autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Tarta cu capsuni

Autor: adelina cruceru (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adelina cruceru (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 mai 2008

Ingrediente
450 g aluat de foi congelat, 1 albus, 100 g fulgi de migdale, 120 g zahar tos, 100 g unt, sucul de la 3 lamai, 2 oua, 250 g capsuni

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Foile de aluat se desfac, se intind una langa alta si se lasa sa se decongeleze. Apoi se suprapun si se intind pe planseta. Se decupeaza, cu ajutorul unei forme speciale sau cu buza unui pahar, 12 ovale. Din resturile de aluat se taie fasii care se impletesc cu o coada. Se incinge cuptorul la 200 grade Celsius.
Se bate albusul.Marginile ovalelor se ung cu albus si se asaza de jur imprejur impletiturile de aluat. Se presara deasupra fulgii de migdale si 40 g zahar. Blaturile de tarte se coc pe o tava tapetata cu hartie de copt timp de 7 minute. Se scot din cuptor, se inteapa cu o furculita, ca sa nu se umfle, si se mai dau la cuptor incat 7-8 minute. Se lasa sa se raceasca pe un gratar de bucatarie.
Pentru crema, se bate in bain-marie untul impreuna cu 80 g de zahar, sucul de lamaie si ouale. Crema de lamaie se ia apoi de pe foc si se bate intr-o baie de apa rece pana ce se raceste.
Blaturile de tarta se umplu cu crema. Se spala si se curata capsunile, se taie bucati si se orneaza tartele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu capsuni si bezea

Tarta cu capsuni si bezea

Mixam untul impreuna cu zaharul si zaharul vanilat aprox 5 minute, dupa care adaugam treptat galbenusurile

16 voturi    9 comentarii
55 min
Prajituri
Tarta cu capsuni si crema de smantana

Tarta cu capsuni si crema de smantana

Blatul: -Se topește untul, fie pus într-un castron în cuptorul cu microunde, fie într-un

1 vot    3 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 450 g aluat de foi congelat
  • 1 albus
  • 100 g fulgi de migdale
  • 120 g zahar tos
  • 100 g unt
  • sucul de la 3 lamai
  • 2 oua
  • 250 g capsuni

Raporteaza reteta

Retete
de adelina cruceru
tort de piersici cu iaurt si frisca

tort de piersici cu iaurt si frisca

2 plicuri de gelatina se pun la inmuiat in zeama unui borcan, cutie mare de compot de piersici se

16 voturi    8 comentarii
1h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi coapte umplute cu dulceata Gogosi coapte umplute cu dulceata

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile, drojdia zaharul, uleiul si incepem sa lucram; treptat adaugam ouale, apa

9 voturi    9 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Prajitura inteligenta