam oul si mixam.
Adaugam coaja rasa de lamaie si portocala apoi faina in ploaie si amestecam cu ajutorul unei linguri de lemn.
Framanatam si facem o bila din aluatul astfel "confectionat".
Aluatul obtinut il impachetam intr-o folie alimentara si il dam la frigider pana a doau zi.
In felul acesta se va fragezi foarte bine.
Umplutura
A doua zi ,inainte de a scoate aluatul din frigider ,pregatim umplutura.
Alegem circa 3-4 capsuni mai coapte ,adaugam apa,zaharul si amidonul si le mixam bine.
Punem pe foc aceasta compozitie si amestecam pana se ingroasa un pic.
Taiem felii celelalte capsuni,le stropim cu sucul de lamaie,adaugam zaharul vanilat si le adaugam peste sosul de mai sus.
Amestecam.
Scoatem aluatul din frigider si intindem o foaie ,nu foarte graoasa.
Ungem o forma de copt (cu diametrul de 26 cm)cu putin unt si asezam foaia astfel incat sa acopere si marginile formei.
Presam usor aluatul astfel incat el sa se aseze bine,indepartam marginile in exces si din loc in loc intepam cu furculita.
Turnam peste aluat compozitia de mai sus.
Deasupra presaram cele 2 lingurite cu coaja de portocala.
Din aluatul ramas de pe margini am "confectionat" fasii subtiri cu care am acoperit tarta.
Ungem aceste fasii cu galbenus de ou si presaram peste ele nuca macinata fin.
Dam la cuptorul preincalzit,la foc moderat pentru circa 20-25 min.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii