Ingrediente
Pentru aluat de tarta:, 2 oua, 200 gr zahar, 200 margarina, 300 gr faina, 1 praf de copt,zahar vanilat,esente dupa gust, Pentru crema, 500 ml lapte, 5 gălbenuşuri de ou, 120 g zahăr, 75 g făină, 2 pliculete zahar vanilat,un varf de sare, , 1 plic de gelatina
Dificultate: Medie | Timp: 1h
7 voturi
Mod de preparare
Forma de tarta se unge cu margarina peste care se rastoarna compozitia obtinuta si se niveleaza frumos.Se da la cuptor 30-40 min la 160 grade,pana devine aurie.
Se fierbe laptele cu zaharul si zaharul vanilat
Intr un bol punem cele 5 galbenusuri de ou si faina.
Turnam peste ele jumatate din cantitatea de lapte un pic caldut(cel amestecat cu zaharul,nu fierbinte)
Dupa ce laptele s a fiert adaugam incet amestecul cu faina si ou si mai fierbem amestecand in continuu timp de 5-7 min.
Se orneaza dupa preferinte.Gelatina se face conform instructiunilor de pe plic.
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 09 mai 2011
Superba!*****
mirey (Chef de cuisine) , 09 mai 2011
Extraordinar de bine arata! Si gustul trebuie sa fie pe masura...