Tarta cu capsuni si blat de alune

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu capsuni si blat de alune

Ingrediente

  • 4 oua
  • 350-400 g faina
  • 150 ml ulei
  • 150 ml lapte
  • 5 linguri de zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita otet
  • 50 g alune
  • o mana de stafide
  • Am mai folosit:
  • 650 g capsuni (din gradina)
  • 1 kiwi (sau portocala, banana, cateva mure, ce mai aveti pe acolo)
  • 1 plic de glazura-jeleu pentru tarte
  • 2 linguri zahar
  • Pentru insiropat:
  • 3 linguri zahar
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2-3 lingurite esenta de rom

Mod de preparare

M-a rugat o vecina sa o ajut sa pregateasca ceva bun de 1 iunie pentru copiii ei, ea nu prea are bani sa le comande ceva la cofetarie. Pentru ca are capsuni in gradina, i-am facut o surpriza si am pregatit o tarta cu capsuni. M-am trezit la ora 6, pentru ca nu aveam somn, m-am dus in bucatarie si i-am copt blatul. M-am dus cu blatul la ea si am trimis-o la cules de capsuni.

Cu totul, mi-a luat cam 1 ora si jumatate, asa lejer, cu bautul cafelei, cu culesul capsunilor, cu tot. Chiar a trebuit sa ma ascund, sa nu vada copiii, cand au plecat la scoala, ce le-am pregatit.

Puneti intr-un castron faina, ouale, zaharul, zaharul vanilat. praful de copt stins cu otet, amestecati cu un tel mic sau cu mixerul si adaugati uleiul, laptele, stafidele si alunele.

Tapetati forma de tarta cu putin ulei si faina (eu am folosit pesmet) apoi turnati compozitia si dati forma la cuptorul preincalzit pentru 25-30 minute, la foc mediu. O sa creasca frumos si o sa coaca super.

Lasati blatul sa se racoreasca, apoi dezlipiti-l cu un cutitas fin de pe fiecare nervura a formei, ca sa nu ramana lipit. Rasturnati blatul pe un platou, cu grija sa nu se rupa.

Preparati un sirop din 100 ml apa fierbinte, zahar, zeama de lamaie, zahar vanilat si esenta de rom. Insiropati blatul si apucati-va de ornat. Spalati si feliati capsunile, taiati celelalte fructe felii subtiri, apoi aranjati-le frumos deasupra tartei. Preparati jeleul din 250 ml apa pusa la fiert cu 2 linguri de zahar si plicul de glazura-jeleu pentru tarte. Amestecati energic cu telul si turnati glazura peste tarta. Dati la rece pentru cel putin 10-15 minute. La noi a stat cam 4 ore, pana s-au intors copiii de la scoala. Au fost super incantati de ce le-a pregatit tanti Doina. De atunci in fiecare zi ma intreaba ce le mai pregatesc bun.Vom vedea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Ciorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasa

Ciorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasa

Ciorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasa! Descopera cum sa pregatesti aceasta ciorba plina de vitamine, perfecta...

Ciorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasa
Cartofi noi la tigaie

Cartofi noi la tigaie

Reteta de cartofi noi la tigaie. Cartofi noi la tigaie reteta simpla. Reteta de cartofi fierti si trasi la tigaie. Retete cu...

Cartofi noi la tigaie
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise