Tarta cu capsuni si caise

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tarta cu capsuni si caise

Ingrediente

  • Pentru aluat de tarta:
  • 2 oua
  • 200 gr zahar
  • 200 margarina
  • 300 gr faina
  • 1 praf de copt,zahar vanilat,esente dupa gust
  • Pentru crema
  • 500 ml lapte
  • 5 gălbenuşuri de ou
  • 120 g zahăr
  • 75 g făină
  • 2 pliculete zahar vanilat,un varf de sare
  • 1 plic de gelatina

Mod de preparare

Se bat ouale cu praful de sare si zaharul foarte bine,apoi se adauga margarina si mirodeniile,iar la sfarsit faina si praful de copt.

Forma de tarta se unge cu margarina peste care se rastoarna compozitia obtinuta si se niveleaza frumos.Se da la cuptor 30-40 min la 160 grade,pana devine aurie.

Se fierbe laptele cu zaharul si zaharul vanilat

Intr un bol punem cele 5 galbenusuri de ou si faina.

Turnam peste ele jumatate din cantitatea de lapte un pic caldut(cel amestecat cu zaharul,nu fierbinte)

Dupa ce laptele s a fiert adaugam incet amestecul cu faina si ou si mai fierbem amestecand in continuu timp de 5-7 min.

Se orneaza dupa preferinte.Gelatina se face conform instructiunilor de pe plic.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise